Autor Wątek: MAP Extremis SUV 11ft- Liquid Metal  (Przeczytany 4643 razy)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 314
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: MAP Extremis SUV 11ft- Liquid Metal
« Odpowiedź #15 dnia: 11.02.2025, 09:15 »
Hmm co ma cw kija do przesuwania podajnika?
Nie cw kija tylko podajniki do takiego cw, czyli 30-40g. Szczytówką 2oz jest ryzyko przesunięcia podajnika przy napinaniu żyłki.

Pr00, na dolniku dalej jest guma ze starych kondonów?

To samo co w Ultra i Black. Ja akurat to lubię + szary kolor robi robotę.

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 387
  • Rafał
« Odpowiedź #16 dnia: 11.02.2025, 09:22 »
Czyli wciąż MAP nie dla mnie, strasznie mi nie pasuje ta guma na dolniku, choć trzba przyznać, że ten szary ożywia fajnie kij.
Dzierżno uzależnia

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #17 dnia: 19.02.2025, 18:51 »
Czyli wciąż MAP nie dla mnie, strasznie mi nie pasuje ta guma na dolniku, choć trzba przyznać, że ten szary ożywia fajnie kij.
a można wiedzieć dlaczego ci nie pasuje? niektórzy to nawet boją się kupować mapa bo twierdzą że guma się odkleja latem na słońcu:))

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #18 dnia: 19.02.2025, 19:31 »
Własne preferencje, pianka czy korek są przyjemne w dotyku, a taka guma jak recykling z jakiejś opony, no nie, nie i jeszcze raz nie.
Dzierżno uzależnia

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 314
« Odpowiedź #19 dnia: 19.02.2025, 19:51 »
Własne preferencje, pianka czy korek są przyjemne w dotyku, a taka guma jak recykling z jakiejś opony, no nie, nie i jeszcze raz nie.

Uprzedzony jesteś :P
Ja tam uwielbiam dolniki gumowe od Map.

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
MAP Extremis SUV 11ft- Liquid Metal
« Odpowiedź #20 dnia: 19.02.2025, 20:04 »

Ja również uwielbiam,mega wykończenie dolnika. Bzdury które czytam że się odkleja się na słońcu guma na dolniku,powodują u mnie na twarzy szeroki uśmiech i jak czytam że nie dla mnie MAP nie mając go w ręku,nie jestem skory do dalszej dyskusji ale oczywiście szanuję czyjeś zdanie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #21 dnia: 19.02.2025, 20:53 »
i jak czytam że nie dla mnie MAP nie mając go w ręku,nie jestem skory do dalszej dyskusji 

Miałem MAPa nie jednego w ręku, również miałem okazję łowić. O ile kij jest świetny, o tyle mi osobiście dolnik nie podchodzi. Tak ciężko to zrozumieć, trzeba każdemu wciskać swoje zdanie i przekonania, że one są jedyne słuszne?! Czy ja próbuję kogoś przekonać czy namówić, do nie używania?
Dzierżno uzależnia

Offline JacekB

• Ekspert
« Odpowiedź #22 dnia: 19.02.2025, 20:59 »
Człowieku czytaj ze zrozumieniem co napisałem i proszę Cię zachowuj się kulturalnie.Jak masz zamiar się spinać to nie na tym forum.Bo kozaka z siebie nie robisz takim zachowaniem.

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 162
« Odpowiedź #23 dnia: 20.02.2025, 00:37 »

Ja również uwielbiam,mega wykończenie dolnika. Bzdury które czytam że się odkleja się na słońcu guma na dolniku,powodują u mnie na twarzy szeroki uśmiech i jak czytam że nie dla mnie MAP nie mając go w ręku,nie jestem skory do dalszej dyskusji ale oczywiście szanuję czyjeś zdanie

Mój Black pro jeszcze na gwarancji, a guma spękana.
Jak ktoś jest dziesięć razy w roku na rybach to wytrzyma latami ;)

Offline JacekB

• Ekspert
« Odpowiedź #24 dnia: 20.02.2025, 08:26 »
Jeśli masz na gwarancji to powiadamiaj sprzedawcę o wadzie fabrycznej,jeśli to uwzględni to będziesz miał nowy dolnik. Jeśli nie będzie problem dla ciebie to wrzuć zdjęcia spękanej (odklejonej gumy na dolniku )ciekawi mnie jak to wygląda.Mój black po trzech sezonach i wyciągniętych na nim pięknych rybkach(można obejrzeć na instagramie fishingteamzachodniopomorskie)sprawuje się idealnie  żadnych spękanych elementów gumowych,jak i rozklejonych,będę chwalił Map za wykonanie,takie jest moje zdanie.(Heheh fajny rym )

