Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2016  (Przeczytany 35490 razy)

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2016
« Odpowiedź #60 dnia: 11.01.2016, 20:06 »
Alisowski ciekawa inicjatywa zorganizować zawody okregowe pod szyldem okręgu za pozwoleniem okręgu bez jego udziału muszę jutro zapytać w naszym okręgu czy da radę takie coś zrobić żeby były to oficjalne mistrzostwa okręgu

Artur, nie rób jaj  :D  :thumbup:

Offline alisowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #61 dnia: 11.01.2016, 20:07 »
Alisowski ciekawa inicjatywa zorganizować zawody okregowe pod szyldem okręgu za pozwoleniem okręgu bez jego udziału muszę jutro zapytać w naszym okręgu czy da radę takie coś zrobić żeby były to oficjalne mistrzostwa okręgu
A jak Ci się nie uda to zapraszam do Wrocławia :) Pozdrawiam.
Andrzej Lisowski

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #62 dnia: 11.01.2016, 20:23 »
Nie odpowiadasz na pytanie,nie pytam czy kapitanat bierze pieniądze,Zadałem konkretne pytanie,przypomne
Na jakiej zasadzie działają zawody okręgowe Polskiego Związku Wędkarskiego,brałeś w nich udział to wytłumacz
To proste.Związek płaci za organizację zawodów spławikowych,spiningowych i muchowych.I na tyle Go stać.I jeszcze raz Ci powtarzam.Uważam,że chcesz się bawić w sport to sobie  zapłać-tak jak za bilet do kina,teatru czy filharmonii.Zawody powyżej zawodów kołowych powinny być samofinansujące.I tyle.Postawa płacę więc mi się należą zawody jakie chcę jest nie do zaakceptowania.
Ja sobie zapłacę.Nie ciągnę tematu bo się nie rozumiemy.Powodzenia
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #63 dnia: 11.01.2016, 20:44 »
No i tutaj powinien się własnie znaleźć sponsor. Fajnie jakby jakaś firma wzięła na swoje barki sponsoring całej imprezy. Koszta nie są aż tak duże, a reklama spora.
Staszek, tez się zgadzam, że PZW nie powinno wszystkiego finansować. Kasy i tak wcale nie ma wiele. Ale poszukać sponsora już by można...
Lucjan

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #64 dnia: 11.01.2016, 20:51 »
Można by poszukać sponsora tylko trzeba porozmawiać z włodarzami z okręgu czy jak będzie sponsor to czy zechcą się podjąć takiej inicjatywy bez względu na to że nie ma w tym roku mistrzostw Polski
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #65 dnia: 11.01.2016, 20:56 »
Artur, to tylko luźna propozycja, ale może jeżeli znalazł by się sponsor strategiczny, to sfinansowałby organizację mistrzostw, w całej Polsce. Chodzi o pokrycie kosztów sędziów, dołożył coś do puli nagród. To jest idealny deal - wędkarze mają imprezę, PZW nie musi zbytnio kombinować z finansami, sponsor może się pokazać. Wszyscy wygrywają. Jeżeli każdy okręg miałby działać samemu, to impreza będzie w tych lepszych, jak we Wrocku, a w tych gorszych nie...
Feeder to popularniejsza metoda niż wyczyn spławikowy. Sponsor mógłby to wykorzystać, bardzo dobrze...
Lucjan

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #66 dnia: 11.01.2016, 20:58 »
No i tutaj powinien się własnie znaleźć sponsor. Fajnie jakby jakaś firma wzięła na swoje barki sponsoring całej imprezy. Koszta nie są aż tak duże, a reklama spora.
Staszek, tez się zgadzam, że PZW nie powinno wszystkiego finansować. Kasy i tak wcale nie ma wiele. Ale poszukać sponsora już by można...
Pzw powinno być organizatorem i wreszcie uznać grunt jako dziedzinę sportową.
Nie chodzi mi o ponoszenie kosztów,bo nie mam nic przeciwko opłacie startowej,Tylko dalej mi nikt nie wyjaśnił dlaczego przy spławiku i klice z nią związanej można ,przy spinningu można a grunt już nie,Jaką rolę ma tu pełnić Pzw postawić sztandar a gdzie promocja wędkarstwa
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #67 dnia: 11.01.2016, 21:00 »
Luk dobrze mówisz tylko jak pozyskać takiego dużego sponsora do kategorii która w Polsce jako kategoria sportowa jest w powijakach jak takich ludzi przekonać że to kategoria bardzo popularna popularniejsza od spławika skoro nie ma oficjalnych zawodów pzw :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #68 dnia: 11.01.2016, 21:08 »
Po to są ludzie w ZG aby załatwiać takie rzeczy właśnie, tak mi się wydaje przynajmniej. Sponsor na pewno by się znalazł, bo jak na reklamę w gazecie ktoś wydaje z 20 tysięcy, to wrzuci dwa razy tyle za zawody. Musi się to mu zwrócić oczywiście, ale to już by wykorzystał.

