Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2016  (Przeczytany 35503 razy)

Offline alisowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2016
« Odpowiedź #45 dnia: 11.01.2016, 17:03 »
Więc zorganizujcie je sami.Chyba nic nie stoi na przeszkodzie.I nie chodziło mi o Twoje działania a o namawianie Stasia (znamy sie osobiście) do pisania do dziadków.Tak na marginesie Staś nie musi nigdzie pisać-we Wrocławiu Feederowe Mistrzostwa Okręgu w 2016 odbędą się.Jeżeli poczułeś się urażony moim poprzednim postem to przepraszam.Pozdrawiam.
Andrzej Lisowski
Andrzej Lisowski

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #46 dnia: 11.01.2016, 17:08 »
A co trzeba wobec tego zrobić aby jakaś impreza zyskała status MO? Czy musi być organizowana przez okręg, czyli kogos od nich, z ich sędziami?? Chyba chodzi tylko o łowisko i o wspólny regulamin (ten jest)... Czyli jeżeli są chętni do organizacji, to już jest połowa sukcesu?

Tu się kłania baza danych. Wysłany email i jest super. Ale i tak jest strona okręgu jakby nie było...

Lucjan

Offline alisowski

« Odpowiedź #47 dnia: 11.01.2016, 17:25 »
Wydaje mi się że nic nie stoi na przeszkodzie żeby zorganizowana grupa udała się do Okręgu i z kapitanem sportowym uzgodniła że podejmie się organizacji Mistrzostw Okręgu.Co jest potrzebne-Regulamin zgodny z przepisami PZW i sędziowie klasy okręgowej.
Andrzej Lisowski
Andrzej Lisowski

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 11.01.2016, 17:29 »
A co stoi na przeszkodzie żeby kapitanat sportowy zorganizował takie zawody,Na wszelkie zawody splawikowe itp, pięniążki są . >:O
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #49 dnia: 11.01.2016, 17:33 »
 Jak już Andrzej Lisowski napisał i ja również Ci Stasiu pisałem Mistrzostwa Okręgu we Wrocławiu odbędą się. Nie ma potrzeby bicia piany, bez MO nie będzie MP. Panowie proponuję, nie upierać się przy tym, że PZW to samo zło. Wybierzcie się do ZO i porozmawiajcie.

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #50 dnia: 11.01.2016, 17:37 »
Tu nie chodzi o nas  i nasz okręg,Pawle chyba mało czytasz moich wpisów bo byś wiedział że nie biję piany i Pzw nie jest moim wrogiem,Z drugiej strony Pzw nie powinno w tej kwestii robić żadnej łachy bo robią to za naszą kasę
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #51 dnia: 11.01.2016, 17:41 »
 Pisze do kolegów, którzy zniechęcają się . Lub udają, że próbują coś załatwić pisząc tylko na forach w kapciach i szlafroku ( oczywiście bez obrazy dla forum jak i forumowiczów ) Naprawdę wybierzcie się do ZO i porozmawiajcie, bez eliminacji ( czyli startach w MO ) nie wystartujecie w Mistrzostwach Polski, które prędzej czy później się odbędą .

Offline alisowski

« Odpowiedź #52 dnia: 11.01.2016, 18:33 »
A co stoi na przeszkodzie żeby kapitanat sportowy zorganizował takie zawody,Na wszelkie zawody splawikowe itp, pięniążki są . >:O

Stasiu.Uważam że jak ktoś chce się bawić w starty w zawodach o randze wyższej niż kołowe to powinien to robić za swoje pieniądze.Bawisz się to płać za swoje przyjemności.Pozdrawiam.
Andrzej Lisowski
Andrzej Lisowski

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #53 dnia: 11.01.2016, 18:39 »
Za zawody komercyjne rozumiem,pełna zgoda.Ale zawody pod szyldem Pzw,zawody okręgowe,za zawody okręgowe w spławiku czy spinningu zawodnicy płacą startowe.W takim razie proszę mnie oświecić
Staś
Klasyczny Feeder

Offline alisowski

« Odpowiedź #54 dnia: 11.01.2016, 18:44 »
Za zawody komercyjne rozumiem,pełna zgoda.Ale zawody pod szyldem Pzw,zawody okręgowe,za zawody okręgowe w spławiku czy spinningu zawodnicy płacą startowe.W takim razie proszę mnie oświecić
Oświecam ;D Te pieniądze trafiają do kopert.Za organizację,sędziów i posiłki płaci PZW.
Andrzej Lisowski

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #55 dnia: 11.01.2016, 18:50 »
Ok na feederlidze też była opłata,ale tu nie chodzi  o opłatę tylko o organizację.Przykład Ixsińscy się namęczą zdobędą wszystko co potrzeba doo zoorganizowania zawodów a wtedy łaskawie zwiazek się pod tym podpiszę .Tak to ma działać tak,czy się mylę
Chciałbym wiedzieć jak to działa,jestem ciekawy.Proszę nie przyjmować tego jako atak
Staś
Klasyczny Feeder

Offline alisowski

« Odpowiedź #56 dnia: 11.01.2016, 19:47 »
Ok na feederlidze też była opłata,ale tu nie chodzi  o opłatę tylko o organizację.Przykład Ixsińscy się namęczą zdobędą wszystko co potrzeba doo zoorganizowania zawodów a wtedy łaskawie zwiazek się pod tym podpiszę .Tak to ma działać tak,czy się mylę
Chciałbym wiedzieć jak to działa,jestem ciekawy.Proszę nie przyjmować tego jako atak
Stasiu, jeżeli Iksińscy chcą organizować zawody to nie ma przymusu żeby podczepiał się pod to Związek.Jeżeli chcesz natomiast żeby były pod egidą PZW to ktoś to musi je zorganizować.Tak dla Twojej informacji członkowie Kapitanatu nie pobierają z PZW ŻADNEJ gratyfikacji.Jeżeli natomiast chcesz czekać aż ktoś wszystko zrobi to gratuluję-czekaj dalej >:O
Andrzej Lisowski

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #57 dnia: 11.01.2016, 19:48 »
Alisowski ciekawa inicjatywa zorganizować zawody okregowe pod szyldem okręgu za pozwoleniem okręgu bez jego udziału muszę jutro zapytać w naszym okręgu czy da radę takie coś zrobić żeby były to oficjalne mistrzostwa okręgu
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #58 dnia: 11.01.2016, 19:52 »
Nie odpowiadasz na pytanie,nie pytam czy kapitanat bierze pieniądze,Zadałem konkretne pytanie,przypomne
Na jakiej zasadzie działają zawody okręgowe Polskiego Związku Wędkarskiego,brałeś w nich udział to wytłumacz
W jaki sposób mają się odbyc zawody Pzw bez Pzw
Staś
Klasyczny Feeder

Offline alisowski

« Odpowiedź #59 dnia: 11.01.2016, 20:05 »
Nie odpowiadasz na pytanie,nie pytam czy kapitanat bierze pieniądze,Zadałem konkretne pytanie,przypomne
Na jakiej zasadzie działają zawody okręgowe Polskiego Związku Wędkarskiego,brałeś w nich udział to wytłumacz
To proste.Związek płaci za organizację zawodów spławikowych,spiningowych i muchowych.I na tyle Go stać.I jeszcze raz Ci powtarzam.Uważam,że chcesz się bawić w sport to sobie  zapłać-tak jak za bilet do kina,teatru czy filharmonii.Zawody powyżej zawodów kołowych powinny być samofinansujące.I tyle.Postawa płacę więc mi się należą zawody jakie chcę jest nie do zaakceptowania.
Andrzej Lisowski