Autor Wątek: Żyłka do method feeder  (Przeczytany 206102 razy)

Offline Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 414
Odp: Żyłka do method feeder
« Odpowiedź #360 dnia: 24.08.2020, 12:31 »
Technium to żyłka raczej do wywózki.

Offline Rych

• Ekspert
  • Reputacja: 33
« Odpowiedź #361 dnia: 24.08.2020, 13:28 »
Ja z kolei, używam jej na wszystkich feederach i jestem bardzo zadowolony, jest to trochę kompromis, pomiędzy żyłka a plecionką, bo jest naprawdę bardzo mało rozciągliwa, jedynie przy rzutach trzeba uważać żeby nie przeciąć szczytówki.

Ps. Jedynie co mi brakuje, żeby była w kolorze fluo.

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #362 dnia: 24.08.2020, 15:52 »
Albo wybiorę sobie żyłeczkę Guru Pulse PRO albo dalej sprawdzoną Drennana M&F . Temat i propozycje nadal można mi składać co do wyboru.
Z poważaniem Marcin

Offline Michu83

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 31
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #363 dnia: 24.08.2020, 21:26 »
Quantum salsa lub Ms Range. Nie szedł bym w Shimano wczoraj po tygodniu łowienia wywaliłem z dwóch kołowrotków Shimano Technium Inwestic 0.26 strasznie się skręca. Mam też Czarnego Techniuma też się skręca może nie tak bardzo jak investic ale szału nie ma. Póki co Qantum salsa najlepiej u mnie wypada.

Offline michal89

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 41
« Odpowiedź #364 dnia: 24.08.2020, 21:43 »
Temat i propozycje nadal można mi składać co do wyboru.

Kilka sezonów stosuję żyłkę Daiwa Exceller 0.25 z dużej szpuli(chyba ok 1900m). Żyłka całkiem ok, mocna. Nie sprawdzałem wytrzymałości, ale nie ma się do czego przyczepić. Jeszcze się nie zawiodłem, czego nie mogę powiedzieć o żyłce Shimano.
Rok temu kupiłem dużą szpulę Shimano Aero Super Match 0.22,ale chyba trafiłem na starą żyłkę, bo praktycznie rwie się w rękach. Na jednej zasiadce straciłem chyba ze 4 podajniki drennana, przy wyrzucie strzelał węzeł od łącznika. Sprawdzałem później na wadze wędkarskiej i pęka na węzłach w zakresie 1,0 kg-1,5kg(pomiar nieprecyzyjny). Jakoś nie mam zaufania już do niej. Posłuży na jakiś podkład w przyszłości.
Ostatnio zakupiłem szpulkę Ms Range Pro LS Feeder Line 0.22. Żyłeczka na pierwszy rzut całkiem ok. Raczej trzyma wymiar(nie mam czym dokładnie zmierzyć). Sprawdzałem prowizorycznie na wadze wędkarskiej i pęka przy ok 3.5kg(pomiar nieprecyzyjny)

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #365 dnia: 25.08.2020, 05:07 »
MS Range jest na, szpulach 300 m, to bardzo dobrze bo nie trzeba się martwić że z podkładem się nie trafi.
Paweł

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 551
« Odpowiedź #366 dnia: 25.08.2020, 07:57 »
Kupiłem Ms range pro line feeder 300m na testy sobie, i powiem jak na razie jestem zadowolony :thumbup:

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 315
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #367 dnia: 25.08.2020, 09:12 »
Kupilem 3 szpule Drennan Series 7 Carp Silverfish 250m, przy nawijaniu zachowuje się bardzo fajnie. Dzisiaj pierwsze testy nad wodą, mam nadzieję że zda egzamin.

