Ja myślę, że ważną rzeczą jest przy krześle system mocowania nóg i ich rozstaw. W Cuzo można wszystko tak ustawić, że drgania są minimalne na ramionach. Najdroższe z Korumów i Preston ma mocowania jak w koszu - rzeczywiście wygoda jest większa - ale i drgania są większe. Oczywiście też fotel przez taki coś wygląda gorzej, ale dla mnie liczy się funkcjonalność.
Cuzo to raczej krzesło do aktywnego łowienia, więc oparcie ustawia się pod kątem 90 stopni lub leciutko rozwartym. A w takiej pozycji siedząc, zawsze będzie wygodnie, w porównaniu do kosza nawet bardzo...
Chyba każdy będzie musiał sam sobie coś takiego sprawdzić, bo samo siedzenie to mało, trzeba rozmieścić akcesoria, wędki na ramionach - i wtedy ocenić, jak z reakcją, dostępem do wędek i takie tam. Możliwość odsunięcia ramion i zamontowania tam karuzeli lub samej wędki to wielki plus, łączenie ramion to w ogóle opcja idealna. Dzięki temu można zbudować 'stację'. Przy feederze, zwłaszcza przy dwóch kijach potrzebujemy sporo miejsca na zanęty przynęty, gadżety. Dla mnie to jest priorytet - i tutaj coś takiego da się zrobić.