Autor Wątek: Daiwa Tournament SLR Bu vs Cu  (Przeczytany 3161 razy)

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 176
Odp: Daiwa Tournament SLR Bu vs Cu
« Odpowiedź #15 dnia: 08.12.2025, 12:47 »
Na papierku Cu lżejsze od Aventusa.

Offline grzegorz88

• Ekspert
« Odpowiedź #16 dnia: 10.12.2025, 23:05 »
Trzy minutowe kino akcji pod tytułem "Spokojnie, zaraz się rozkręci" ;) dziwne odgłosy w tle to Jetboil.
Na SLRze gościły karpie 4-5kg.

Online perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #17 dnia: 22.12.2025, 17:50 »
Zastanawiam się czy warto dołożyć i kupić SLR CU czy wybrać BU, którą można kupić poniżej 2000. Zastanawiam się również jak się ma SLR BU do Guru N-gauge Pro Distance 12ft.

Offline grzegorz88

• Ekspert
« Odpowiedź #18 dnia: Dzisiaj o 02:51 »
Musisz wziąć do ręki. Ja trzymałem BU w sklepie i wydaje się super. Taki karpiowo leszczowy.
CU IMHO bardziej karpiowy z naciskiem na Karpie, a nie karpiki. 5kg rybh z 55metra bardzo szybko trafiały na brzeg. Celność niesamowita. Podobny do Aventusa distance, ale jakby z lepszych materiałów. Lepiej holuje, lepiej rzuca, pod tym samym ciężarem minimalnie głębiej się uginała, ale holując grudniową ósemkę zastanawiałem się czy to spory karaś czy niewielki karp xd.
Muszę się wybrać do sklepu i porównac Bu do Cu
Rzucałem Ngauge pro distance(chyba 11ft) I dla mnie to okrutna pałka, coś jak nzone Z Power method.
Żeby dobrze to się ladowało musieliśmy założyć podajnik 45g.

Online perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #19 dnia: Dzisiaj o 06:07 »
Niestety nie mam takiego sklepu, w którym mógłbym zobaczyć kije SLR na żywo, zostają ewentualnie targi. Preferuje bardziej sztywniwjsze kije, z zapasem mocy. Może właśnie Guru to coś dla mnie.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 336
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #20 dnia: Dzisiaj o 10:10 »
Niestety nie mam takiego sklepu, w którym mógłbym zobaczyć kije SLR na żywo, zostają ewentualnie targi. Preferuje bardziej sztywniwjsze kije, z zapasem mocy. Może właśnie Guru to coś dla mnie.

Zobacz jeszcze Mapy Extremis/ Parabolix w wersji SUV, wędki do podobnych zadań jak SLR.

Online perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: Dzisiaj o 10:14 »
Mam Extremisa SUV 12ft, trochę brakuje mi mocy w silniku przy tej wędce. Myślę nad Ultra2 suv

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 336
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #22 dnia: Dzisiaj o 10:50 »
Ja używam  Aventus Distance 11ft, jak szukałem bardziej miękkiego kija to eksperymentowałem z SUVami, najbardziej responsywne/ sztywne były właśnie Extremisy i Ultra 2. Zawsze możesz zamówić to Guru i Mapa na próbę i później odesłać. Masz jeszcze Nzon Special Distance w mniejszym budżecie.

Online perkusista30

• Ekspert
« Odpowiedź #23 dnia: Dzisiaj o 12:16 »
Jeżeli chodzi o Daiwa Special Distance to kupiłem wersję 11ft/80g ale jeszcze jej nie używałem. Nie lubię odsyłać czegoś co zamówię w tym jest problem i tak tworzy się kolekcja.