Co do zanęt to masz wybór, bo jest kilku graczy co sprzedają więcej online. Największym jest chyba Angling Direct. Jednak znajdziesz te same produkty taniej, i często rabaty oferuje Fishing Republic. Ogólnie jednak może chodzić o to, że mają starszy towar. Pytanie, czy zanęta traci na wartości przed upływem terminu ważności. To dość dyskusyjna sprawa

Na kiedy potrzebujesz takich zanęt? Polecam ci zerknąć na oferty specjalne. Mam znajomych, co kupują wiele w Fishing Republic i korzystają z rabatu jaki się pojawia tam co pewien czas. Ale zostali przejęci przez Go Outdoors, i może być inaczej. Jak masz kartę zniżkową w tym storze, to wtedy MMM z Sonubaitsa kosztuje 9 funtów (zniżka 10%). Przy zakupie po wyżej pewnej kwoty masz przesyłkę za darmo. Ale w AD wysyłka za free jest przy produktach powyżej 25 fuli.
Ogólnie nie wiem czy wiele oszczędzisz na takich zakupach, w AD też masz kartę lojalnościową

Ogólnie jednak ceny zanęt trzymają się tego samego poziomu, i chyba większość producentów pilnuje cen, aby nie niszczyć rynku. Za 2 kilo zanęty zapłacisz więc 10 funtów. Pytanie czy nie lepiej wejść w troszkę tańszego Dynamite Baitsa czy też oferty specjalne, jak zanęta Ringersa, gdzie za trzy paczki po 1 kg masz cenę 10 fuli. Mi ta słodka zanęta Ringersów doskonale działa. Na dodatek masz trzy paczki po 1 kg a nie jedną, czyli nic ci nie wietrzeje. Jeżeli startujesz w zawodach i musisz mieć towar najlepszy, to wtedy inaczej bym się kierował wyborem