Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1858882 razy)

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #5340 dnia: 31.07.2016, 22:55 »
Dobry wieczór Panowie ;) Fajne rybki łowicie, jak zwykle zresztą :thumbup: W dniu dzisiejszym udało mi się wyskoczyć na fishe :fish: z moim znajomym, z którym od roku jakoś próbowałem się umówić na wspólną rybaczkę ;) Kolega obiecał mi pokazać nowe, nieznane mi łowisko. Woda arcy ciekawa, niegdyś "zerówka" obecnie zbiornik PZW. Właściwie to zespół zbiorników, około 4 jeziorka połączone rzeczką Szotkówką. Stosunkowo dzikie wody, powstałe w skutek zapadnięcia terenu, dzięki pobliskim kopalniom węgla.
Na miejscu okazało się, że aby dostać się na stanowisko, trzeba pokonać wspomnianą rzekę. Nie było by w tym nic trudnego, gdyby nie fakt, że jedyny mostek został rozebrany przez złomiarzy na czynniki pierwsze :D :D :D

Przyznam się, że miałem małego cykora ale nie dałem tego po sobie poznać przed kolegą ;) W sumie musiałem tak odbębnić trzy kursy po stalowej belce by przenieść na drugi brzeg całe toboły.

Szczęśliwie udało nam się w końcu dostać na miejsce, jednak nie był to koniec niespodzianek w dniu dzisiejszym ;)
Rzeczy , które zdążyłem zrobić to, rozstawić stanowisko, tripoda z sygnałkami, przygotować zanętę, zbadać głębokość wody i rodzaj dna, oraz wystrzelić z procy około 1 kg. zanęty z pelletem ;) Kiedy zabrałem się za rozkładnie kijków przyszła pierwsza dzisiaj burza >:O
Zaczeło się niewinnie ...

Wiadomo deszcz, wiatr i błyskawice, potem było już mega ciekawie ;) Grad jak fasola, wichura, że parasol chciało urwać...hehe
Chyba 40 minut to trwało nim udało mi się w końcu zarzucić zestawy w nęcone miejsce ;)

Powiem szczerze, że liczyłem na rybki w dniu dzisiejszym, zwłaszcza, że nowy zbiornik wydawał się tak ciekawy.
Niestety mówiąc brzydko, wydymała nas dzisiaj pogoda >:O W ciągu 4 godzin, nawiedziły nas dziś cztery nawałnice z piorunami i spadły hektolitry deszczu :rain:  Praktycznie nie było mowy o łowieniu....raczej o koczowaniu pod parasolem ;) Kiedy pogoda na chwilkę się poprawiła, razem z moim towarzyszem zdecydowaliśmy się ewakuować ;D ;)
Na "do widzenia " kiedy się składałem, odwiedziła nas łabędzia rodzinka, której obiecałem wrócić nad tą wodę  ;)

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #5341 dnia: 31.07.2016, 23:05 »
Maćku, fajna wyprawa. Czuję, że połowisz tam.

Dziwi, że te pięć stalowych kształtowników jeszcze tam jest :)
Jacek

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5342 dnia: 31.07.2016, 23:07 »
Świetna relacja :)
A trudny dostęp do łowiska to zaleta!
Uzależniony od wędkarstwa

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5343 dnia: 31.07.2016, 23:09 »
Maćku, fajna wyprawa. Czuję, że połowisz tam.

Dziwi, że te pięć stalowych kształtowników jeszcze tam jest :)

Jacku może na deser sobie zostawili :P
Woda faktycznie ma potencjał, po urlopie namówię moja ekipę na rybaczkę w to miejsce. Zobaczymy wówczas co w trawie piszczy ;)

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 187
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #5344 dnia: 01.08.2016, 00:05 »
grzegorz07 - dzięki, wprawiam się i lubię nieznane, zapomniane łowiska. Przyjemność jest m.in. taka, że podczas łapania tych karasi na spławik, pod moimi nogami notorycznie szwendały się dwa zaskrońce zwabione zapachem ryb. Miło było popatrzeć. Czasami zdarza się "karmić" zaskrońce małymi płotkami, gdy niefortunnie bardzo głęboko połkną haczyk.

Tadek, fajnie połowiłeś. :bravo: Ja metodę stosuję już od ok. dwóch lat i udało mi się trafić tylko jednego linka ok. 20 cm, o karasiach już nie wspomnę, ani jednego.
Japończyka złapałem w dzikim jeziorku, w którym w końcu znalazłem właściwe miejsce. Łowiłem w tym jeziorku kilka razy, ale jak na razie tylko w jednym miejscu ciągnę rybki raz za razem. Zupełnie idiotyczne jest to miejsce bo jakieś 10 m od brzegu ciągle jest 40-50 cm głębokości. Po 10 metrach jest w dnie krawędź, która łagodnie schodzi do około 1,5 m głębokości. Sprawdzałem organoleptycznie - ostatnio 3 razy taplałem się w tej wodzie wyciągając zaczepy. Za drugim razem wyciągnąłem "brodę" żyłki (jakieś 50 m) z ciężarkiem i haczykiem bezzadziorowym nr 8 ;) Przyda się.
Inne, głębsze i wydawać by się mogło, bardziej "dorodne" miejsca świecą pustkami lub "od przypadku do przypadku".
Pozdrawiam.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5345 dnia: 01.08.2016, 00:52 »
Robert

Offline Ostry

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
    • Galeria
« Odpowiedź #5346 dnia: 01.08.2016, 08:22 »
Gratuluje wszystkim wyników  :bravo:

Ja z piątku na sobotę wybrałem się z kolega na nockę na łowisko Okoń, z racji tego że zarówno mój jak i jego tata ma na imię Krzysztof zrobiliśmy im prezent imieninowy i zabraliśmy ich razem z nami na ryby.

