Działania zaczepne.
Dziś byłem z Mańkiem (9926) na zbiorniku Ciosny.
Ma miejsce zbiórki dotarłem o 9 00, za to Maniek działania zaczepne prowadził już od 4:30 łowiąc w strugach deszczu i przy +14. Poświęcenie zaowocowało 6 karpiami!!!!! i stadem karasi.
Jak dotarłem na łowisko wybiła 9. Łowienie rozpocząłem koło 9:40.
Na pierwszy rzut poszedł miks resztkowy (mmm od DB, mmm od SB, pellety różnego rodzaju i inne dodatki), z miksem w.stosunku 1:1 pelletów Lorpio Basic 2mm i DB amino 3mm.
Dało to stado karasi w ilości drużyna, po czym aktywność wroga ustała na 3 godziny.
Po pożywnym obiedzie i rzuceniu hasła "pora rozwiązać ten worek z.karpiami" rozpocząłem budowanie ostatecznej linii obrony. Z odwodów (czarna torba z rodowodem stadionowym) do użycia wyciągnąłem czarną torebkę ze stajni Trapera o smaku ryba i domieszką napisów sugerujacych że.trzeba użyć jakiejś metody, aby zmaksymalizować efekty wsparcia.
Wybór padł na liquid Bt o smaku ostrej kiełbaski. Maniek po wnikliwej analizie składu zanęty wyodrębnił spożywkę (dużo),.mielone z łupinami ziarna słonecznika i czarnuszki (to moje odkrycie) i 4 łyżki aromatu.
Decyzja zapadła. Zanęta ostatniej szansy

Worek się rozwiązał

I to było na na tyle.
Zaatakowały karasie, dając ciągle fałszywe wskazania o ruchach przeciwnika.
Z pomocą przyszły dane wywiadowcze od tajnego współpracownika o pseudonimie "ścigacz".
W.materiale audiowizualnm stwierdził, że fałszywe ruchy we.wrogim obozie można rozpracować za.pomocą miękkiej przynęty. Na pomoc wezwanie zostały oddziały specjalne DB o nazwie operacyjnej slow sinking nuggets w maskowaniu w.kolorze żółtym.
Zdołały one przechytrzyć przeciwnika w.takim samym kolorze w.ilosci sztuk 2

Po kilku nalotach stąd zawzięcie atakujących karasi nastąpiło zawieszenie broni, podczas.ktorego Maniek na rozkaz generała broni (luba) wycofał się na z.góry ustalone pozycje.
Po następnych 15 minutach zapadła decyzja o rozpoznaniu bojem. Zaowocowało to odkryciem następnej jednostki terenowej karasi,.które podczas ewakuacji kwatery głównej atakował falami co 3 minuty.
Po ewakuacji nastąpiło odbicie.zakładnika (młodsza córka), od terrorysty (teściowa). Po.zapłaceniu okupu (zakupiony karp),.nasi zostali ewakuowani do kwatery głównej na zasłużony odpoczynek (tydzień urlopu z dziećmi).
Wnioski. Na wynik bitwy duży wpływ wywarł front atmosferyczny redukujący temperaturę otoczenia z 33'C na 15.
Przeciwnik atakował bardzo chimerycznie. Nie utrudniło to mnie oraz Mańkowi w zaatakowaniu we dwóch przeciwnika, podwajając wynik wszystkich innych atakujących oddziałów.
Z placu boju zeszlismy uśmiechnięci, gotowi na następną akcje na terenie wroga.
Meldunek operacyjny jednostki specjalnej Katmay.