Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1854483 razy)

Offline krecik1988

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 14
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #3885 dnia: 29.05.2016, 15:09 »
Nowy Leszczowy rekord podczas nocnej zasiadki. 32 KG.

Witam
Ahoj przygodo!

Krecik wymiatasz na wyspach, czekam na film!

Pozdrawiam :)

No i gratulacje dla wszystkich kolegów którzy połowili! :)

Ja tylko chciałem napić się zimnego piwa i pogrilowac nad wodą. Ryby dopisały wiec tylko się cieszyć. POZDRO

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3886 dnia: 29.05.2016, 15:15 »
Gratuluje wszystkim, super łowicie. Sezon na dobre rozpoczety ? :)
Krzysztof

Offline Kornel

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3887 dnia: 29.05.2016, 15:16 »
Piękne te leszcze...chciałbym chociaż raz w życiu taką sesje zaliczyć w Polsce :) a zamiast tego mam za sobą dwa nie udane wypady w ten weekend i to na komercjach....

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #3888 dnia: 29.05.2016, 15:17 »
Krecik i tak skromnie powiedziałeś, że 32 kg, mnie się wydaje, że było więcej kg niż 32 patrząc na zdjęcie :) Ale komu by się chciało dokładnie ważyć po takiej zasiadce :) I myślę, że wynik podałeś na oko.
jeszcze raz gratulację i czekamy na następny wpis znad wody :)
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline arkady1321

• Ekspert
  • Reputacja: 24
« Odpowiedź #3889 dnia: 29.05.2016, 15:18 »
krecik dajesz czadu!!!

Offline wasiu13

• Ekspert
  • Reputacja: 16
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3890 dnia: 29.05.2016, 15:30 »
Ja dzisiaj wyskoczyłem na nieznany mi odcinek rzeczki. Kleń na tarle więc brały tylko płoteczki. Woda po tych opadach z ostatnich dni, ma klarowność kawy z mlekiem. Znalazłem kilka fajnych miejsc w tym jedną rynnę,gdzie głębokość była większa od mojej wędki,która ma 3,9m. Nie spodziewałem się takiej głębokości na mojej rzeczce. :o Muszę obłowić tą rynnę następnym razem feederem. Szybką się zawinąłem,nie chcąc się spalić na :sun:

Spławik i Grunt - od kołyski, aż po grób ;)
PB:Kleń 54cm, Płoć 36cm, Lin 43cm, Wzdręga 31cm, Leszcz 60cm, Szczupak 60cm, Okoń 35cm, Karaś 39cm, Karp 50 cm

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #3891 dnia: 29.05.2016, 15:35 »
Panowie tak fajnie łowicie, że się podjarałem! A, że wróciłem przed chwilą z pracy, bo ktoś w niedziele musi pracować, to nie znaczy, że resztę dnia spędzę przed komputerem czy TV, przepraszam za wyrażenie, pieprzyć system, wsiadam na rower i jadę na wodę pospinningować! Do wieczora panowie! Narka ;)
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline arkady1321

• Ekspert
  • Reputacja: 24
« Odpowiedź #3892 dnia: 29.05.2016, 15:35 »
łam kija:)

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #3893 dnia: 29.05.2016, 15:42 »
Ja dzisiaj wyskoczyłem na nieznany mi odcinek rzeczki. Kleń na tarle więc brały tylko płoteczki. Woda po tych opadach z ostatnich dni, ma klarowność kawy z mlekiem. Znalazłem kilka fajnych miejsc w tym jedną rynnę,gdzie głębokość była większa od mojej wędki,która ma 3,9m. Nie spodziewałem się takiej głębokości na mojej rzeczce. :o Muszę obłowić tą rynnę następnym razem feederem. Szybką się zawinąłem,nie chcąc się spalić na :sun:

Wasiu co to za rzeczka ze zdjęcia bardzo ładna jakie to okolice ?