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 162
« Odpowiedź #25 dnia: 20.02.2025, 09:58 »
Jeśli masz na gwarancji to powiadamiaj sprzedawcę o wadzie fabrycznej,jeśli to uwzględni to będziesz miał nowy dolnik. Jeśli nie będzie problem dla ciebie to wrzuć zdjęcia spękanej (odklejonej gumy na dolniku )ciekawi mnie jak to wygląda.Mój black po trzech sezonach i wyciągniętych na nim pięknych rybkach(można obejrzeć na instagramie fishingteamzachodniopomorskie)sprawuje się idealnie  żadnych spękanych elementów gumowych,jak i rozklejonych,będę chwalił Map za wykonanie,takie jest moje zdanie.(Heheh fajny rym )

Nie będę miał nowego dolnika bo kijek nie jest już produkowany. Czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie pisałem, że coś się odkleja, po prostu kiepsko to wygląda biorąc pod uwagę, że wędka ma jeden sezon. Może z czasem zacznie odklejać, oby nie.

Offline tench

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Kto czegoś CHCE szuka sposobów...aby to osiągnąć😉
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #26 dnia: 20.02.2025, 10:35 »

Miałem MAPa nie jednego w ręku, również miałem okazję łowić. O ile kij jest świetny, o tyle mi osobiście dolnik nie podchodzi. Tak ciężko to zrozumieć, trzeba każdemu wciskać swoje zdanie i przekonania, że one są jedyne słuszne?! Czy ja próbuję kogoś przekonać czy namówić, do nie używania?  - to wczorajsza wypowiedź katystopej bez jego niecenzuralnych słów w stosunku do innego forumowicza.

Moderatorze Globalny, który "wyczyściłeś" wulgaryzmy słowne hejtera katystopej-a, czy uważasz, że to dobre, efektywne rozwiązanie ?   Teraz, po Twoim tuningu moderatorskim jego odpowiedź wygląda wyśmienicie...

Chłopaku jeśli tak, to dajesz przyzwolenie na obrażanie innych na tym forum i zachęcasz takich jak hejter katystopej do kontynuowania tego procederu...  Przecież to nie pierwszy raz...   Może trzeba by wprowadzić poprawki do regulaminu... aby coś w tej sprawie zmienić na dobre a nie notorycznie ponosić odpowiedzialność za hejterów, ludzi chorych, nieszczęśliwych nie potrafiących panować nad swoimi emocjami i ... wie co jeszcze dając im na to przyzwolenie.

Te słowa kieruję również do Administratora Luka Experta.

C'est la Vie

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2218
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #27 dnia: 20.02.2025, 10:41 »
Kolega dostał ostrzeżenie. Wy tego nie widzicie.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline tench

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Kto czegoś CHCE szuka sposobów...aby to osiągnąć😉
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #28 dnia: 20.02.2025, 10:44 »

A szkoda, że nic o tym nie wiemy.

Ostrzeżenia nie przynoszą skutku.

Ile ostrzeżeń musi dostać... On nie ma prawa nikogo obrażać na tym forum !!!
C'est la Vie

Offline JacekB

• Ekspert
« Odpowiedź #29 dnia: 20.02.2025, 10:57 »

Nie będę miał nowego dolnika bo kijek nie jest już produkowany. Czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie pisałem, że coś się odkleja, po prostu kiepsko to wygląda biorąc pod uwagę, że wędka ma jeden sezon. Może z czasem zacznie odklejać, oby nie.

Staram się czytać ze zrozumieniem może mi to nie wychodzi ale to nie moje zdanie.Jeśli chodzi o odklejanie to inni forumowicze pisali na ten temat więc pomyślałem że może tego u siebie  nie zauważyłeś.Faktycznie ten twój dolnik  jest w fatalnym stanie,ja bym zwrócił jeśli miałbym na gwarancji i niech sprzedawca się martwi,to nie jest kijek za grosze.Jak wrócę do domu to wrzucę foto po trzech hard sezonach mojego dolnika.