Ktoś w ZG powinien myśleć. Jak w starożytnym Rzymie - ludzie się burzyli, to robiło się im igrzyska... :)
Lucjan

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #69 dnia: 11.01.2016, 21:12 »
Ja dostałem informacje żeby Było MO to jakieś koło musi się zgłosić i wtedy dostaje zlecenie od okręgu. Co do regulaminu to leży w kolejce do podpisu od zeszłego roku ale zarząd ma się dopiero zebrać i go podpisać. Takie informacje dostałem z okręgu.
Łukasz Białas, Wałcz

Offline alisowski

« Odpowiedź #70 dnia: 11.01.2016, 21:14 »
Pzw powinno być organizatorem i wreszcie uznać grunt jako dziedzinę sportową.
Nie chodzi mi o ponoszenie kosztów,bo nie mam nic przeciwko opłacie startowej,Tylko dalej mi nikt nie wyjaśnił dlaczego przy spławiku i klice z nią związanej można ,przy spinningu można a grunt już nie,Jaką rolę ma tu pełnić Pzw postawić sztandar a gdzie promocja wędkarstwa
Promowanie wędkarstwa wśród wędkarzy-bardzo ciekawe :D.Dlaczego finansowany jest spławik-potrafili się zorganizować i mają sekcję w Kapitanacie-tam dzieli się pieniądze (niezbyt wielkie) na dyscypliny.Dlaczego nie ma kliki gruntowej-to może Ty wyjaśnisz forumowiczom (przeczytaj ze zrozumieniem posty Pawła Zuziaka).
Andrzej Lisowski

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #71 dnia: 11.01.2016, 21:20 »
 Staszku a myslisz,że jak był z MO w spławiku, spiningu, podlodowym i innymi mistrzostwami ? Trzeba wszystko wydeptać, MO organizuje koło podległe danemu Okręgowi, z tego co wiem to i sponsorzy będą. Opłata startowa to nie wszystko Staszku, do takich MO chyba trzeba się przygotować. Problemy się zaczną ( a się zaczną) gdy koła będą musiały robić mistrzostwa koła w Feederze aby wyłonić uczestników Mistrzostw Okręgu. W naszym konkretnym przypadku FKK to dramat, bo wszyscy jesteśmy w jednym kole :D:D:D

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #72 dnia: 11.01.2016, 21:24 »
Paweł i Andrzej ,ja nie mówię o naszym okręgu,tylko tam gdzie nic się nie dzieje,to Pzw powinno zadziałać w imię  promowania wędkarstwa,bo w takich miejscach wędkarzy ubywa.
Staś
Klasyczny Feeder

Offline alisowski

« Odpowiedź #73 dnia: 11.01.2016, 21:32 »
Staszku a myslisz,że jak był z MO w spławiku, spiningu, podlodowym i innymi mistrzostwami ? Trzeba wszystko wydeptać, MO organizuje koło podległe danemu Okręgowi, z tego co wiem to i sponsorzy będą. Opłata startowa to nie wszystko Staszku, do takich MO chyba trzeba się przygotować. Problemy się zaczną ( a się zaczną) gdy koła będą musiały robić mistrzostwa koła w Feederze aby wyłonić uczestników Mistrzostw Okręgu. W naszym konkretnym przypadku FKK to dramat, bo wszyscy jesteśmy w jednym kole :D:D:D
Paweł w naszym Okręgu działa to inaczej.W spławikowych MO mogą uczestniczyć mistrzowie kół i uczestnicy GP Okręgu.Może tak trzeba zrobić i w feederze.
Andrzej Lisowski

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #74 dnia: 11.01.2016, 21:35 »
  Staszku ale jak nie ma chętnych na takie MO w Feederze w innych Okręgach , to po co ma PZW z własnej inicjatywy je robić ? Skoro, nikt nie chodzi nie próbuje uruchomić Zarządy Swoich Kół na Organizacje takich MO to znaczy nie ma chętnych. Wtedy pieniadze na "sport " w danym kole idą na spławik, dzień dziecka, rozpoczęcie sezonu, etc.etc

W Szczecinie ktoś wydeptał i zabrał się za organizacje, u Nas we Wrocławiu również. A tak na marginesie, ja organizuje zawody towarzyskie i wiem ile to jest pracy przy zaledwie maleńkiej grupie ludzi. Więc wiem ile czasu to kosztuje. Do MO trzeba szerszego zaangażowania więc muszą być chętni. Po to są zebrania w Kołach,w Okregach itd.