Cytat: azga w 25.02.2023, 08:32Dziwne by było, żeby wędka prawie dwa razy droższa miała gorsze parametry. Tu nie chodzi o to przyjacielu ,po prostu uważam ,że warto kupić raz a dobrze ,jeżeli jest szansa dozbierać parę dukatów i mieć coś super to jest to rozsądne rozwiązanie według mnie ,a często widzę sytuację ,kupię taniej po co mi kij za 500zł ,po paru miesiącach powrót na Sklep ,jednak wezmę kij półkę wyżej za 800 zł ,suma sumarum tracimy potem dużo więcej
Dziwne by było, żeby wędka prawie dwa razy droższa miała gorsze parametry.
Cytat: tomasz 38 w 25.02.2023, 09:16Cytat: azga w 25.02.2023, 08:32Dziwne by było, żeby wędka prawie dwa razy droższa miała gorsze parametry. Tu nie chodzi o to przyjacielu ,po prostu uważam ,że warto kupić raz a dobrze ,jeżeli jest szansa dozbierać parę dukatów i mieć coś super to jest to rozsądne rozwiązanie według mnie ,a często widzę sytuację ,kupię taniej po co mi kij za 500zł ,po paru miesiącach powrót na Sklep ,jednak wezmę kij półkę wyżej za 800 zł ,suma sumarum tracimy potem dużo więcej Tym tokiem to najlepiej brać z górnej półki, bo kij jest na lata a Wy do daiwy musicie jeszcze z 500 dołożyć żeby kupić coś lepszego co będzie jeszcze lepiej dopracowane Moim zdaniem to błędne koło, ale też to są moje wnioski po iluś tam kijach.
Widzisz zależy od punktu widzenia. Ja z kolei mam kij za 230 złotych do PW I mi wystarcza w zupełności. Na wypady od czasu do czasu jest wystarczający. Pracuje ładnie, ładuje się celnie. Tyle wystarczy
Ja z kolei mam kij za 230 złotych do PW I mi wystarcza w zupełności.
Zawsze znajdzie się coś lepszego w kwocie o 50-100 zł wyższej, ale to droga do nikąd. Moim maksymalnym budżetem jest 400 zł na wędkę.Za Waszą namową wybrałem:- 2.7 m: Garbolino Supra Picker- 3.0 m: Delphin Magma Duo Feeder 300-360, głównie ze względu na wyjazdy wakacyjne z rodziną (ograniczona ilość miejsca w samochodzie oraz funkcjonalność 2w1).
Mam i polecam tego Nzona niebieskiego z linku. Kupiłem jak chyba tylko weszły na rynek , w ciemno. Miałem na nim karpie 8+ i sobie radził , dobry z reszta jak inne z tej serii.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk