Autor Wątek: Black Friday 2023  (Przeczytany 22083 razy)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2218
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Black Friday 2023
« Odpowiedź #90 dnia: 23.11.2023, 18:56 »
Ten termin nic nie znaczy. Jest odgórnie narzucony dla pasz dla zwierząt.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #91 dnia: 23.11.2023, 19:21 »
I tego się trzymajmy. Cena za G5 b. dobra.
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #92 dnia: 23.11.2023, 19:55 »
Wracając do tematu. Jeżeli komuś zależało to w tym roku naprawdę idzie się obkupić w dobry towar za dobrą kasę i tyle. Widać że towar nie idzie bo sprzedawcy dwója się i troja.
Nic tylko ryc neta porównywać i kupować. Jak ktoś ma chęć i kasę.

Nie do końca się z tym zgodzę. Mam "na tapecie" z osiem stron, które mają w ofercie stojak. I jakoś nikt (poza D i Miętusem) nikt się nie pokusił o obniżkę ceny. Albo czekają do północy, albo po prostu mogą sobie pozwolić, by towar im zalegał.
Póki co to za informacją od Patryka kupiłem w D haczyki na promocji.
Po przeliczeniu okazało się, że z przesyłką na jednym opakowaniu zaoszczędziłem circa 3 zł. Niby nic, ale spokój z haczykami do metody na dwa lata będzie.
Patrzyłem na ofertę skrettinga po niecałe 13 złotych za kg, i przyznam się szczerze, że jeśli ktoś ma wykupione alle-smart to może być opłacalne. W moim przypadku kupno 3, 4 kilogramów na wspomnianej promocji plus koszty przesyłki dają taką samą (albo bardzo zbliżoną) cenę jak mam u siebie w sklepie.
Dlatego B-F jest fajnym momentem na zakupy, ale trzeba z chłodną głową podejść kalkulując zakup z kosztami przesyłki.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 936
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #93 dnia: 23.11.2023, 19:58 »
Wracając do tematu. Jeżeli komuś zależało to w tym roku naprawdę idzie się obkupić w dobry towar za dobrą kasę i tyle. Widać że towar nie idzie bo sprzedawcy dwója się i troja.
Nic tylko ryc neta porównywać i kupować. Jak ktoś ma chęć i kasę.

Nie do końca się z tym zgodzę. Mam "na tapecie" z osiem stron, które mają w ofercie stojak. I jakoś nikt (poza D i Miętusem) nikt się nie pokusił o obniżkę ceny. Albo czekają do północy, albo po prostu mogą sobie pozwolić, by towar im zalegał.
Póki co to za informacją od Patryka kupiłem w D haczyki na promocji.
Po przeliczeniu okazało się, że z przesyłką na jednym opakowaniu zaoszczędziłem circa 3 zł. Niby nic, ale spokój z haczykami do metody na dwa lata będzie.
Patrzyłem na ofertę skrettinga po niecałe 13 złotych za kg, i przyznam się szczerze, że jeśli ktoś ma wykupione alle-smart to może być opłacalne. W moim przypadku kupno 3, 4 kilogramów na wspomnianej promocji plus koszty przesyłki dają taką samą (albo bardzo zbliżoną) cenę jak mam u siebie w sklepie.
Dlatego B-F jest fajnym momentem na zakupy, ale trzeba z chłodną głową podejść kalkulując zakup z kosztami przesyłki.

Zależy co to za stojak....
W icarpiu są resztki a było z czego wybrać...
Przed tobą Rockwell, moonfin .
Luknij do carp mastera.
Wszystko zależy jaki chcesz kupić ten stojak rozumiem że jakiś ród pod ...tripod..

W podanych sklepach powyżej 300zł masz przesyłki za free....
Maciek

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #94 dnia: 23.11.2023, 20:04 »
Nie-nie-nie, stojak SPOMB-a. Męczy mnie notoryczne schylanie się do wiadra, a kręgosłup już nie ten. Jak nie kupię - nie będę rozpaczał, poczekam aż kumpel coś sprowadzi do sklepu, albo kupię "stripsa" (czy jak on się tam nazywa) i też jakoś dam radę. Tak, robię się wygodny.

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #95 dnia: 23.11.2023, 20:55 »

[/quote]

3-4 kg ? I to Ci starcza  Marcin ?

