Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1966307 razy)

Online Wiśnia

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #6780 dnia: 24.09.2016, 20:40 »
Fotka "szczęśliwa" z samowyzwalacza, widać brak doświadczenia z trzymaniem takiej "bestii" ;-) Zdecydowanie jest ekipa ŁFT do zorganizowania :-)

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6781 dnia: 24.09.2016, 21:21 »
Świetnie! Zbieramy ekipę!
Marcin

Online Wiśnia

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
« Odpowiedź #6782 dnia: 24.09.2016, 21:36 »
Ł jak Łowicz, Łęczyca, Łask, Łódź, Łozorków ... eee ... :D czy może CFT ? C jak Centralny :-) powinniśmy to przenieść na bok bo się robi off top.

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6783 dnia: 24.09.2016, 22:01 »
Ja, mimo przeziębienia wybrałem się do Dzięczyny, na staw Sportowy w celu wytestowania nowych nabytków. Wszystko jak na tą chwilę dobrze się spisuje, choć muszę się nauczyć zarzucać wędziskiem tak sztywnym.

Pozwolę sobie skopiować mój wpis z innego wątku:
"
Niestety nie udało mi się złowić DZIŚ ;) karpia. Skusił się tylko karaś ok.40cm na methodę karpiową.

Próbowałem różnych kombinacji przynętowych:
*Kulka Traper Ochotka 8 mm oraz PoP Up Genesis Carp 10 m Bloodworm:
*2x pellet 8 mm Genesis Carp kill punch;
*Pellet Ananas z pelletem Kryl- 8 mm;
*Dumbells C&K 8 mm + połowka Ananasa tego samego rozmiaru
*Dumbells C&K podbity kukurydzą Czerwoną z ESP - na to skusił się Karaś.

Zanęta wyszła bardzo fajna, puszysta. Dałem jeszcze pellet 6mm MB Lorpio.
Łowiłem od ok. 13 do 18:30.

Jutro ponawiam "atak". Godziny podobne, bo znów zawody, lecz może posiedzę dłużej o godzinkę.
Taktyka ta sama, miejsce to samo.

Na feeder złapałem 3karasie i 2 leszcze"

Jak już wspomniałem, jutro atatkuję po raz drugi. Może podnęcę przed łowieniem. Myślałem nad grubymi, kruszonymi pelletami Halibutowymi.
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6784 dnia: 24.09.2016, 22:57 »
Robert

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #6785 dnia: 25.09.2016, 04:30 »
Wodne Eldorado koło Iłży,  efekty bardzo dobre jak na koniec września. Przybyłem na miejsce rozłożyłem wędki, i wszystkie graty oprócz parasola.  Łowię sobie w najlepsze piękne branie i karp koło 5 kg,  podczas holu zaskoczył mnie ulewny deszcz,  zmokłem cały,  wraz z fotelem i wszystkimi gratami.  Nie było jak parasola rozłożyć bo walczyłem z rybą hehe.  Będę miał nauczkę że parasol w pierwszej kolejności rozkładać trzeba przy zachmurzonym niebie.                                                       
Stosowałem jak zwykle MMM z Sonubites z peletem Lorpio,  na przynęty kulki truskawka Lorpio 12mm tonące, żyłka 0,26 przypon z plecionki zakończony hakiem WGS Drennan numer 10.                                                                  Efekty kilka karpików 2,5-5kg no i jeden tluscioszek 9,5 kg 79 cm. Wędkarze siedzący nieopodal nic prawie nie łowili,  jeden miał 3 małe karpie.      
zdjęcie sam robiłem z samowyzwalaczem tak ze wyszło jak wyszło.
Po zacięciu największego karpia początku nic nie wskazywało na jego rozmiary do brzegu podszedł jak piesek,  ale jak mnie zobaczył to dopiero się zaczęło,  piękne kilkakrotnie odejścia na hamulcu i piękna  walka około 15 minut.
Paweł

Offline PawelL

• Ekspert
  • Reputacja: 143
« Odpowiedź #6786 dnia: 25.09.2016, 08:51 »
Będę musiał wybrać się na to łowisko.
Zawsze to 60 km, a nie 130 km co mam do Grębowa. :beer:
Paweł.

