Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1966120 razy)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #6645 dnia: 19.09.2016, 07:22 »
Niby pełni, wiatr nie z tej strony i ciśnienie nie takie a rybki dopisywaly :bravo: :bravo:
Robert

Offline Marecki_

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #6646 dnia: 19.09.2016, 07:51 »
Bardzo dziękuję za wyjaśnienia. Już jestem mądrzejszy ;D :fish:

Offline skowron.krystian

• Ekspert
  • Reputacja: 135
« Odpowiedź #6647 dnia: 19.09.2016, 10:04 »
Witam Wszystkich
Wiatr wiał znad kraju Putina, ale i tak fajne wyniki :)
Piękne karasie, linki, leszcze ...
Gratuluję wszystkim łowcom i tym co nad wodą miło czas spędzili.

I ja zaliczyłem, mimo pracy, weekend nad wodą. Wybrałem się nad nową mi wodę. Łapałem niespełna dwie godziny i wynik to dwa krąpie, trzy leszcze z czego jeden 'grubasek' około 54 cm, okazał się być bardzo waleczny - szkoda że w podbieraku ;)  I przy pakowaniu sprzętu, branie i bonus

40 cm szczęścia :)
ta ryba 'zrobiła mój dzień'.

Niedziela nie była tak łaskawa :/
Ciężar tej porażki wziął na swój grzbiet jeden krąpik  :D

przynajmniej ręka rybą smierdziała. 

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Splot

• Gość
« Odpowiedź #6648 dnia: 19.09.2016, 10:13 »
Wczoraj miałem zawody koła do którego należę, jedna wędka spławik lub grunt. Odcinek Wrocławskiej Odry. Od wczoraj załamanie pogody, pełnia a więc najlepszy czas na rybki.
Przygotowania zacząłem o 5 rano. Rozrobiłem dwie zanęty, które tydzień temu dobrze się spisały. Jedna pod drobnice, druga pod średniego leszcza. Do tego mrożona/żywa pinka  i białe. W zapasie czerwony robak i qq z puszki, troszkę pelletu. Zawiązałem niesymetryczną pętle na pickerku z najdelikatniejszą szczytówką. Moje pierwsze zawody w maju skończyłem z zerowym wynikiem więc chciałem się odkuć.
Na miejscu przywitanie i niemiła informacja, wczoraj dwóch chłopaków zrobiło sobie trening i złowili po jednym leszczyku. Losowanie i mam trzecie miejsce od końca ( górny odcinek rzeki ) przygotowanie stanowiska, gruntownie i w końcu kwadrans na nęcenie. Kilka koszyków z zanętą i w środku martwa pinka i odrobina pelletu. Zaczęliśmy łowić o 9:00 i po minucie od zarzucenia krąpik,  przyznaniej nie będę na zero. Zaczynałem od białych w kolorze żółtym i czerwonym ale po jakiś 40min przeszedłem na pinkę w tym samym kolorze. Przy delikatnym skubaniu zostawał na haku żółty robak wiec stosowałem dwie, trzy czerwone i to był strzał w dziesiątkę co rzut to wyraźne branie. Po dwóch godzinach skończyła się podstawowa zanęta i brania zaczęły zanikać. W ostatniej godzinie miałem delikatne branie którego nieprzyciąłem.
Nauka na przyszłość szykować więcej zanęty.
Złowiłem kilkanaście krąpi a raczej krąpików 860pkt i drugie miejsce. Pan z pierwszego miejsca złowił kilowego leszcza i kilka krąpi.
Jestem zadowolony z wyniku. Złowiłem najwięcej ryb. Łowiłem dopóki miałem zanęte, czyli przez dwie godziny. W godzinę i tak nie przebił bym się na pierwsze miejsce, ale miał bym lepszy wynik wagowy.
Dzięki Stasiu za pomoc . Zdjęć niema bo z emocji zapomniałem

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #6649 dnia: 19.09.2016, 10:44 »
Gratulacje Panowie Pięknie łowicie  :bravo:
Maciek

Offline tickoo

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #6650 dnia: 19.09.2016, 15:09 »
Panowie piękne rybki :thumbup: Ja dziś łowiłem od 9 do 14

Offline cumbajszpil

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Volenti non fit iniuria...
« Odpowiedź #6651 dnia: 19.09.2016, 15:21 »
Panowie piękne rybki :thumbup: Ja dziś łowiłem od 9 do 14
Piękne fotki do opieprzenia :P

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #6652 dnia: 19.09.2016, 15:30 »
Kolega nowy, to nie wie. Fotki wstawiamy na macie, w podbieraku, na rozłożonej siatce... ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Brodzio

