Autor Wątek: 2 wędki z kołowrotkami do method feeder (do 1000 zł za całość)  (Przeczytany 49465 razy)

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: waggler method
Ponieważ zastanawiałem się nad drugim pickerem i myślałem o Mikado Black Draft Picker 270 / 40 g, teraz mocna zaczynam się zastanawiać, czy tym drugim kijem nie będzie quiver Dragona 300. W zasadzie to od początku chodziło mi to po głowie i chyba wybiliście mi z głowy Mikado. Dzięki.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.

Offline Qarg

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • życie jest za krótkie żeby łowić tylko w weekendy
  • Ulubione metody: method feeder
uj nie czytasz uwaznie :P
akurat back draft jest tym wyjatkiem z stajni mikado. kija tego. przeczytaj sobie w recenzjach nie przez przypadek łowi na black drafta jeden z zawodników startujacych w zawodach sensasa a łowiac na \mikado wygral puchar sklepu gozdawa łowiac 32 kg ryb a w kolejnych był 2 i złowił 17 kg i wszytko na black drafta 270 bo na takiego łowi Janusz. wiec przemyśl to jeszcze raz ja mam tego kija i jest bardzo czuły mocny perełka w tej cenie nie ma konkurencji.
Arek

Offline Logarytm

• Ekspert
Ciężkie jest życie wędkarza. Będę się więc zastanawiał nad tym Mikado. Miałem go w ręku, podobnie jak quivery Dragona. Tyle tylko, że dopóki nie pójdzie człowiek nad wodę, nie dowie się tak naprawdę, która wędka mu bardziej odpowiada. Na korzyść Mikado przemawia cena (jest ok. 100 zł. niższa). Na powrót wbijam więc Mikado sobie do głowy.
Mikado ma bardzo dobre niektóre wędki. Ja uważam, że na rzeki o dużym uciągu bezkonkurencyjny jest Mikado Fishfinder Feeder 397 / 200. Uwielbiam łowić tą wędką na Wiśle. Nie ma lepszej na polskim rynku.
Darek
Lub po polsku:

Offline Qarg

• Aktywny użytkownik
qrde to zapraszam pod ozorków :) na łowisko Pacyfik. z chęcia użycze Ci na jedna sesje :) do tego moze przymierzysz się do Shimano nexave 270 :) wiem ze daleko ale :)  :P
Arek

Offline Logarytm

• Ekspert
Dziękuję, ale już zostanę przy Dragonie. Shimano sobie odpuszczę. Kij Mikado ma jeszcze jedną dla mnie zaletę, że jest krótszy o 30 cm. od Dragona 300. A ja mam torebałkę na wędki 150 cm. i chyba ten Dragon mi się nie zmieści. Dziękuję za zaproszenie, ale trochę drogi to ode mnie. Choć może wiosną...  :)
Darek
Lub po polsku:

Offline Qarg

• Aktywny użytkownik
propozycja aktualna caly rok :)
Arek

Offline klusek

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
Jeśli mogę coś wrzucić od siebie to polecam pomacać w sklepie Daiwe Windcast Picker 270. Ot taka niepozorna zapałka, w której drzemie ogromny potencjał.
Mam ją co prawda dość krótko ale jestem zachwycony tą wędeczką.

Pozdrawiam Kuba :)

Kuba

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
dalej meczę zakup wędki ,już jestem sfrustrowany, ale chyba lepiej się nie spieszyć.  właśnie wróciłem ze sklepu,wybór duży. Szukam czegoś delikatnego ,tak jak pisałem pickera do metody .DAM GT4 Sumo Carp picker i jestem rozczarowany a dwóch jeden miał dużo wad przy przelotkach krople lakieru na blanku maźnięcia lakieru,pianka uszczerbiona.Co do pracy na sucho (jeśli ma sens takie sprawdzanie) moim zdaniem zbyt mocno kluskowaty ,gruby blank i długi dolnik.
Dragon Thytan quiver 20-40g bardzo dobrze wykonany ,wędka szybka czuć moc .Mikado Black Draft cieniutki blank ,malutkie przelotki minimalnie delikatniejsza od Dragona.Oglądałem jeszcze Cormorana Speciland ok ,Daiwa laguna i tu rzuciło się w oczy bardzo dobre wykonanie ,bardzo cienki blank ,po oględzinach w zasymulowanym ugięciu coś pomiędzy Mikado a Dragon .Najbardziej skłaniam się ku Daiwa ,na razie nie kupiłem bo chciałem 3m ,będą w sklepie w piątek.O Daiwie nie ma info jakie włókno ,jakie przelotki może wiecie coś na jej temat ???
Pozdrawiam
Jacek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Daiwa Windcast Picker polecam!!Podobny do Laguny ,ciut droższy!!
Arek

