Autor Wątek: 2 wędki z kołowrotkami do method feeder (do 1000 zł za całość)  (Przeczytany 49404 razy)

Offline prezes

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Witam
Jestem nowy użytkownikiem od jakiegoś czasu oglądam filmy Luk, które bardzo mi się podobają jestem zakochany w wędkarstwie i chciałbym sobie kupić dobry sprzęt.
Łowie już od kilku ładnych lat raczej z dobrymi wynikami ponieważ łowie głównie na łowiskach komercyjnych z duża populacją karpia,lina karasia, trafiają się również amury, ryby maks do 5 kg
Łowisko jest niezbyt głębokie średnia głębokość 2 m, brzegi raczej czyste gdzieniegdzie trafi się jakaś kępka małych drzewek ale to rzadkość, w wodzie trafiają się też lilie ale też rzadko.
Zarzuty na odległość do 40 m.
Chciałbym Prosić Was użytkowników, wędkarzy o pomoc w wyborze dobrego sprzętu dobrej firmy z dobrą akcją wędki dopasowaną do mojego typu łowiska, zależy mi na dobrej akcji wędki, lekkości i na takiej która nie spina brań
Interesuje mnie dwie wędki do metody gruntowej
jedna w granicach 350 zł plus kołowrotek do 250 zł
druga około 300 zł plus kołowrotek 200 zł
Proszę o pomoc
Ceny są przybliżone mogą się różnić plus minus 50 zł :)

elvis77

• Gość
Ja mogę polecić Dragon Team Silver Edition 3m cw.50g

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Proponuję jako tańszą opcję Daiwa Windcast picker270cm+ Spro Passion 740. Jak dobrze poszukasz to za komplecik ok. 400pln A rybki do 5-6kg. Żadnej krzywdy mu nie zrobią!!
Arek

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Aktualnie na allegro jest licytacja pickera shimano nexeve opisanego przez kolegę Qarga.  A wedeczka jest godna polecenia.

Offline Ścigacz

• Ekspert
Trabucco ma też ciekawe wedki i można kupić je w rozsądnych pieniazkach. Tu jak coś masz stronkę www.skleptrabucco.pl

Offline Ścigacz

• Ekspert
Mam dwa tele matche trabucco jeden 4m do 25g i drugi 4.2m do 30g. Powiem szczerze że jestem bardzo z nich zadowolony. Sam chciałem kupić 2 szt feederkow trabucco z serii precision xt pro 360 do 90g ale ostatecznie zdecydowałem się na ultegry shimano 360 do 90g. Cena wędkę trabucco to jakieś 250 zł za sztukę natomiast ultegry to ponad 600 zł.

Offline Ścigacz

• Ekspert
Trabucco widziałem w akcji i są godne polecenia. Jeśli chcesz coś dobrego w rozsądnej cenie to sądzę że precisiony powinny Cię zadowolić ale oczywiście jest kilka jeszcze innych pozycji na stronce ktore mogą Ci się spodobać.  Natomiast co do kolowrotkow to celowa bym w shimano i model exage. Powinieneś zmieścić się w finansach.

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
Czy feeder o dlugosci 3m bedzie dobry? dodam ze nie lowie na rzece i czasami sa bardzo waskie stanowiska z nisko wiszacymi galeziami :P
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline Ścigacz

• Ekspert
Kolega Qarg opisywał pickera 2.7m i sądzę że feeder 3 m będzie oki. Ja ma 3.6m co umożliwia mi dalsze rzuty. A koledze Prezesowi mogę polecić jeszcze kolowrotek shimano baitrunner 4000 st z wolnym biegiem w cenie podobnejdo exaga jakieś 270 zl.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Czy feeder o dlugosci 3m bedzie dobry? dodam ze nie lowie na rzece i czasami sa bardzo waskie stanowiska z nisko wiszacymi galeziami :P
To może jednak przemyśl moją propozycję j/w?
Arek

Petr54

• Gość

Dla mnie 3m to idealna długość i mnie osobiście bardzo dobrze się łowi i w rzece i na stawach lub jeziorach.
Każdy lubi coś innego i inaczej w ręce się trzyma ale 3 metry to precyzja i szybkość.

Offline Ścigacz

• Ekspert
Jeśli chce się łowić blisko i jest mało miejsca to krótsza wedka się sprawdzi, natomiast aby łowić dalej no niestety ale musi być dłuższa.  Jakiś czas temu testowałem feederka shimano beastmaster 3.35m do 70g i nie byłem w stanie dorzucić pod drugi brzeg pod zarośla a nie była to jakaś wielka odległość dlatego zdecydowałem się na dłuższą 3.6 m do 90g.

Offline Ścigacz

• Ekspert
Kolega Qarg ja testował i był pod wielkim zdziwieniem jak to lata.

Offline Qarg

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • życie jest za krótkie żeby łowić tylko w weekendy
  • Ulubione metody: method feeder
Jezeli 2,70 to malo to proponuje catane feedera L dlugosc 3,30 za 300zl mozna kupic. Zerknij w opis wedki zrobiony w tym dziale w recenzjach Arunio tez dobrze radzi jesli chcesz cos ze stajni daiwy :) moje kije sa specjalnie
testowane na komercji gdzie ryby ok 10 kg nie sa problemem :) a 10 kg jesiotr chodzi duzo mocniej niz karp czy amur.
Arek

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
Kolega napisał:
Zarzuty na odległość do 40m
Celne rzuty na 40 metrów mogą być ciężkie przy użyciu kija 2,7 metra.

Zależy też jak kto rzuca.
Ja na mojej ulubionej miejscówce rzucam na odległość 47 metrów kijem 3,6 metra. Kolega, który ma pickera 3 metry nie jest w stanie tam dorzucić, a jak już dorzuci, to rozrzut ma bardzo spory.
Ja jego kijem jestem w stanie tam celnie rzucić, ale wymaga to naprawdę silnego machnięcia, żeby nadać zestawowi odpowiedni tor lotu.
Pozdrawiam
Mateusz