Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1853483 razy)

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #3825 dnia: 28.05.2016, 12:10 »
:bravo: Dzidek, piękny karpik, na moje oko z 8 kg.
Pozdrawiam Darek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3826 dnia: 28.05.2016, 12:47 »
Przegrałem z meszkami :'(  nawet w 💋  użarły i wyglądam jak po bójce  >:O
Robert

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
« Odpowiedź #3827 dnia: 28.05.2016, 14:19 »
Gratulację dla tych co połowili :bravo: dla tych co chociaż czas mieli na rybaczkę ;D
Ja w dniu dzisiejszym również trochę połowiłem na licencji PZW. Nad wodą melduję się późno bo po godzinie 7. Miałem budzik nastawiony na 5 rano, ale zrobiłem sobie godzinną drzemkę, tak mi się dobrze dzisiaj spało ;D Na szczęście stanowisko , które jest dla nas ostatnio szczęśliwe było puste. Dwie ekipy karpiarzy, zajmują sąsiednie miejscówki. Zestawy w wodzie lądują chwilę przed godziną 8. Taktyka identyczna jak na czwartkowej sesji. Jeden kij z podajnikiem 70 gram z dumbelsem śliwka kałamarnica, drugi z podajnikiem 40 gram z kuleczką Ringersa czekolada z pomarańczą ;) Miks 50/50 Baitech plus pellet 2 mm. Oczywiście wstępnie zanęcam z procy kilkoma kulkami zanęty. Na pierwsze branie czekałem około 30 minut. Po zacięciu wydawało mi się, że holuję leszcza pod 50 cm. Rybek chodził tępo i bez problemu podciągnąłem go w niedługim czasie pod podbierak. W tym momencie zdziwko ;D Widzę małego amura, który jak poczuł brzeg dostał powera i kilka razy fajnie odjechał na hamulcu ;D Dałem radę jednak go sprawnie podebrać. Mierzenie, zdjęcie i wypuszczam 60 cm. azjate ;)

Amur jak się okazało otworzył worek z rybami :fish:
Najpierw łowię karpika z 4 dychy

Następnie gdy idę go wypuścić mam branie na dumbelsa z ciężkim podajnikiem ;D Niestety zbyt późno reaguję i ryba po chwili się spina :(

W tym momencie nastąpiła kumulacja brań, co skutkowało tym, że ciężko było ogarnąć dwie wędki na raz :D Holując jednego karpia mam branie na drugim kiju...oczywiście nim wyciągam rybę, druga się spina z zestawu samo zacinającego ;D Takich sytuacji miałem z trzy. Próbowałem jednak konsekwentnie łowić dalej, śmiejąc się, że rybek bierze jak na komercji :D Do godziny 11 mam już 4 karpie 40, 41, 47 i 50 cm. Mniej więcej tyle samo ryb straciłem po spince z powodu holu ryby na drugim zestawie ;D Niestety potem ucichło, za co winę prawdopodobnie ponosił spadek ciśnienia. Rybek uaktywnił się przy powierzchni i pod brzegiem, z dna cisza...Jakby tego było mało, przyszła do mnie grupka dzieciaków od właścicieli pobliskich kampingów w celu kąpieli ;D ;) Małolaty w najlepsze zaczeły się drzeć i wskakiwać do wody ciesząc się pogoda niczym latem. Decyzja mogła być tylko jedna, zwijam się ;) Jutro też jest dzień na rybaczkę :fish:, a i tak nie było najgorzej ;D
 Na koniec jeszcze fotki karpików i skutecznej w dniu dzisiejszym przynęty. Pozdrawiam :D :beer:
Prawie bezłuski 50 dziesiątak ;D

Wypasiony 47 cm.

Czeski killerek ;D

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
« Odpowiedź #3828 dnia: 28.05.2016, 14:48 »
Pięknie :bravo:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline pawciobra

• Ekspert
  • Reputacja: 58
    • Rybomaniacy
« Odpowiedź #3829 dnia: 28.05.2016, 14:54 »
Dzisiejszy trening od razu po nocce w pracy przed jutrzejszymi zawodami. Pogoda idealna!!! Kark, ramiona oraz dłonie tak opalone, że wszystko piecze! :) Trzy godziny łowienia i 6kg. płoci, leszczyków i krąpi.