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6653 dnia: 19.09.2016, 15:46 »
Fotka nie fotka, nie róbmy tego na pokaz... po prostu szanujmy ryby i dbajmy o ich kondycję w każdej sytuacji.... bez nich nasza pasja przestałaby istnieć.
Gratulacje dla wszystkich łowców ;)

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #6654 dnia: 19.09.2016, 15:49 »
Dobrze, że nie na piachu  >:O >:O >:O

Offline ogrmaster

• Ekspert
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #6655 dnia: 19.09.2016, 16:03 »
Wczoraj miałem zawody koła do którego należę, jedna wędka spławik lub grunt. Odcinek Wrocławskiej Odry. Od wczoraj załamanie pogody, pełnia a więc najlepszy czas na rybki.
Przygotowania zacząłem o 5 rano. Rozrobiłem dwie zanęty, które tydzień temu dobrze się spisały. Jedna pod drobnice, druga pod średniego leszcza. Do tego mrożona/żywa pinka  i białe. W zapasie czerwony robak i qq z puszki, troszkę pelletu. Zawiązałem niesymetryczną pętle na pickerku z najdelikatniejszą szczytówką. Moje pierwsze zawody w maju skończyłem z zerowym wynikiem więc chciałem się odkuć.
Na miejscu przywitanie i niemiła informacja, wczoraj dwóch chłopaków zrobiło sobie trening i złowili po jednym leszczyku. Losowanie i mam trzecie miejsce od końca ( górny odcinek rzeki ) przygotowanie stanowiska, gruntownie i w końcu kwadrans na nęcenie. Kilka koszyków z zanętą i w środku martwa pinka i odrobina pelletu. Zaczęliśmy łowić o 9:00 i po minucie od zarzucenia krąpik,  przyznaniej nie będę na zero. Zaczynałem od białych w kolorze żółtym i czerwonym ale po jakiś 40min przeszedłem na pinkę w tym samym kolorze. Przy delikatnym skubaniu zostawał na haku żółty robak wiec stosowałem dwie, trzy czerwone i to był strzał w dziesiątkę co rzut to wyraźne branie. Po dwóch godzinach skończyła się podstawowa zanęta i brania zaczęły zanikać. W ostatniej godzinie miałem delikatne branie którego nieprzyciąłem.
Złowiłem kilkanaście krąpi a raczej krąpików 860pkt i drugie miejsce. Pan z pierwszego miejsca złowił kilowego leszcza i kilka krąpi.
Jestem zadowolony z wyniku. Złowiłem najwięcej ryb. Łowiłem dopóki miałem zanęte, czyli przez dwie godziny. W godzinę i tak nie przebił bym się na pierwsze miejsce, ale miał bym lepszy wynik wagowy.

Gratulacje! Jak na taka aurę to zacny połów.Na którym odcinku Odry mieliście zawody? Stosowałeś tą wcześniej testowaną na Kozanowie zanętę na leszcza z Bait-techa?

Pozdrawiam
„To, co i tak ma spaść, należy popchnąć” – Fryderyk Nietzsche
Michał

Splot

• Gość
« Odpowiedź #6656 dnia: 19.09.2016, 16:22 »

Gratulacje! Jak na taka aurę to zacny połów.Na którym odcinku Odry mieliście zawody? Stosowałeś tą wcześniej testowaną na Kozanowie zanętę na leszcza z Bait-techa?

Pozdrawiam
Dzięki wielkie.  Odra Kozanów i ta sama zanęta. Jest to coś innego niż te tradycyjne.  Przy tak słabym wyniku innych zawodnikach gdzie w użyciu mieli bolonki i wyniki w granicach 300-500 pkt. naprawdę spisała się na medal, a raczej na feedera Kongera

Offline siwek219

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
    • Galeria
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #6657 dnia: 19.09.2016, 19:00 »
Gratulacje chłopaki fajne rybki. U mnie dziś szybki wypad na 4 godz i kilka sportowych się skusiło na metodę. Stwierdzam że ciężko samemu zrobić sobie zdjęcie trzymając karpia i kombinując jak czegoś nie uciąć :)
Robert

Offline beret_89

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 57
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6658 dnia: 19.09.2016, 21:14 »
Dzisiaj, tuż przed zapadnięciem zmroku, uczepił się taki ciapek- 70cm/ 2,5kg

Filmik z uwolnienia- https://www.facebook.com/srogi.berserk/videos/1667160813594446/
Poza tym uważam, że PZW powinno zostać zniszczone

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #6659 dnia: 19.09.2016, 21:31 »
Brawa!
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!