Mój tata już był kilka razy na tym łowisku ale dla ojca kolegi był to niezły szok - kulki, pellety, włosy, igły... śmiechu było co niemiara :)

Złowiliśmy dużo karpików w przedziale 1-3 kg, dwie sztuki 5-6 kg i trafiła mi się jeszcze mocna 8 :) poza tym jaź i trochę leszczyków. Najlepiej spisywała się ananasowa kulka z SB 10 mm i pellet crabowy 12 mm z tej samej firmy.

Leszcze co dziwne brały tylko na kulki tutti-frutii na nic innego nikt żadnego nie złowił. Jedną wędkę cały czas miałem postawioną na rosówki ale niestety i na tym wypadzie nie doczekałem się jesiotra. Po drugiej stronie łowiska w nocy złowiona została podobno 16 kilowa sztuka, informacja od Pana "Ciecia" który w nocy zawsze robi obchód łowiska.

Niżej mój tata który zaraził mnie tym pięknym hobby i największy karp wyprawy.
Marcin

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #5347 dnia: 01.08.2016, 08:45 »
Witam
W 28-29.07 wybraliśmy się z Mirosławem na rybki (łowisko komercja nad którą intensywnie pracujemy ).
Łowienie trudne warunki ciężkie upał momentami lekkie podmuchy wiatru...
Rybki dopisały na macie zaparkowało kilka rybek ( karpie ) w przedziale od 5 kg do 13,5 kg
Niespodzianka był jesiotr 9,5 kg oraz piękny lin 1,6kg

Wyprawa udana.
Maciek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #5348 dnia: 01.08.2016, 09:03 »
Super wyniki, co za weekend! :bravo: :bravo: :bravo:

Filip, gratuluję zajęcia drugiego miejsca! :bravo: Spokojnie dajesz radę sobie w 'seniorach', nawet za dobrze.  Chciałbym widzieć ich miny :)
Lucjan

Offline Czarosław

• Ekspert
  • Reputacja: 48
« Odpowiedź #5349 dnia: 01.08.2016, 09:04 »
Brawo Panowie!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zapraszam do polubienia mojej strony!
https://m.facebook.com/FeederRadomTeam/
Pozdrawiam, Cezary 😜

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #5350 dnia: 01.08.2016, 09:26 »
Nie wyobrażam sobie iść z tobolami po tych belkach  :D. Gratuluje wszystkim udanego połowu.
Krzysztof

Offline yarousseau

• Ekspert
  • Reputacja: 41
« Odpowiedź #5351 dnia: 01.08.2016, 11:09 »
W sobotę wybrałem się do Piorunowa. Póżno się pojawiłem na łowisku (ok 10) więc i nie było już w czym wybierać jeśli chodzi o miejscówki (widać chyba po zdjęciach) - siedziałem obok restauracji :/
Generalnie nie było szału. Jak zwykle jesiotry robiły zamieszanie w łowisku. Niestety karpia, lina, karasia i amura nie udało się namówić do brania ;)
Chyba na jakiś czas odpuszczę to łowisko bo brakuje mi już karpiszonów na kijkach :P Tutaj w Piorunowie karpie reagują tylko na parokilogramowe kopce kukurydzy podane w odpowiednim miejscu - karpiarze z łódkami już je wytresowali ;) Owszem czasami i na metodę jakieś się trafiają ale niezbyt często.
Poniżej kilka fotek.
yarousseau
Mazovia Fishing Team
https://www.facebook.com/mazoviaft/

Offline Czarosław

• Ekspert
  • Reputacja: 48
« Odpowiedź #5352 dnia: 01.08.2016, 11:11 »
W sobotę wybrałem się do Piorunowa. Póżno się pojawiłem na łowisku (ok 10) więc i nie było już w czym wybierać jeśli chodzi o miejscówki (widać chyba po zdjęciach) - siedziałem obok restauracji :/
Generalnie nie było szału. Jak zwykle jesiotry robiły zamieszanie w łowisku. Niestety karpia, lina, karasia i amura nie udało się namówić do brania ;)
Chyba na jakiś czas odpuszczę to łowisko bo brakuje mi już karpiszonów na kijkach :P Tutaj w Piorunowie karpie reagują tylko na parokilogramowe kopce kukurydzy podane w odpowiednim miejscu - karpiarze z łódkami już je wytresowali ;) Owszem czasami i na metodę jakieś się trafiają ale niezbyt często.
Poniżej kilka fotek.
Jesiotry łapie i marudzi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zapraszam do polubienia mojej strony!
https://m.facebook.com/FeederRadomTeam/
Pozdrawiam, Cezary 😜

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5353 dnia: 01.08.2016, 12:36 »
Czy wszystkie stanowiska są tak urządzone ? Tzn pomost parasol ławeczka....
Marcin

Offline yarousseau

• Ekspert
  • Reputacja: 41
« Odpowiedź #5354 dnia: 01.08.2016, 21:02 »
Nie wszystkie ale z 10 takich jest na 20 wszystkich. Pomostów jest więcej ale parasol przy ok 10 pomostach.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

yarousseau
Mazovia Fishing Team
https://www.facebook.com/mazoviaft/