Przejrzałem sporo tematów ale nic nie znalazłem, więc zadam pytanie w tym. Po kilku przemysleniach zdecydowałem się zakupic do Monstera Chair Ramię Preston XS FEEDER ARM -wiem że każdy ruch z krzesła przenosi sie na szczytówkę ale dam sobie z tym radę, ale nie mam pojęcia jaką zastosować podpórkę od strony dolnika wedki montowaną na tylnej nodze krzesła tak żeby to stało w pozycji możliwie zblizonej do pionu przy łowieniu na Wiśle?
Osobiście uważam ze warto dokładnie przemyśleć zakup ramienia, oraz butt rest. Mi jakoś nie leży ten wynalazek. Przeszkadza mi właśnie to ze całość przy najmniejszym ruchu buja sie- człowiek siedzi jak na szpilkach. Do tego ograniczamy sobie miejsce po stronie zestawu( ani nic swobodnie nie położymy, ani nie przejdziemy) Na ostatniej wyprawie po kilku godzinach po prostu złożyłem ten system i postawiłem na zwykle podpórki... Dopiero wtedy poczułem sie komfortowo, miejsca zrobiło sie więcej, można na fotelu swobodnie zmieniać pozycje itp. Ramie zostało zaprojektowane przede wszystkim pod zawody, gdzie każda sekunda sie liczy, oraz na miejsca gdzie nie mamy możliwości używać podpórek ( typu podesty itp) Przy rekreacyjnym łowieniu jest inaczej: a to wstaniemy kości rozprostować, a to pójdziemy do kumpla pogadać, a wtedy cała idea ramienia bierze w łeb. Choć zachowam sobie swój system, to chyba raczej do niego sie nie przekonam. Gdybym posiadał doświadczenie w tym temacie, raczej postawiłbym od razu na zwykle podpórki, lub rod pod, tym bardziej ze całość nie jest tania.
Podkreślam ze to sa moje subiektywne odczucia.
Pozdrawiam
Sent from my iPhone using Tapatalk