Autor Wątek: Podpórka dolnika do krzesła Monster (rzeka)  (Przeczytany 3981 razy)

stefan..k

• Gość
Podpórka dolnika do krzesła Monster (rzeka)
« dnia: 03.10.2015, 19:05 »
Przejrzałem sporo tematów ale nic nie znalazłem, więc zadam pytanie w tym. Po kilku przemysleniach zdecydowałem się zakupic do Monstera Chair Ramię Preston XS FEEDER ARM -wiem że każdy ruch z krzesła przenosi sie na szczytówkę ale dam sobie z tym radę, ale nie mam pojęcia jaką zastosować podpórkę od strony dolnika wedki montowaną na tylnej nodze krzesła tak żeby to stało w pozycji możliwie zblizonej do pionu przy łowieniu na Wiśle?

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Podpórka dolnika do krzesła Monster (rzeka)
« Odpowiedź #1 dnia: 03.10.2015, 19:31 »
Może to sie nada
Staś
Klasyczny Feeder

stefan..k

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03.10.2015, 19:39 »
Zastanawiałem się nad tym ale chyba jest za głebokie do szybkiego zacięcia, bardziej odpowiednie wydaje mi się nasadka Korum Butt Cup tylko w co to wkręcić?
http://sklepdrapieznik.pl/sklep/wkrecane-nasadki-podporki-na-wedki/10765-nasadka-korum-butt-cup.html

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #3 dnia: 03.10.2015, 19:46 »
To też, w traperze chyba widziałem coś podobnego,i jeszcze płytsze było,trzeba poszukać w akcesoriach dla karpiarzy
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #4 dnia: 03.10.2015, 19:53 »
Wiele takich dobrych i niedrogich akcesoriów (?) można na Alledrogo znaleźć . ale to kwestia fartu jak się słowo w szukajkę wpisze!
Arek

Offline Chaotic

• Ekspert
  • Reputacja: 103
« Odpowiedź #5 dnia: 03.10.2015, 19:57 »
@stefan..k ten rod rest rivy wystarczy spłycić czymkolwiek włożonym w środek (np rulon pianki do paneli) by kij nie wchodzi za głęboko i nie blokował zacięcia (mistrall ma tańsze ~20zl ale d25)

but cup koruma wkręcił bym w fajkę i z głowy

nieźle rozwiązanie ma też drennan jeśli wokół zawiążemy gumę od procy/amortyzator - pewnie trzyma i nie przeszkadza przy zacinaniu:
http://skleptrabucco.pl/podporka-butt-rest-drennan/

Pozdrawiam
Olo

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #6 dnia: 03.10.2015, 20:02 »
Właśnie o takie coś m chodziło,dobry patent z tą gumą
Staś
Klasyczny Feeder

stefan..k

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03.10.2015, 20:03 »
Dzieki za pomoc ale jednego nie  doczytaliście ja to chce zamocować na fotelu Monster Chair który ma kwadratowa nogę 23mm

stefan..k

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 03.10.2015, 20:06 »

but cup koruma wkręcił bym w fajkę i z głowy
a w jaka fajke byś to wkrecił jak to ma gwint boku, musiałaby to byc fajka z regulowanym obrotem

nieźle rozwiązanie ma też drennan jeśli wokół zawiążemy gumę od procy/amortyzator - pewnie trzyma i nie przeszkadza przy zacinaniu:
http://skleptrabucco.pl/podporka-butt-rest-drennan/
[/quote]

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #9 dnia: 03.10.2015, 20:27 »
Są w sprzedaży uniwersalne uchwyty okrągłe z nacięciami pod kwadrat,można dopasować
Staś
Klasyczny Feeder

stefan..k

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 03.10.2015, 20:34 »
Już to sprawdziłem te z nacięciami są na kwadrat 20mm
Własnie to sobie wykombinowałem z akcesoriów Koruma ale bez małej przeróbki się nie obejdzie.

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 03.10.2015, 20:54 »
Jest jeszcze taka opcja.
https://www.prestoninnovations.com/Products/Seatboxes/OffBox-PRO/OBP03-Cross-Arm
To nakładasz na tylną nogę (można kupić takie w drapieżniku, ale strona mi teraz nie działa nie wiem dlaczego) a do tego wkręcasz
http://www.matchpro.pl/Sklep/2767_2514_produkty/11042_siatki-tulipany-do-odkladania-tyczki/Produkt/49316_tulipan-milo-app-canna-tulimilo-601vv0011.aspx
Całość pięknie trzyma wędkę nawet w pozycji pionowej i nie utrudnia zacięcia. Chociaż ja wolałbym trzymać to na przedniej nodze.
Pozdrawiam
Marcin

stefan..k

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 03.10.2015, 20:58 »
No to ciekawe zwykły tulipan, leży taki u mnie w piwnicy, jak to sprawdziłeś i działa to ok.

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #13 dnia: 03.10.2015, 21:09 »
Właściwie to ja tak łowię, dokładnie z takim rozwiązaniem, trzyma ok, chociaż lepiej trzyma na piance niż na korku.
Pozdrawiam
Marcin

Offline Greg

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Ulubione metody: mucha
« Odpowiedź #14 dnia: 03.10.2015, 21:29 »

Przejrzałem sporo tematów ale nic nie znalazłem, więc zadam pytanie w tym. Po kilku przemysleniach zdecydowałem się zakupic do Monstera Chair Ramię Preston XS FEEDER ARM -wiem że każdy ruch z krzesła przenosi sie na szczytówkę ale dam sobie z tym radę, ale nie mam pojęcia jaką zastosować podpórkę od strony dolnika wedki montowaną na tylnej nodze krzesła tak żeby to stało w pozycji możliwie zblizonej do pionu przy łowieniu na Wiśle?
Osobiście uważam ze warto dokładnie przemyśleć zakup ramienia, oraz butt rest. Mi jakoś nie leży ten wynalazek. Przeszkadza mi właśnie to ze całość przy najmniejszym ruchu buja sie- człowiek siedzi jak na szpilkach. Do tego ograniczamy sobie miejsce po stronie zestawu( ani nic swobodnie nie położymy, ani nie przejdziemy) Na ostatniej wyprawie po kilku godzinach po prostu złożyłem ten system i postawiłem na zwykle podpórki... Dopiero wtedy poczułem sie komfortowo, miejsca zrobiło sie więcej, można na fotelu swobodnie zmieniać pozycje itp. Ramie zostało zaprojektowane przede wszystkim pod zawody, gdzie każda sekunda sie liczy, oraz na miejsca gdzie nie mamy możliwości używać podpórek ( typu podesty itp) Przy rekreacyjnym łowieniu jest inaczej: a to wstaniemy kości rozprostować, a to pójdziemy do kumpla pogadać, a wtedy cała idea ramienia bierze w łeb. Choć zachowam sobie swój system, to chyba raczej do niego sie nie przekonam. Gdybym posiadał doświadczenie w tym temacie, raczej postawiłbym od razu na zwykle podpórki, lub rod pod, tym bardziej ze całość nie jest tania.
Podkreślam ze to sa moje subiektywne odczucia.
Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nic wystarczająco głupiego nie przychodzi mi do głowy