Autor Wątek: Wysyłka - zwrot pieniążków  (Przeczytany 10981 razy)

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wysyłka - zwrot pieniążków
« Odpowiedź #30 dnia: 19.01.2016, 13:33 »
Cieszę się że temat się rozwinął ;)

Moim zdaniem sprzedający powinien chociaż zwrócić koszty w jedną stronę , a w druga ja , bo w sumie to jest błąd producenta....ale jako fachowy i rzetelny sprzedawca powinien zwrócić na to co dostaje na sklep !!

Sprawa wygląda tak.

Zadzwoniłem do przedstawiciela Browninga na mój rejon , i też potwierdził że koszty powinien pokryć sprzedawca . Będzie rozmawiał z właścicielem sklepu i razem znajdą jakieś wyjście żeby "wilk był syty i owca cała" ;) Ja jestem za , bo do sklepu nic nie mam , ale troszkę właściciel zachował się "nie halo" :-\

Zostanę poinformowany tel. przez przedstawiciela w ciągu 2 dni jak to zostanie rozwiązane ( a po drugie dziękował mi za zwrócenie uwagi i będzie poruszał również te temat bezpośrednio u producenta )
Z poważaniem Marcin

Offline Lug (Darek Jagodziński)

• Ekspert
  • Reputacja: 137
  • Ulubione metody: slider
« Odpowiedź #31 dnia: 19.01.2016, 13:37 »
Idąc tym tokiem myślenia to mogę zamawiać wędki oglądać i odsyłać bo w lwiej części waga katalogowa nie będzie się zgadzać z rzeczywistą, podobnie z długością :D
Darek

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #32 dnia: 19.01.2016, 13:39 »
Idąc tym tokiem myślenia to mogę zamawiać wędki oglądać i odsyłać bo w lwiej części waga katalogowa nie będzie się zgadzać z rzeczywistą, podobnie z długością :D

:D :D :D :D :D :D

2-3 cm czy też 2-3 g to aż tak za dużo nie ma , ale przy torbie 15 cm to już moim zdaniem sporo ....
Z poważaniem Marcin

• Ekspert
« Odpowiedź #33 dnia: 19.01.2016, 13:41 »
Ale tutaj nie ma rozgraniczenia dużo-mało a raczej czy towar zgadza się czy nie. Więc każda wędka będzie tak miała (no prawie każda). ;)
Darek

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #34 dnia: 19.01.2016, 13:42 »
W moim przypadku towar się nie zgadzał z tym co podaje producent......producent również podaje że są nóżki w torbie a tak na prawdę ich nie ma wcale.
Z poważaniem Marcin

• Ekspert
« Odpowiedź #35 dnia: 19.01.2016, 13:47 »
W moim przypadku towar się nie zgadzał z tym co podaje producent......producent również podaje że są nóżki w torbie a tak na prawdę ich nie ma wcale.

Nie zrozum mnie źle ja nikogo nie oskarżam. Rozpatruję tylko pewien aspekt. Oczywiście miałeś prawo do odesłania i żądania zwrotu pieniędzy. Jednak uważam, że czasem nie ma się wpływu na pewne rzeczy. Nawet najlepszy sprzedawca tego nie zagwarantuje i trzeba być wyrozumiałym. Zobacz sobie temat jak w linku. Kurcze każdy by oddawał...

http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2623.0
Darek

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
« Odpowiedź #36 dnia: 19.01.2016, 13:54 »

Hehehe. Powiedz, tylko szczerze , będzie Ci się chciało ? ;)
Czesiek

• Ekspert
« Odpowiedź #37 dnia: 19.01.2016, 14:04 »

Hehehe. Powiedz, tylko szczerze , będzie Ci się chciało ? ;)

No jasne, że nie. Jednak zakupy w sieci są pewnym ryzykiem. Tak jak napisałem sprzedawca jest odpowiedzialny za powstała niezgodność. Jednak jak zamawiam ubrania to też mogę mieć różne metody pomiarów...

Ok nie kontynuuję już tematu bo ja tam zawsze jestem zwolennikiem dogadania się a nie znam pełnych aspektów sprawy, które prawo nie reguluje typu "jesteśmy tylko ludźmi".

Panowie :beer: :beer: :beer:
Darek

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #38 dnia: 19.01.2016, 14:07 »

Nie zrozum mnie źle ja nikogo nie oskarżam. Rozpatruję tylko pewien aspekt. Oczywiście miałeś prawo do odesłania i żądania zwrotu pieniędzy. Jednak uważam, że czasem nie ma się wpływu na pewne rzeczy. Nawet najlepszy sprzedawca tego nie zagwarantuje i trzeba być wyrozumiałym. Zobacz sobie temat jak w linku. Kurcze każdy by oddawał...

http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2623.0

Ja również nie chcę nikogo oskarżać , ale jak coś się nie zgadza z opisem i to nam nie pasuje to powinnyśmy to reklamować . Jeszcze
raz się powtórzę , wina jest po stronie producenta . Jakby były podane rzeczywiste wymiary to za pewne nie doszło by do zakupu i nie było by tematu.

Warto czasami za reagować żeby w przyszłości dla kogoś innego nie było niespodzianek . A jak to się wyjaśni to się okaże.
Z poważaniem Marcin

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #39 dnia: 19.01.2016, 14:19 »
Panowie :beer: :beer: :beer: i na :narybki: :narybki: :narybki:

Poczekam na tel ..... bez spinki .... przeżyję jak coś .... :P
Z poważaniem Marcin