Autor Wątek: Karta wędkarska 1998  (Przeczytany 22533 razy)

Offline MATCH 2000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Wędkarstwo to moja pasja
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Karta wędkarska 1998
« Odpowiedź #30 dnia: 06.01.2016, 12:41 »
Ja mam kartę wydaną w grudniu 1997 r. i na razie nic nie wiem o wymianie karty wędkarskiej.

Offline Klausik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 08.01.2016, 18:30 »
Witam!
Dziś w swoim kole usłyszałem, że jednak wg PZW nie ma obowiązku wymieniana kart na nowe i wydane przed 1998 są tak samo ważne jak te wydane po 98...
Jak ktoś ma zamiar wymieniać to niech sprawdzi tę informację w PZW aby niepotrzebnie nie ponosić kosztów i tracić czasu na wymianę.

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 08.01.2016, 19:40 »

Polski Związek Wędkarski Okręg we Wrocławiu
Pzw.org.pl » PZW Okręg we Wrocławiu
Aktualności
Karty wędkarskie
Aktualności | 2016-01-08 | Publikujący: PZW Okręg we Wrocławiu

Szanowni Wędkarze w związku z wątpliwościami odnośnie kart wędkarskich wyjaśniamy:

- karty wędkarskie wydane przez PZW straciły ważność,

- karty wędkarskie wydane przez Starostę, Wojewodę czy Urząd Miejski są ważne.

Przepraszamy za zaistniałe zamieszanie w związku z kartami wędkarskimi. Informacje o kartach wędkarskich czerpiemy z organów wydających. W związku z tym doszło do nieporozumienia i błędnych informacji na stronie www Okręgu.

Serdecznie przepraszamy.

Admin

Dziś zacząłem szukać i to znalazłem ,okręg Wrocław
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Tomek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 31
    • Galeria
« Odpowiedź #33 dnia: 08.01.2016, 19:53 »
Link do informacji powyżej: http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/124388/60/karty_wedkarskie oraz screen w załączeniu.
PS Nie mój okręg ani nie mój organ wydający ale na pewno potwierdzona i sprawdzona informacja przyda się, w całej Polsce wykładnia dot. wymiany kart powinna być taka sama.
Pozdrawiam
Tomek

Offline Bolo

• Ekspert
  • Reputacja: 101
« Odpowiedź #34 dnia: 09.01.2016, 12:06 »
Ja dziś dzwoniłem do PZW. na okręg mazowiecki Twarda 42.

Pytałem o kartę bo mam z 96r. pani z kasy odpowiedziała mi że jeśli masz osobną kartę
to jest ważna opłata to 200 zł nie trzeba wymieniać..   
W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, jest to śmierć i podatki

Pozdrawiam
Sławek

Offline kris

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #35 dnia: 01.06.2016, 21:43 »
Witajcie,

przepraszam, że odświeżam temat, tym bardziej, że to mój pierwszy post na tym forum.
Odnalazłem starą kartę wędkarską, którą wyrobiłem za młodych lat w okręgu Zamojskim wydaną przez wojewodę.
Jak wygląda sprawa w takiej sytuacji ? Czy mogę pójść do UM Krakowa i złożyć wniosek o wydanie nowej ze względu na zmianę zamieszkania ? Czy jest na to jakaś procedura ?

Z góry dzięki

Splot

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 01.06.2016, 22:11 »
Ja mam wydaną w tym samym roku i zmieniałem adres zamieszkania trzy razy. Zmiany miałem tylko w legitymacji podczas opłat w nowym kole. Więc nie trzeba się z tym fatygować

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #37 dnia: 02.06.2016, 20:45 »
Witajcie,

przepraszam, że odświeżam temat, tym bardziej, że to mój pierwszy post na tym forum.
Odnalazłem starą kartę wędkarską, którą wyrobiłem za młodych lat w okręgu Zamojskim wydaną przez wojewodę.
Jak wygląda sprawa w takiej sytuacji ? Czy mogę pójść do UM Krakowa i złożyć wniosek o wydanie nowej ze względu na zmianę zamieszkania ? Czy jest na to jakaś procedura ?