Offline ObraFMI

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 48
  • Mariusz
    • Próbnik
« Odpowiedź #368 dnia: 25.08.2020, 09:19 »
W 1990 roku polska firma SJS Pologne Sp. z o.o z siedzibą we Wrocławiu zaczęła współpracę z Rhone Poulenc zakupując technologię żyłek wędkarskich i sprzedając je w Polsce oraz na rynkach wschodnich pod brandem SNECK™.
W związku z rosnącym wolumenem sprzedaży SJS postanowiła sama produkować żyłkę i tym samym uniezależnić się o terminów dostawy oraz uzyskać lepszą cenę gotowego produktu.
Firma złożyła w 2000 roku ofertę kupna od ówczesnego właściciela, firmy Rhodia, fabryki żyłki wraz z całą technologią oraz zapleczem maszynowo – technicznym.
 Podpisanie kontraktu miało miejsce w 2006 roku a spółka umieściła przeniesioną fabrykę w Gorzowie Wlkp, na terenach obecnego Stilonu SA.

http://www.sneck.pl/company/

Ciekawe czy i ilu firmom sprzedaje żyłkę pod postacią OEM.
Nie płacę Pazernym Zabójcom Wód.

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
« Odpowiedź #369 dnia: 25.08.2020, 09:36 »
Ja jadę na MS Range Pro Feeder LS 0.25. Jestem bardzo zadowolony. Wyciągnąłem na nią kilka ryb przekraczających dwukrotnie jej wytrzymałość oraz sporo ryb w okolicach jej deklarowanej wtrzymałości. Kilka nawet dosyć siłowo musiałem odciągać od krzaków.
Jest lekko skręcona ale w stopniu, który nie wpływa na użytkowanie. Kilku krotnie też czułem na kiju jak żyłka trze o jakieś zaczepy i nigdy się nie przetarła. Lekko postrzepiła się powierzchnia ale ją odciałem i jest git dalej.
Myślałem o Technium bo Stachu ją poleca ale MS jest na tyle dobry, że nie widzę potrzeby zmiany i w przyszłym sezonie będę łowił na nią dalej. Tz kupię świeżą dla jasności.

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #370 dnia: 25.08.2020, 10:42 »
Ja jadę na MS Range Pro Feeder LS 0.25. Jestem bardzo zadowolony. Wyciągnąłem na nią kilka ryb przekraczających dwukrotnie jej wytrzymałość oraz sporo ryb w okolicach jej deklarowanej wtrzymałości. Kilka nawet dosyć siłowo musiałem odciągać od krzaków.
Jest lekko skręcona ale w stopniu, który nie wpływa na użytkowanie. Kilku krotnie też czułem na kiju jak żyłka trze o jakieś zaczepy i nigdy się nie przetarła. Lekko postrzepiła się powierzchnia ale ją odciałem i jest git dalej.
Myślałem o Technium bo Stachu ją poleca ale MS jest na tyle dobry, że nie widzę potrzeby zmiany i w przyszłym sezonie będę łowił na nią dalej. Tz kupię świeżą dla jasności.

Już kolejna osoba używa i chwali tą MS Range to może i ja ją wytestuje .

Kamilu jak ten wymiar 0,25 układa się na szpuli , przy tej średnicy żyłeczka jest sztywna, miękka ??
Z poważaniem Marcin

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
« Odpowiedź #371 dnia: 25.08.2020, 20:03 »
Martinus, określiłbym ją jako takiego średniaka. Ze szpuli ładnie schodzi i nie robią się koła, nie robi się sprężyna. Nawiniętą mam ją na Centrisie 420 układa się równo. Zatapialność w porządku, zresztą to feeder - ciężko nie zatopić żyłki ;)

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #372 dnia: 28.08.2020, 18:56 »
A ja doszedłem do wniosku że nie ma żyłki "wiecznej" i każdą z czasem trzeba wymienić na nową więc zostałem przy sprawdzonej w boju Drennan M&F 8lb.
Z poważaniem Marcin

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 258
« Odpowiedź #373 dnia: 20.10.2020, 16:04 »
Co sądzicie o Prologic Mimicry Mirage XP ? Jest fajna promka na szpule 500m 0.28mm. Pomyślałem, że można spróbować na ciężkiego feedera, ale nie mogę nigdzie znaleźć opinii.
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #374 dnia: 20.10.2020, 16:26 »
Na MS RANGE PRO LS FEEDER 0.28 miąłem taką sytuację że jesiotr wszedł mi w zaczep, żyłkę poluzowałem wszedłem do wody i odczepiłem zaczep a ryba była jeszcze na haku i nie dała rady urwać zaplątanej żyłki a mała nie była 130 cm zmierzone.
Tak że polecam MS RANGE PRO LS FEEDER 36 zł na 300 metrów to dobra cena
Paweł