Offline szlendi1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #3894 dnia: 29.05.2016, 16:01 »
Gratki Panowie piękne rybki łowicie... Mi udało się wczoraj wspólnie powędkować z Marcinem (Martinus). Dzięki Marcin za spotkanie :thumbup:
A to największe moje wczorajsze zdobycze ok. 4 kilogramowe
Słyszałem ,słyszałem :thumbup:
Krzysiek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
« Odpowiedź #3895 dnia: 29.05.2016, 16:18 »
Panowie tak fajnie łowicie, że się podjarałem! A, że wróciłem przed chwilą z pracy, bo ktoś w niedziele musi pracować, to nie znaczy, że resztę dnia spędzę przed komputerem czy TV, przepraszam za wyrażenie, pieprzyć system, wsiadam na rower i jadę na wodę pospinningować! Do wieczora panowie! Narka ;)

Dołączam się do pieprzenia. Wstałem o 4, żeby pomóc choć trochę chłopakom przy pierwszych zawodach MFT, a od 8 zapieprzam przy kompie i już mi gały wysiadają. Zaraz pakuję sprzęt i nad zalew!
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #3896 dnia: 29.05.2016, 17:00 »
maniek-spining czy trupek??
krecik88-No to poleciałeś z tymi rybkami :bravo: Czekamy na film.
Panowie piękne liny :bravo:
spinning,  skusił się na paprocha okoniowego :D 8)

Offline Novac

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #3897 dnia: 29.05.2016, 18:28 »
O ja pierdziu, ale tu łowią :D Na jednej zasiadce tyle co nie jeden przez 5 sezonów.

Ja z kolei wczoraj wybrałem się na moją drobnice. Jako że mam dwutygodniowe dziecko w domu, to wynegocjowałem wstępnie z małżonką krótki wypad spinngowy, który dzięki kolejnym negoacjacjom przerodził się w dłuższą zasiadkę
 Moim celem stał się wypad na liny z jednego z warciańskich starorzeczy. Jako że rano, koło 3.00 padał deszcz spakowałem również jako awaryjne, spinngowe graty z myślą o ewentualnym szczupaku.
 Na miejscu okazało się nie wziąłem telefonu, co niestety w połączeniu z moim trzygodzinnym spóźnieniem spowodowało małą awanturę w domu ;D. Do tego przy rozrabianiu zanęt zauważyłem że nie mam sit,a po przygotowaniu zanęt i przetarciu zanęt okazało się że... sita były, tyle że odłożone, ale nie co z boku, pod trzcinką ;)
 Łowiłem w płytkiej, zarośniętej zatoczce, jeden zestaw to tradycyjny koszyk z zanętą STILA + duża ilość konopi, pinki i krojonych czerwonych robaków, drugi to metoda z koszykiem 15 gr, mix peletu Lorpio Fine i pelletu ochotkowego 2mm Trapera, 50 na 50 z zanętą Lorpio Hemp&Black Halibut.
 Większość ryb padła na czerwonego, dwie wzdrążki z metody na martwe pinki. Ogólnie zrezygnuje z metody na rzecz koszyka, ewentualnie spławika bądź żywcówki. Na jedno branie z metody przypada ze 20 brań z koszyka.
 Ogólnie to miejsce linów zajęły inne gatunki, te pierwsze mocno uprawiały miłość w przybrzeżnym zielsku. Łącznie złowiłem kilkanaście wzdręg, z czego największa miała 32 cm, były też dwie nieco mniejsze, pewnie w granicach 30 cm. 4 leszczyki około 30-35 cm, jeden lin około 30 cm, i na okrase bliżej południa i po nawale żarłocznych wzdręg dwa przepiękne, bliźniacze względem siebie karasie "niepospolite" :D . Jednego zmierzyłem, miał 33 cm, a wysoki był jak długi. Piękna ryba, szkoda że na moich łowiskach to niemal pomnik przyrody.
 Po trzytygodniowej przerwie fajnie połowiłem, może to nie pięciokilogramowe karpie czy jesiotry, ale jak dla mnie jest ok 8)
Damian

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #3898 dnia: 29.05.2016, 18:29 »
Piękne ryby Panowie  :thumbup:

Offline Robert_X

• Ekspert
  • Reputacja: 12
  • Złów i wypuść, urośnie...
« Odpowiedź #3899 dnia: 29.05.2016, 18:43 »
Moje dzisiejsze wypociny to kilka "Japońców" w przedziale wymiarowym 25-32 cm jeden karpik zarybieniowy i jeden ładny Karaś całe 25 cm;) Aby było ciekawie wszystkie rybki były zapięte nie w pysku tylko w okolicy pyska na zewnątrz , a to w okolicy nosa (?) a to tuż przed skrzelami , pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło i to chyba świadczy o tym że rybom już się się w d....ch po przewracało , a tak wogóle to już nie będę zaglądał do tego wątku bo tylko człowiekowi się szkoda robi jak łowicie ;)