Autor Wątek: MAP Extremis SUV 11ft- Liquid Metal  (Przeczytany 7678 razy)

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 166
Odp: MAP Extremis SUV 11ft- Liquid Metal
« Odpowiedź #30 dnia: 20.02.2025, 11:29 »
Tym bardziej śmieszne jest to, że podczas wędkowania mam rozłożone od 3 do 5 wędzisk. Nie jest to jedyna wędka jaką łowiłem  w trakcie sezonu. Widać jak rękojeści po nagrzaniu przybrała jakąś obcą fakturę. Używam podpórki Guru Reaper i na wędziskach z korkiem i pianką nie ma śladu.

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #31 dnia: 20.02.2025, 19:10 »
Jeśli masz na gwarancji to powiadamiaj sprzedawcę o wadzie fabrycznej,jeśli to uwzględni to będziesz miał nowy dolnik. Jeśli nie będzie problem dla ciebie to wrzuć zdjęcia spękanej (odklejonej gumy na dolniku )ciekawi mnie jak to wygląda.Mój black po trzech sezonach i wyciągniętych na nim pięknych rybkach(można obejrzeć na instagramie fishingteamzachodniopomorskie)sprawuje się idealnie  żadnych spękanych elementów gumowych,jak i rozklejonych,będę chwalił Map za wykonanie,takie jest moje zdanie.(Heheh fajny rym )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie będę miał nowego dolnika bo kijek nie jest już produkowany. Czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie pisałem, że coś się odkleja, po prostu kiepsko to wygląda biorąc pod uwagę, że wędka ma jeden sezon. Może z czasem zacznie odklejać, oby nie.

Staram się czytać ze zrozumieniem może mi to nie wychodzi ale to nie moje zdanie.Jeśli chodzi o odklejanie to inni forumowicze pisali na ten temat więc pomyślałem że może tego u siebie  nie zauważyłeś.Faktycznie ten twój dolnik  jest w fatalnym stanie,ja bym zwrócił jeśli miałbym na gwarancji i niech sprzedawca się martwi,to nie jest kijek za grosze.Jak wrócę do domu to wrzucę foto po trzech hard sezonach mojego dolnika.

Sory bo brudy są to  jeszcze pozostałości ostatniego sezonu trzeba się wziąć za ogarnięcie ale tak wygląda po 3-ech hard sezonach.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2259
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 20.02.2025, 19:25 »
Powiem Wam, że dla mnie to wygląda jak zrobione z opony rowerowej. Zupełnie nie w moim guście.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
MAP Extremis SUV 11ft- Liquid Metal
« Odpowiedź #33 dnia: 20.02.2025, 21:09 »
Inteligencja i elokwencja nie pozwala mi rozmawiać o gustachJak dla mnie mega rozwiązanie i jeden z lepszych kijków które posiadam.Fakt jest taki że Grzecha dolnik jest zmasakrowany jeśli przez warunki naturalne(atmosferyczne)czyli wysoka temperatura to muszę się tego spodziewać w niedługim czasie.Jak by się coś zmieniło dam znać.

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 166
« Odpowiedź #34 dnia: 20.02.2025, 23:17 »
Możliwe, że przez warunki. Często wędki leżą na stojaku 8h w słońcu nieużywane. Aczkolwiek na Aventusach śladu nie było ;)
Guma mi się podobała, bo lubię czyścić wędki po każdym łowieniu i korek też źle znosi szorowanie. Obecnie mam jednak mieszane uczucia.

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #35 dnia: 09.10.2025, 20:03 »
Hej, rozważam zakup którejś z wędek Map extremis 11ft SUV lub Guru Ngauge pro distance feeder 11ft, map genialnie wygląda i też ma zapas mocy natomiast nie mam przekonania do Guru a na Aventusa nie mam zamiaru wydawać 2K.
Głównie komercja rybki 3-12kg karpie, amury, dystans do 70m.

Offline Trissot

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #36 dnia: 09.10.2025, 20:51 »
Hej, rozważam zakup którejś z wędek Map extremis 11ft SUV lub Guru Ngauge pro distance feeder 11ft, map genialnie wygląda i też ma zapas mocy natomiast nie mam przekonania do Guru a na Aventusa nie mam zamiaru wydawać 2K.
Mam obie wymienione wędki, a skąd jesteś?

Wysłane z mojego motorola edge 50 neo przy użyciu Tapatalka

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 324
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #37 dnia: 09.10.2025, 23:14 »

Mogę porównać do Aventus Distance I +/- to są podobne wędki. Jak potrzebujesz coś z zapasem mocy z możliwością machnięcia dalej to Extremis to dobry wybór. Bardzo rzutny kijek.

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #38 dnia: 09.10.2025, 23:14 »
Mam obie wymienione wędki, a skąd jesteś?

warmia-mazury, co powiesz o tych kijkach? jakie są różnice i którą bardziej polecasz?

Offline Trissot

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #39 dnia: Dzisiaj o 08:18 »
Kurde trochę daleko, gdyż ja mieszkam w centralnej Polsce. No cóż porównując oba kije to nie są konkurentami wobec siebie, raczej uzupełniają się. Obie wędki posiadają zapas mocy w silniku do holowania bonusów, także tu można być spokojnym. Różnice pojawiają się w fazie rzutu. Map jest delikatniejszy, ja używam do niego podajników L z prestona 30 gr i z kołowrotkiem 5000 realnie można sięgnąć 50m powtarzalnie do klipa. W Guru stosuję maksymalnie 45 gr banjo xr z lotką oraz kołowrotkiem 6000 , wizualnie lot podajnika jest bardziej stabilny i lata to dalej. Odległość 70 m to realny wynik do osiągnięcia. Pragnę podkreślić iż powyższe rzuty były w sprzyjających warunkach tj bezwietrznej pogodzie. Gdybym miał z tych dwóch propozycji wybrać jedną to stanowczo poszedł bym w Mapa, ponieważ jest bardziej uniwersalny, połowisz na klasyka i metodę. Guru nie jest już tak uniwersalny, do klasyka należy doposażyć w dodatkową delikatniejszą szczytówkę, ja kupiłem z Drenanna 0.75oz i niby działa ale ten kij potrzebuje trochę więcej obciążenia niż 30gr koszyk plus towar by fajnie się załadować. Na koniec pozostają względy wizualne, gdzie patrząc na nie obie równocześnie to Map lepiej się prezentuje, jest bardziej smukły.