Autor Wątek: Czy ktoś ma aplikację na Windows Phone do namierzania telefonu komórkowego?  (Przeczytany 6611 razy)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Ma ktoś wiedze na temat owej aplikacji ? chciałbym sobie zainstalować żeby się pobawić trochę :). Jakaś nazwa lub cokolwiek mile widziane
Krzysztof

Offline ps

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
Nie ma czegoś takiego. Zwykłe naciąganie.
Paweł

Offline kubator

• Ekspert
  • Reputacja: 79
  • Kuba
Jeśli masz konto na chromie to można dodać tam nr telefonu i przez przeglądarkę go lokalizować i dzwonić na niego nawet jak jest sciszony. Tak jest na telefonie z androidem lokalizacje podaje z dokładnością do kilku metrów :)
Jožin z bažin

Offline ps

• Aktywny użytkownik
Jeśli masz konto na chromie to można dodać tam nr telefonu i przez przeglądarkę go lokalizować i dzwonić na niego nawet jak jest sciszony. Tak jest na telefonie z androidem lokalizacje podaje z dokładnością do kilku metrów :)

I bez niczyjej zgody możesz sprawdzić dowolny numer czy tylko swój, który bierze udział w tej usłudze?
Paweł

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
To nie ma takiej zabawki ? żeby sobie zainstalować aplikacje i wpisać w niej nr tel i pokaże nam mape gdzie się znajduje dana osoba ?. Mowa o WIndows 8 phone
Krzysztof

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Jak kiedyś wykupiłem sobie taką aplikację. Od razu wziąłem abonament na rok. Na onetowej poczcie mi reklama przyszła. Po wpisaniu dowolnego numeru pojawiało się na ekranie zdjęcie mapy Warszawy z zaznaczonym punktem. Po wczytaniu się w umowę, natrafiłem na dość istotny punkt - dokładność jakoś do 30 tys. kilometrów. Krótko mówiąc, straciłem 50 zł i mogłem ich w dupę cmoknąć :D

Swoją drogą niesamowite ludzie mają pomysły, żeby wyłudzić kasę. Jak można tak funkcjonować w ogóle... Siedzi taki w domu i obmyśla, jak by tu legalnie okraść innych.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline ps

• Aktywny użytkownik
To nie ma takiej zabawki ? żeby sobie zainstalować aplikacje i wpisać w niej nr tel i pokaże nam mape gdzie się znajduje dana osoba ?. Mowa o WIndows 8 phone

Na pewno legalnie nie poznasz lokalizacji nikogo, bez jego świadomej zgody.

Chociaż 95% telefonów z Androidem można zhakować MMSem i trudno się przed tym zabezpieczyć :)
https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/95-telefonow-z-androidem-mozna-zhakowac-mmsem-i-trudno-sie-przed-tym-zabezpieczyc/
Paweł

Offline kubator

• Ekspert
  • Reputacja: 79
  • Kuba

I bez niczyjej zgody możesz sprawdzić dowolny numer czy tylko swój, który bierze udział w tej usłudze?
Przychodzi kod na tel smsem o ile dobrze pamiętam. Więc nie jest to anonimowe i bez wiedzy posiadacza telefonu.
Jožin z bažin