Autor Wątek: Jeśli nie VDE-Robinson Team Nano Core MX3 Match 3,90 m 6-18g to co???  (Przeczytany 1524 razy)

Offline Norbas

• Ekspert
  • Reputacja: 61
Równiutko rok temu kupiłem zresztą dzięki opiniom grupowiczów spłąwikówkę VDE-Robinson Team Nano Core MX3 Match 3,90 m 6-18g.
Dziś chciałem jej użyć pierwszy raz ale pojawił się problem. Nie da się zamontować kołowrotka/tków. TEgo jedynego nie sprawdziłem po zakupie bo nie wpadłem na to że w tym może tkwić babol.
Widać wada fabryczna mojego egzemplarza bo po prostu braknie gwintu w uchwycie by zamocować kołowrotek. Nakrętka nie sięga do gwintu.
Na szczęście wędka nie używana , z metkami, folią itd i kupowana na allegro, więc zgłosiłem sprzedającemu rękojmię i czekam na odpowiedź. Ciekawe jaka będzie.
Jaką polecicie wędkę podobną do tej gdybym jednak zraził się do robinsona? Zależy mi na podobnych parametrach i cenie oraz krótkim dolniku w miarę możliwości.
Do tego preferuję wędki finazyjne i o cienkim blanku.
PS. Może ktoś wie czy w razie problemów ze strony sprzedawcy można próbować sprzęt z taką wadą wymianić u producenta? Mam trochę sprzętu tej firmy i dotąd się nie zawiodłem aż do dzisiejszego zonka... A może jest na forum ktoś z robinsona kto w razie W mógłby pomóc?
Bo na razie mam nie używaną wędkę której nie da się użyć...
Pozdrawiam.

Offline Jacekplacek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Cześć ,  Ja akurat  mam wystawionego Robinsona TX4 Match 3,9m  na Allegro Lokalnie . Popatrz , to o wiele lepsza wędka  , a sprzedaję ją za połowę  ceny  sklepowej . Wędka w świetnym stanie i zdecydowanie  można założyć kołowrotek :D  . Już nie łowię na spławik  i po prostu  pozbywam się zbędnego sprzętu. 

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2224
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Jeśli coś chcemy sprzedać, to warto to zrobić tak, żeby się dało to kupić ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Jacekplacek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Cześć, 
Ok , być może  jest  źle sformułowane  zapytanie . W załączniku  zrzut  z tej  aukcji  z ceną i zdjęciem

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
Odstęp po TX zabija wyszukiwarkę. Powinna być mniej czuła na takie rzeczy...
Krwawy Michał

Offline Norbas

• Ekspert
To jak, poleci ktoś jakiś fajny kijek do 300zł czy nic lepszego nie znajdę i zamawiać to samo?

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 316
  • Ulubione metody: waggler i feeder
To jak, poleci ktoś jakiś fajny kijek do 300zł czy nic lepszego nie znajdę i zamawiać to samo?

Ja bym poszedł w Shimano C1 Match, waga przyzwoita, wygląda spoko, Shimano to jednak gwarancja jakiejś tam jakości. Feedera z tej serii są bardzo dobre więc że spławikiem powinno być podobnie.

Offline Norbas

• Ekspert
Podrzucisz jakiś link? Bo mnie znajduje tylko X1 float.
Możesz podać długość dolnika od stopki kołowrotka i średnicę blanku?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
Ja tam bym się dogadał z kolegą Jackiemplackiem...
Krwawy Michał

Offline Norbas

• Ekspert
Michale, cały ambaras w tym, że nie planuję przekroczyć 300zł i interesują mnie tylko sprzęty nowe :-)

Offline pr00

• Ekspert
Podrzucisz jakiś link? Bo mnie znajduje tylko X1 float.
Możesz podać długość dolnika od stopki kołowrotka i średnicę blanku?

Chodziło mi X1 literówka się wkradła, Guru A-class wygląda nieźle jak na swoją cenę, możesz poszukać jakiegoś Sensasa Ostetellato jest świetny ale byś musiał troszkę dołożyć albo szukać używki, Matrix Aquos Ultra-W Waggler 13FT wygląda świetnie i ma mega wagę ale musisz 50zl dołożyć.

Ja poszukując idealnego Matcha, przerzuciłem sprzęt od VDE po Acolyte, byłem bliski Daiwy Tournament, skończyło się na Guru n-Gauge Pro który ma wszystko czego chciałem, mega cenę i najlepszy stosunek cena/jakość na rynku.

Offline 19SG98

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: waggler method
A Robinson Stinger Match?

Wędki z serii Stinger mają tutaj na forum udokumentowane dobre opinie, sam nie posiadam aczkolwiek mocno zastanawiam się nad kupnem.

Offline pr00

• Ekspert
A Robinson Stinger Match?

Wędki z serii Stinger mają tutaj na forum udokumentowane dobre opinie, sam nie posiadam aczkolwiek mocno zastanawiam się nad kupnem.

Nie trzymałem w ręce, ale patrząc na szybko na specyfikację to będzie średnia, wyrzut 10-25 to dużo na Matcha, sporo większą waga niż u tych co wymieniłem. Moim zdaniem granicą komfortu Matcha to 200g. Mimo wszystko Singer to połowa budżetu.

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
Wyszukiwarka znalazła 43 pozycje do 300 zł. Pewnie coś wybierzesz i ktoś będzie miał zdanie na temat takiego kija.

https://wedkarski.com/39-wedki-odleglosciowe-match?q=Cena-z%C5%82-41-300

Offline Norbas

• Ekspert
Dziś w wędkarskim nadwyrężyłem cierpliwość sprzedawcy zapewne w dużym stopniu choć nie pokazał tego po sobie :-)
Albo ja po prostu wybredny jestem, albo producenci trzepią wszystko na jedno kopyto. Jak dolnik nie za długi to blank gruby jak lina od mostu zwodzonego.
Jak blank jako tako, to dolnik idzie za łokieć 20cm.
Przejrzałem około 20-25 wędzisk i finał był taki, że kupiłem wędkę którą już dobrze znam i która jako jedyna spełnia moje wszystkie "wymogi" zarówno w kwestii długości dolnika (42cm) jak i smukłego blanku (13mm) , miłej pracy już na 15cm krąpiu jak i zapasu mocy na karpia 10+. Wisienka na torcie to wygląd/malowanie które trafia w mój gust.
Wyszedłem więc ze sklepu z Delphin Legia Match 390cm 1-30g przy której Robinson MX3 (6-18g) niestety mojego "konkursu" nie wygrał.
Tak więc sprawdziła się teoria, że czasem znane i sprawdzone jest lepsze niż bardziej rozreklamowane itp.