Z góry dzięki

Tutaj masz link do procedury: https://www.bip.krakow.pl/?dok_id=3276&sub=procedura&proc=SA-40
Wszystko jest dokładnie opisane.
Ściągasz formularz "zał. nr 3- wniosek o wymiane karty wędkarskiej"i działasz :)

Ja wymieniałem kartę i nie było najmniejszych problemów :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Grzechu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #38 dnia: 10.01.2025, 08:12 »
Cześć

Mam kartę wędkarską wydaną w 1998r. przez wojewodę. Pytanie czy jest ona ważna? Skarbnik w kole powiedział mi, że jest ważna, lecz gdy poszedłem wymienić ją na nową do starostwa w moim mieście ponieważ zmieniły mi się dane zamieszkania i chciałem zaktualizować zdjęcie pani powiedziała mi, że jest nieważna i muszę przynieść zaświadczenie o zdanym egzaminie. Na necie znalazłem tylko wzmiankę, że karty wydane po 31.01.1997r. dalej są ważne. Macie jakieś aktualne info odnośnie ważności kart ?
Pozdrawiam
Grzechu

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 392
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #39 dnia: 10.01.2025, 08:40 »
Nie słyszałem, żeby się coś zmieniało w tym zakresie.
https://pzw.pl/strefa-wedkarza/karta-wedkarska
Karty wędkarskie wydane po dniu 31.01.1997 roku są obecnie obowiązującym dokumentem uprawniającym do uprawiania amatorskiego połowu ryb, dokumentem dożywotnim, nie wymagającym wymiany, czy przedłużania.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 389
  • Rafał
« Odpowiedź #40 dnia: 10.01.2025, 08:44 »
Cześć

Mam kartę wędkarską wydaną w 1998r. przez wojewodę. Pytanie czy jest ona ważna? Skarbnik w kole powiedział mi, że jest ważna, lecz gdy poszedłem wymienić ją na nową do starostwa w moim mieście ponieważ zmieniły mi się dane zamieszkania i chciałem zaktualizować zdjęcie pani powiedziała mi, że jest nieważna i muszę przynieść zaświadczenie o zdanym egzaminie. Na necie znalazłem tylko wzmiankę, że karty wydane po 31.01.1997r. dalej są ważne. Macie jakieś aktualne info odnośnie ważności kart ?

Po cholerę chcesz zmieniać dane adresowe? Olej to ciepłym moczem. Ja prawka nawet nie zmieniłem po wyprowadzce od rodziców kilkanaście lat temu. Ludzie to sobie lubią życie utrudniać ;D
Dzierżno uzależnia

Offline Grzechu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #41 dnia: 10.01.2025, 09:04 »
Dane adresowa jak dane, ale zdjęcie musiałem wymienić bo po 26 latach się trochę zmieniłem :D Dalej podtrzymuję pytanie czy po 98 roku kary są ważne? Kartę już mi pani wymieniła na nową, ale niby mam jej donieść zaświadczenie o zdanym egzaminie i nie wiem czy to olać czy iść do koła i zdać ponownie ten egzamin.
Pozdrawiam
Grzechu

Offline Trissot

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #42 dnia: 10.01.2025, 09:07 »
Chyba po prostu nie trafiłeś na dociekliwego gliniarza, gdy zatrzyma cię służbista to może to wyglądać zgoła inaczej i nie namawiał bym do takiego postępowania.

Wysłane z mojego motorola edge 50 neo przy użyciu Tapatalka

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #43 dnia: 10.01.2025, 09:31 »
Dane adresowa jak dane, ale zdjęcie musiałem wymienić bo po 26 latach się trochę zmieniłem :D Dalej podtrzymuję pytanie czy po 98 roku kary są ważne? Kartę już mi pani wymieniła na nową, ale niby mam jej donieść zaświadczenie o zdanym egzaminie i nie wiem czy to olać czy iść do koła i zdać ponownie ten egzamin.

Zdjęcie sam wkleiłem nowe a pieczątkę poprawiłem 5 groszówką :)
Dzierżno uzależnia

Offline katystopej

• Ekspert
  • Rafał
« Odpowiedź #44 dnia: 10.01.2025, 09:34 »
Chyba po prostu nie trafiłeś na dociekliwego gliniarza, gdy zatrzyma cię służbista to może to wyglądać zgoła inaczej i nie namawiał bym do takiego postępowania.

Wysłane z mojego motorola edge 50 neo przy użyciu Tapatalka

Za brak zmiany danych adresowych w prawku? Wiesz o tym, że od 2019r blankiet prawa jazdy nie posiada adresu zamieszkania? Tak się zna na przepisach 95% kierowców w Polsce ;D
Dzierżno uzależnia