Autor Wątek: Feeder na zawody na rzece  (Przeczytany 3186 razy)

Offline stefan-k

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 36
Odp: Feeder na zawody na rzece
« Odpowiedź #15 dnia: 23.03.2025, 19:01 »
Napisz po prostu w jakim zakresie stosujesz koszyki czyli od-do może to wcale nie musi być kij do 120g?
A w długości 3.9 co będzie ciekawego? Na rzekę im dłuższa tym lepsza ale 3.9 też myślę że da rade, mi zależy na tym by jak najmniej żyłki było w wodzie by móc używać mniejszych koszyków:P Mam korumy 3.9 i foxa 3.6 i jest w miarę spoko.

Offline pknr1

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 44
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #16 dnia: 23.03.2025, 19:07 »
Zakres pomiędzy 60-100g z kolcami to taka norma, zależy od tego czy łowię w głównym nurcie czy gdzieś na granicy uciągu ze spokojną wodą.

Offline pknr1

« Odpowiedź #17 dnia: 23.03.2025, 19:23 »
Rapid rs2 ? W niższych cw ,może być fajny kij,ale nie miałem styczności.
Miałem na myśli ten kij https://www.skleprekinek.pl/wedki-sportex-feeder-rapid/5267-rapid-feeder-medium-390cm80-150g-sportex-wedka.html

Miałem ten kij. Jeżeli chcesz łowić koszykami 100g plus towar,to jest to za słaba wędka,do tego pałowata. Dziwna praca,sekcja szczytowa miękka,zaś dalej jest sztywno.Pomyśl o Zemexie super river.

Zemex póki co jest faworytem, ale chcę wziąć pod uwagę każdą propozycje. I tak wypłata dopiero w kwietniu ;)

Offline stefan-k

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #18 dnia: 23.03.2025, 20:11 »
Jak masz możliwość zobacz nowego Drennana Vertex Distance feeder 13ft, ponieważ jest to nowość mam go zbyt krótko żeby powiedzieć czy ogarnie 100g + towar, koszyk 100g w wielkości M powinien ogarnąć, a na pewno 60-80g spokojnie. Tu spokojnie można założyć dość cienki przypon i wyholować słabo zapiętego leszcza, kij jest szybki czyli można dobrze wciąć szybkie rzeczne brania i fajnie pracuje pod rybą, dobrze się ładuje do rzutu pod koszami które wymieniłem i bardzo celnie rzuca, jest bardzo dobrze wykonany, po za tym mieści się w Twoim budżecie a jak go kupisz w promocji to jeszcze sporo zostanie.Kij jest lekki i bardzo dobrze wyważony a więc sprawnie się nim operuje co jest też ważne na zawodach, co prawda wolałbym Italicę którą proponowałem wcześniej, ale różnica w cenie jest znaczna.
Zakres pomiędzy 60-100g z kolcami to taka norma, zależy od tego czy łowię w głównym nurcie czy gdzieś na granicy uciągu ze spokojną wodą.

Offline pknr1

« Odpowiedź #19 dnia: 23.03.2025, 21:36 »

Jak masz możliwość zobacz nowego Drennana Vertex Distance feeder 13ft, ponieważ jest to nowość mam go zbyt krótko żeby powiedzieć czy ogarnie 100g + towar, koszyk 100g w wielkości M powinien ogarnąć, a na pewno 60-80g spokojnie. Tu spokojnie można założyć dość cienki przypon i wyholować słabo zapiętego leszcza, kij jest szybki czyli można dobrze wciąć szybkie rzeczne brania i fajnie pracuje pod rybą, dobrze się ładuje do rzutu pod koszami które wymieniłem i bardzo celnie rzuca, jest bardzo dobrze wykonany, po za tym mieści się w Twoim budżecie a jak go kupisz w promocji to jeszcze sporo zostanie.Kij jest lekki i bardzo dobrze wyważony a więc sprawnie się nim operuje co jest też ważne na zawodach, co prawda wolałbym Italicę którą proponowałem wcześniej, ale różnica w cenie jest znaczna.

Miałeś w rękach tę Italice? Jak ten kijek pracuje? O wykonanie nawet nie pytam bo za 1400zł no to jednak oczekuje się super jakości.

Offline stefan-k

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #20 dnia: 24.03.2025, 13:18 »
Mam trzy feedery Italici z serii ARIA, w ogóle nie ma się co rozpisywać, krótko -to typowo zawodnicze kije. Nie sądzę żeby kosztowały 1400zł, jak sprawdzałeś  na tej samej stronie z której ja kupowałem czyli Feederlink, to najpierw wrzuć do koszyka i wtedy sprawdź cenę, bo powinien z automatu wskoczyć rabat, chyba że coś sie zmieniło od zeszłego roku.

Offline pknr1

« Odpowiedź #21 dnia: 25.03.2025, 16:03 »
Panowie a tak jeszcze wracając do nowych kijów w moim budżecie to korzystał ktoś z N Gauge Pro Distance 13FT albo Aero X5 Distance Power 13FT? Jak się te wędki sprawują?