Mam S36 Matrixa, kupiłem w zeszłym roku. Co mogę powiedzieć po sezonie użytkowania to tyle, że jest potwornie stabilny (jestem wielkim chłopem i nigdy nie drgnął pod moją masą), co do kasetek i szuflad - są okej na niewielkie pierdoły. Trzymam tam okulary, czapkę, jakieś koszyki, wypychacze, nożyczki i tego typu bzdety.
Z plusów:
-> wyżej wymieniona stabilność, która przekłada się na mega wygodę korzystania z takiego feeder arma na przykład
-> dużo rzeczy pod ręką, z dostawioną jeszcze półką to czasami nie trzeba x godzin tyłka ruszać poza rozciągnięciem nóg

-> fajne miejsce na bzdety w kasetkach plus wysuwana szuflada "spod tyłka" na bok, do której można wsadzić najczęściej używane klamory
Z minusów:
-> potwornie ciężki, a jak jeszcze zapakujesz do niego jakieś rzeczy, nie odczepisz feederarma na czas transportu, to ta waga wzrasta - nie wyobrażam sobie tego nieść 500m i więcej w upale, także zastanów się gdzie łowisz

-> wygoda, dla mnie jest to ogromny minus (nie dokupiłem jeszcze krzesełka z oparciem, gdyż na swoje gabaryty mam obawy o jego wytrzymałość), na krótką popołudniową posiadówkę jak najbardziej ok, ale jak człowiek jedzie posiedzieć od świtu do wczesnego popołudnia to jednak ja zaczynam mocno odczuwać plecy, ale tez mam je mocno zużyte, że tak powiem

-> wygoda part 2 - bazowa liczba kasetek jest ok dla osoby o przeciętnym wzroście, ja przy 193cm musiałem dokupić taką grubą kasetę, żeby nogi były w normalnej pozycji, bo bez tego już po krótkiej chwili miałem połączenie bolących nóg, które dołączyło do w/w pleców

Także odpowiedz sobie sam jak się tam trzymają twoje plecy, jak daleko masz do stanowiska i wtedy dowiesz się czy chcesz kosz. Co do wyboru to tak jak koledzy wyżej napisali, to raczej kwestia gustu kolorystycznego, bo te kosze na nogach 36 są nie do zajechania moim zdaniem. Gdyby nie moje problemy zdrowotne, które niestety przyćmiły mi odbiór kosza, to byłbym mega zachwycony, wszystko jest pod ręką, nic się nie telepie, ogólnie jest to jedna z najlepszych zabawek wędkarskich jakie nabyłem na przestrzeni paru ostatnich lat.