Generalnie największa różnica to:
-jedne są na ramie inne typu H czyli na zaciskach na nogach mają siedzisko i kasety-plusy tych H że są lżejsze, minusy-niektórzy piszą o słabych zaciskach w niektórych modelach.
-z samym siedziskiem i z obrotnicą z fotelem opieranym-tu różnica zasadnicza waga vs komfort te z siedziskiem są cięższe
-rodzaje nóg D25,D30,D36 tu znowu, niby D36 będą najsolidniejsze, najstabilniejsze, ale poprawne ustawienie dużą rolę tu odgrywa.
Osobiście kupiłem Prestona Inceptiona w ub sezonie i w sumie jestem zadowolony, pomimo D30 jest bardzo stabilny, z siedziskiem lekki (ja dokupiłem obrotnicę więc zabiłem wagę, ale nie wyobrażam sobie 5-6 godz siedzieć bez podparcia, kręgosłup nie pierwszej młodości, a pracę mam siedzącą, więc dla mnie bez podparcia byłaby mordęga. Samego z siedziskiem zakupiłem za 1350zł jako nówkę, w fatfishu jak dobrze pamiętam. Jak chcesz popróbować kosza na Twoim miejscu teraz popolowałbym na Nytro SLS36, dużo ich rozegrało się po zawodach i wypływają w sieci nówki za 1200zł, ciężko będzie o coś lepszego w takiej cenie.