A czy testowałeś dodawane do np. zwykłego Skrettinga jakiegoś kleju?
Nie próbowałem. Przyznam, że od kiedy spróbowałem pelletu Przemka Solskiego, to miałem ciut lepsze wyniki. I dzisiaj kupuję pellety 2 mm z Dynamite'a, bo są bardzo podobne (Przemek już w Polsce)

To znaczy jest to miks dwóch rodzajów.
Ogólnie na sesję schodzi mi mało pelletów, i łowiąc nawet z 30-40 karpi nie zużywam więcej niż litr gotowych już, po zamoczeniu. Dlatego nie chce mi się bawić ze Skrettingiem. Mam czas na jeden wypad w tygodniu i nie muszę oszczędzać.
Na pewno jednak w Polsce bazowałbym na różnych mieszankach. Podstawą jest kombinowanie z kolorami. Ja nie mam takiego wyboru jak Wy, na przykład możecie kupić pellet morwowy lub inne, na kilogramy.
Jadno jest pewne, zanęty działają ciut gorzej, i podstawą jest pellet 2 mm. Z jakiegoś powodu ryba go uwielbia, co ciekawe nie wcina tak tych większych. Na fikmach podwodnych widać, jak ryba podchodzi wpierw do podajnika z pelletem 2 mm. Może lepiej go trawi lub bardziej jej smakuje?

Trudno powiedzieć, jednak moje ostatnie łowienie to pellety i dają dużo więcej ryb niż zanęta. Hybrid jest skuteczniejszy niż zwykły podajnik. Oczywiście nożna nabijać zwykły podajnik pelletem również, ale prezentacja jest trochę gorsza, do tego hybrida można nabić ręką na 'płytko'. Daje to dużo więcej możliwości, bo można dozować ilość pelletów. MOżna nabić podajnik na równo z burtami, można z foremką (2X więcej towaru) lub nabić podwójnie (x 3-4 towaru więcej). Po prostu szerokie spektrum możliwości