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #6787 dnia: 25.09.2016, 09:51 »
Bardzo ładny karpik  :bravo:
Robert

Offline boruta

• Ekspert
« Odpowiedź #6788 dnia: 25.09.2016, 10:51 »
Paweł ja mam do Grębowa 90 kg a na Wodne Eldorado 35 km. Eldorada fajne łowisko, przewaga karpia od 1 do 12 kg jest trochę drapieżnika i jeden sum 15 kg, nie wiem po co tam go trzymają bo takie karpiki po 1 kg to on na śniadanie zjada hehe. Płaci się na tygodniu 10 zł a w sobotę i w niedziele 15 zł, z tym że płaci się kaucję 10 lub 15 zł która jest zwracana pod koniec łowienia, no chyba że naśmiecisz, lub będziesz się nieodpowiednio zachowywał. 
Paweł

Offline Czarosław

• Ekspert
  • Reputacja: 48
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #6789 dnia: 25.09.2016, 10:53 »
Wodne Eldorado koło Iłży,  efekty bardzo dobre jak na koniec września. Przybyłem na miejsce rozłożyłem wędki, i wszystkie graty oprócz parasola.  Łowię sobie w najlepsze piękne branie i karp koło 5 kg,  podczas holu zaskoczył mnie ulewny deszcz,  zmokłem cały,  wraz z fotelem i wszystkimi gratami.  Nie było jak parasola rozłożyć bo walczyłem z rybą hehe.  Będę miał nauczkę że parasol w pierwszej kolejności rozkładać trzeba przy zachmurzonym niebie.                                                       
Stosowałem jak zwykle MMM z Sonubites z peletem Lorpio,  na przynęty kulki truskawka Lorpio 12mm tonące, żyłka 0,26 przypon z plecionki zakończony hakiem WGS Drennan numer 10.                                                                  Efekty kilka karpików 2,5-5kg no i jeden tluscioszek 9,5 kg 79 cm. Wędkarze siedzący nieopodal nic prawie nie łowili,  jeden miał 3 małe karpie.      
zdjęcie sam robiłem z samowyzwalaczem tak ze wyszło jak wyszło.
Po zacięciu największego karpia początku nic nie wskazywało na jego rozmiary do brzegu podszedł jak piesek,  ale jak mnie zobaczył to dopiero się zaczęło,  piękne kilkakrotnie odejścia na hamulcu i piękna  walka około 15 minut.
O prosze. Widze, ze sie ruszyło na tej wodzie, bo ostatnio to nic nie brało przed długi okres

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zapraszam do polubienia mojej strony!
https://m.facebook.com/FeederRadomTeam/
Pozdrawiam, Cezary 😜

Offline boruta

• Ekspert
« Odpowiedź #6790 dnia: 25.09.2016, 11:34 »
Ee tam nie brało, jak łowisz tylko na głębokiej wodzie na środku tak jak pokazywałeś na ostatnim filmiku na ciężkie koszyki 40 gram z samym peletem to brań nie ma. Karp na komercji często pod samym brzegiem chodzi i na płytkiej wodzie, w moim odczuciu na tym łowisku karp nie zeszedł jeszcze na głęboką wodę. Ja siadam na płytkiej wodzie  koszyk 20 gram large bo sporo w łowisku mułu, zanęta MMM czysta albo z małym dodatkiem peletu i brać będzie. Jeżdżę tam średnio co dwa tygodnie i zawsze coś fajnego wpadnie tylko trzeba wiedzieć jak i na co.
Paweł

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #6791 dnia: 25.09.2016, 13:09 »