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Ja posiadam pickera Mikado Black Draft 270/40g i uważam, że jest to świetny kijek, polecam w ciemno. Świetna praca, leciutki, smukły blank, ładnie się prezentuje i ma dobry uchwyt kołowrotka. No i cena też jest świetna :) Ogółem same plusy widze i jeszcze raz gorąco polecam :)
Pozdrawiam
Marcin

Offline kubator

• Ekspert
  • Reputacja: 79
  • Kuba
Ja osobiści polecam Mikado Black Draft Picker 270/40g cw. Kupiłem w tym roku i naprawdę świetny kij. Łowiłem nim zarówno małe płoteczki jak i karpie powyżej 5kg na komercjach. Świetna praca super amortyzuje nagłe zrywy dużych ryb. Do łowienia na małych odległościach rewelacja. Długość 2,7m bardzo ułatwia podbieranie ryb. Jeśli chodzi o wykonanie to jedyne do czego mogę się doczepić to korkowa okleina na dolniku. Miałem takiego pech że po zakupie odklejając nalepkę oderwałem spory kawałek okleiny. Miałem oddać na reklamację ale szkoda było mi tracić sezonu. Teraz po kilku miesiącach przestało mi to przeszkadzać :) a kij swoimi walorami użytkowymi zrekompensował mi tą drobną wadę estetyczną. Jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące tego kija służę pomocą.
Jožin z bažin

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Polecam ci dragona łowie również na shimano alivio piękne kijki w dobrej cenie i mają swoja moc mimo swojej delikatności
Maciek

Offline jaco

• Ekspert
  • Jacek
mocno zastanawiałem się nad Dragon Thytan quiver 20-40g  i silver edition ale ta szczytowa akcja trochę mnie niepokoi.
Pozdrawiam
Jacek

Offline jaco

• Ekspert
  • Jacek
Ja osobiści polecam Mikado Black Draft Picker 270/40g cw. Kupiłem w tym roku i naprawdę świetny kij. Łowiłem nim zarówno małe płoteczki jak i karpie powyżej 5kg na komercjach. Świetna praca super amortyzuje nagłe zrywy dużych ryb. Do łowienia na małych odległościach rewelacja. Długość 2,7m bardzo ułatwia podbieranie ryb. Jeśli chodzi o wykonanie to jedyne do czego mogę się doczepić to korkowa okleina na dolniku. Miałem takiego pech że po zakupie odklejając nalepkę oderwałem spory kawałek okleiny. Miałem oddać na reklamację ale szkoda było mi tracić sezonu. Teraz po kilku miesiącach przestało mi to przeszkadzać :) a kij swoimi walorami użytkowymi zrekompensował mi tą drobną wadę estetyczną. Jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące tego kija służę pomocą.
O jakim ciężarze podajników używasz do tego kija,jak z zarzucaniem zestawu?
Pozdrawiam
Jacek

Offline kubator

• Ekspert
  • Reputacja: 79
  • Kuba
Najczęściej używałem prestona Large 30gram. Często ładowałem go podwójne i z zarzutem na bliższe odległości do 20m nie ma problemów przy najdelikatniejszej szczytówce. Łowiłem też koszykami Large 15 gram ładowanymi pojedyńczo kiedy trzeba było rzucać dalej i liczyła się precyzja :)
Jožin z bažin