W tym sezonie podajniki do metody pochłoneły 18kg pelletu 2mm w całości i zmiksowanego. Nęcenie,to kolejne 2x 25kg allera 11mm.

Co do samego BF. to idzie okupić się w okazje.

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #96 dnia: 23.11.2023, 21:00 »
Tak - bo nie łowię czystym skrettingiem, ale mieszam kilka rodzajów pelletu 2mm. Poza tym ten rok miałem do dupy jeśli idzie o wyjazdy i zawody więc zostało mi "trochę" szpargałów.
Ponadto taka ilość wystarczy mi na przyszły sezon, bo feeder będzie z doskoku, a plan zakłada intensywne pójście w "karpia" i na tym się skupię w zimie szykując kulki.
Feeder ostatnimi czasy mi nie leży, a bardziej przemawia do mnie "gruba zasiadka" na karpie i tym się kieruję w sezonie 2024

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 178
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
« Odpowiedź #97 dnia: 23.11.2023, 22:30 »
Kiedyś na promce na D kupiłem 6kg skrettinga 2 i 4mm costało mi jeszcze chyba po 1,5kg z każdej wielkości. Tego towaru nie opłaca się zbyt wiele kupować chyba że łowi któs tylko na sam pellet i tylko MF. Ja zawsze jedna wędka klasyk druga MF i ten zakup skutecznie wybił mi z głowy zakup A&A 25kg :) Do konca zycia bym to miał :P
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Online motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 238
« Odpowiedź #98 dnia: 23.11.2023, 22:39 »
Jeszcze godzinka, kto czeka?

Offline Michał N.

• Ekspert
« Odpowiedź #99 dnia: 23.11.2023, 22:51 »

A co będzie o 00.00 ? Jakaś szczególna promocja gdzieś w wędkarskich ?

Offline Michał N.

• Ekspert
« Odpowiedź #100 dnia: 23.11.2023, 22:53 »
Kiedyś na promce na D kupiłem 6kg skrettinga 2 i 4mm costało mi jeszcze chyba po 1,5kg z każdej wielkości. Tego towaru nie opłaca się zbyt wiele kupować chyba że łowi któs tylko na sam pellet i tylko MF. Ja zawsze jedna wędka klasyk druga MF i ten zakup skutecznie wybił mi z głowy zakup A&A 25kg :) Do konca zycia bym to miał :P

Wszystko zależy kto ile łowi. W sezonie zamykam się w ilości 15-20kg pelletu 2mm,a druga sprawa,to nawet po terminie może stać. Nic tak nie wkurza,jak brak towaru do łowienia.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 178
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
« Odpowiedź #101 dnia: 23.11.2023, 23:03 »

Wszystko zależy kto ile łowi. W sezonie zamykam się w ilości 15-20kg pelletu 2mm,a druga sprawa,to nawet po terminie może stać. Nic tak nie wkurza,jak brak towaru do łowienia.
Wiem co masz na mysli dlatego piszę że mi zostało 3kg na ten sezon Plus teraz kupiłem 12kg zanęty to Towaru mam w brut
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Online motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 238
« Odpowiedź #102 dnia: 24.11.2023, 00:12 »

A co będzie o 00.00 ? Jakaś szczególna promocja gdzieś w wędkarskich ?
Startują promocje, np. moonfin.
Ale widzę, że zerowe zainteresowanie. W sumie większość sklepów już od jakiegoś czasu ma black week, zamiast week end

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 162
« Odpowiedź #103 dnia: 24.11.2023, 01:55 »
W Moonfinie trzy aventusy 12ft zniknęły po północy ze stanu. Innych nie sledziłem. Strona sklepu padła..Chyba nie takie zerowe zainteresowanie ;)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 388
  • Rafał
« Odpowiedź #104 dnia: 24.11.2023, 05:36 »
Mam na oku 2 kije 13ft i cena na bf w ŻADNYM sklepie nie zmieniła się, względem cen sprzed miesiąca czy dwóch, a kilka sklepów które lubię i już tam robiłem zakupy w ogóle nie wprowadziło bf ;D

Gliny Natura leci w kulki mocno, miesiąc temu kupowałem BB 5000 za 303zł bez żadnych obniżek. Na stronie nie mają ceny przed obniżką, więc nawet leją na ustawę ;D

https://www.glinywedkarskie.pl/shop/kolowrotki/9003-shimano-aero-bb-5000.html
Dzierżno uzależnia