Paweł, koło nr 10 Braniewo
Rybomaniacy.pl

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3830 dnia: 28.05.2016, 14:57 »
Piękne płocie! :bravo:
Pozdrawiam
Marcin

Offline mariospin

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 100
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #3831 dnia: 28.05.2016, 14:59 »
Brawo Maciej. Wymiatasz :thumbup: :bravo:

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3832 dnia: 28.05.2016, 15:11 »
Paweł,twoje Płociska powalają! :thumbup:
Arek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #3833 dnia: 28.05.2016, 15:19 »
Brawo Maciej. Wymiatasz :thumbup: :bravo:

Dzięki Mariusz ;) :thumbup:
Po rybkach, jak byłem już spakowany do auta, nie wytrzymałem i poszedłem na zwiady do karpiarza, łowiącego obok. Kolega okazał się sympatyczny i rozmowny. Na jego zestawach od wczorajszego popołudnia cisza...zero brań. Fakt, łowił grubo i na typowe zestawy karpiowe. Nęcił precyzyjnie łódką zdalnie sterowaną kulkami i chyba pelletem. Identyczna sytuacja u chłopaków na kolejnym stanowisku... Facio zorientowany w temacie, zaraz się mnie zapytał czy na metodę czasem nie łowiłem ;D Gdy u nich studnia, powiedział, ja rybki z marszu jedną za druga łowię ;D

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3834 dnia: 28.05.2016, 15:24 »
Gratulację dla tych co połowili :bravo: dla tych co chociaż czas mieli na rybaczkę ;D
Ja w dniu dzisiejszym również trochę połowiłem na licencji PZW. Nad wodą melduję się późno bo po godzinie 7. Miałem budzik nastawiony na 5 rano, ale zrobiłem sobie godzinną drzemkę, tak mi się dobrze dzisiaj spało ;D Na szczęście stanowisko , które jest dla nas ostatnio szczęśliwe było puste. Dwie ekipy karpiarzy, zajmują sąsiednie miejscówki. Zestawy w wodzie lądują chwilę przed godziną 8. Taktyka identyczna jak na czwartkowej sesji. Jeden kij z podajnikiem 70 gram z dumbelsem śliwka kałamarnica, drugi z podajnikiem 40 gram z kuleczką Ringersa czekolada z pomarańczą ;) Miks 50/50 Baitech plus pellet 2 mm. Oczywiście wstępnie zanęcam z procy kilkoma kulkami zanęty. Na pierwsze branie czekałem około 30 minut. Po zacięciu wydawało mi się, że holuję leszcza pod 50 cm. Rybek chodził tępo i bez problemu podciągnąłem go w niedługim czasie pod podbierak. W tym momencie zdziwko ;D Widzę małego amura, który jak poczuł brzeg dostał powera i kilka razy fajnie odjechał na hamulcu ;D Dałem radę jednak go sprawnie podebrać. Mierzenie, zdjęcie i wypuszczam 60 cm. azjate ;)

Amur jak się okazało otworzył worek z rybami :fish:
Najpierw łowię karpika z 4 dychy

Następnie gdy idę go wypuścić mam branie na dumbelsa z ciężkim podajnikiem ;D Niestety zbyt późno reaguję i ryba po chwili się spina :(

W tym momencie nastąpiła kumulacja brań, co skutkowało tym, że ciężko było ogarnąć dwie wędki na raz :D Holując jednego karpia mam branie na drugim kiju...oczywiście nim wyciągam rybę, druga się spina z zestawu samo zacinającego ;D Takich sytuacji miałem z trzy. Próbowałem jednak konsekwentnie łowić dalej, śmiejąc się, że rybek bierze jak na komercji :D Do godziny 11 mam już 4 karpie 40, 41, 47 i 50 cm. Mniej więcej tyle samo ryb straciłem po spince z powodu holu ryby na drugim zestawie ;D Niestety potem ucichło, za co winę prawdopodobnie ponosił spadek ciśnienia. Rybek uaktywnił się przy powierzchni i pod brzegiem, z dna cisza...Jakby tego było mało, przyszła do mnie grupka dzieciaków od właścicieli pobliskich kampingów w celu kąpieli ;D ;) Małolaty w najlepsze zaczeły się drzeć i wskakiwać do wody ciesząc się pogoda niczym latem. Decyzja mogła być tylko jedna, zwijam się ;) Jutro też jest dzień na rybaczkę :fish:, a i tak nie było najgorzej ;D
 Na koniec jeszcze fotki karpików i skutecznej w dniu dzisiejszym przynęty. Pozdrawiam :D :beer:
Prawie bezłuski 50 dziesiątak ;D

Wypasiony 47 cm.

Czeski killerek ;D

Dałeś Maciek! :bravo: Szacuneczek. :thumbup:
Arek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #3835 dnia: 28.05.2016, 15:32 »
Arku dzięki ;) :thumbup:

Offline dominik9166

• Ekspert
  • Reputacja: 31
  • Tylko C&R!
« Odpowiedź #3836 dnia: 28.05.2016, 15:49 »
Brawa panowie :bravo:
~Dominik

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #3837 dnia: 28.05.2016, 16:39 »
Bardzo ładnie połowiliście  :bravo: :bravo:

Robert

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #3838 dnia: 28.05.2016, 16:43 »
W centrum miasta, no prawie :) i 48cm szczęścia na methodę.Mój nowy PB.Yes, yes,yes ;D

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #3839 dnia: 28.05.2016, 16:49 »
lester  :thumbup:
Robert