Rekord życiowy pobity 55 cm :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

sojer13

• Gość
« Odpowiedź #6792 dnia: 25.09.2016, 13:17 »
Na komercji :)

Offline andrzej535

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #6793 dnia: 25.09.2016, 13:29 »
Gratuluje wszystkim, co polowili i nie ;)
Mój wypad to 19-20.09 na 36 godzin. Łowisko zanęcone gotowana kukurydza 10 litrów+pellet karpiowy 6-8-12 mm Dynamite baits 2,0 litra - w ciągu 24 godzin. Po około 6 godzinach w nocy o 3:00 zameldował się amur 4 kg. O 5:30 amur 5,1 kg. O 6:15 karp zyciowka 6,5 kg. Wszystko na kulki Lorpio Sweets KILER BAIT Sinking 10mm podniesione sztuszna zolta kukurydza w dipie scopex. Na resztę przynet (dużo ich mam- kulki Drennan, Sonubaits, rożne pellety rozmiar do 12 mm nie bylo brań i po 30 godzinach tez już nie bylo brań. Wszystkie moje brania byly z innych miejsc - tam gdzie nie było zanęcone. W koszyku Drennan byla zanęta dynamite baits MarineHalibut & Frenzied Hemp Groundbait+pellet aler agua 3mm, mix w stosunku 70/30 zaneta/ pellet.
Kto może powiedzieć, jaka może być taktyka głownie na amura i karpia. Dużo ich tam jest w łowisku. Bylem pierwszy raz na tym łowisku, kolega już byl 5 razy -zwykła zanęta bez pelletow, na haczyku sztuczna kukurydza lub kulka pop-up 10 mm i wyniki amury od 5 do 9 kg i karpia 4,5 kg. Przy każdym razie u niego bylo 2-3-4 brania, co dawało ryby minimum od 5 kg każda. Brania byly w nocy lub rano do 7. Inaczej nie bylo. Dzisiaj on byl tez i bez jednego brania już drugi raz...
Mozę głownie ze temperatura wody spadla? Ale nie...Na tej wodzie jest zrodlo i tam woda zawsze jest zimna, nawet w lato...nie wiem. Kto z Was może zaproponować jakaś taktykę? Łowisko jest zarosniete trzcina, dużo mulu, jest ono nieduże, glubokosc na płytkiej wodzie 1m do 2,5 m maksymalnie. Gdzie sprobować lowic na plytkiej czy glybokiej wodzie? Podnecic łowisko czy nie? Jaki mix uzywac do foremki ?

Offline ogrmaster

• Ekspert
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #6794 dnia: 25.09.2016, 14:07 »
Hej,

ja dzisiaj natomiast miałem kolejne podejście do Starej Odry we Wrocławiu. Tym razem blank. Na rybach byłem o 5 a od 6 zacząłem łowienie. Niestety Gros Gardons z pinkami, białymi, konopiami nie dał rady. Dosłownie zero brań do 11. Chyba się pogniewam z kanałami na jakiś czas albo przeproszę się z ziemią i ochotką :D. Z ciekawostek; jakby ktoś wpadł na pomysł barwienia białych robaków Lavą to zaznaczam, że nie skończy się to dobrze. W czwartek kupiłem białe i akurat nie było czerwonych więc wpadłem na pomysł, że czerwona Lava będzie dobrym barwnikiem. Dzisiaj rano otwierając pudełko zrobiłem wielkie oczy. Po robakach nie został ani ślad. Wyglądało to jakby ktoś je rozpuścił kwasem.

P.S.
Czy ktoś z kolegów z Wrocławia łowił feederem klenie i brzany na kanale powodziowym, na tym kamienistym odcinku. Wczoraj byłem tam turystycznie i można było klenie chlebem karmić z brzegu :D Żałuję, że dzisiaj nie zaryzykowałem wypadu w to miejsce.
„To, co i tak ma spaść, należy popchnąć” – Fryderyk Nietzsche
Michał