Autor Wątek: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!  (Przeczytany 456757 razy)

Offline RAV93

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Istnieją ludzie, którzy łowią ryby, i tacy, którz
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!
« Odpowiedź #1620 dnia: 28.03.2017, 09:50 »
Dziękuję za informacje teraz wiem że trzeba mieć to i to aby być dowartościowanym wędkarzem i w następnym sezonie będzie kosz. A jeszcze w tym Cuzo

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #1621 dnia: 28.03.2017, 10:09 »
Dziękuję za informacje teraz wiem że trzeba mieć to i to aby być dowartościowanym wędkarzem i w następnym sezonie będzie kosz. A jeszcze w tym Cuzo
Przesadzasz.
Można łowić również na wiadrze.
Po prostu będzie to mniej wygodne.
A krzeslo już masz. Adaptery również. To może w tym sezonie zacznij od kosza.
:-)

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #1622 dnia: 28.03.2017, 10:34 »
Albo mamy inną definicję słowa "dowartościowany" albo kolega tu jakiś niepotrzebny sarkazm wrzucił, popieram przedmówce, łowić można i na odwróconym wiadrze i pewnie bym tak wolał nawet, ale to działania nas, wędkarzy, doprowadziły do tego że ryby są coraz bardziej wybredne i niedługo trzeba bedzie małym dostawczakiem jechać nad wode, takie czasy, ja jade na wodę żeby odpocząć od zgiełku i nie rozumiem po co ma mnie bolec potem krzyż bo siedze na czymś bez oparcia. A zawody co innego, tam nie ma czasu na wygody, mnie na tym forum doradzono obie konstrukcje i jestem za to niezmiernie wdzięczny.

Offline RAV93

• Ekspert
« Odpowiedź #1623 dnia: 28.03.2017, 12:31 »
Albo mamy inną definicję słowa "dowartościowany" albo kolega tu jakiś niepotrzebny sarkazm wrzucił, popieram przedmówce, łowić można i na odwróconym wiadrze i pewnie bym tak wolał nawet, ale to działania nas, wędkarzy, doprowadziły do tego że ryby są coraz bardziej wybredne i niedługo trzeba bedzie małym dostawczakiem jechać nad wode, takie czasy, ja jade na wodę żeby odpocząć od zgiełku i nie rozumiem po co ma mnie bolec potem krzyż bo siedze na czymś bez oparcia. A zawody co innego, tam nie ma czasu na wygody, mnie na tym forum doradzono obie konstrukcje i jestem za to niezmiernie wdzięczny.

No mój imienniku akurat miałem przyjemność siedzieć na koszu i jest bardzo wygodnie. Kosz będzie na cało dniowe zasiadki a krzesło na nocki. Kosz do metody jest bardzo wygodny bo przy methodzie często się zmienia przypony nie raz podajniki ostatnio zmieniałem podajniki ze 4 razy.

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #1624 dnia: 28.03.2017, 13:04 »

No mój imienniku akurat miałem przyjemność siedzieć na koszu i jest bardzo wygodnie. Kosz będzie na cało dniowe zasiadki a krzesło na nocki. Kosz do metody jest bardzo wygodny bo przy methodzie często się zmienia przypony nie raz podajniki ostatnio zmieniałem podajniki ze 4 razy.
Nie wysiedzisz na koszu całego dnia łowiac rekreacyjnie.
Młody jesteś ale to jest prawdziwa katorga dla kregoslupa. Do tego kosze są dość wąskie.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #1625 dnia: 28.03.2017, 13:39 »
I ja jestem tego zdania, owszem jak ktoś a zdrowe plecy to sie moze tak bawić ale z biegiem lat mu przejdzie, chyba że ma nie siedzący tryb życia ( ja pracuje w szkole siedzenia mnóstwo) wtedy co innego.

Offline kshell66

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #1626 dnia: 28.03.2017, 13:59 »

Do fotela Cuzo nie są dołączane żadne profile. Kupując fotel, otrzymuje się... fotel (taka niespodzianka :)).
(...)

Dla mnie była to niespodzianka, bo Luk w jednym ze swoich filmów mówił (lub ja tak zrozumiałem), że Cuzo będzie sprzedawany z tymi profilami. Na filmie pokazywał jak dzięki tym profilom można fotel rozbudować, a teraz nawet nie wiem gdzie takie profile kupić.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Orzeszyna Arkadiusz

• Gość

Offline KrzyObr

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #1628 dnia: 28.03.2017, 14:18 »
Odnośnie dodatkowych profili to czytałem tutaj, że niby z fotelem dostajemy podstawowe profile takie jak w temacie http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=3743.0 Ale już rozumiem czyli dostajemy goły fotel. To chyba na razie zostanę przy swoim f5r i poczekam na jakiś porządny zastrzyk gotówki.

Offline RAV93

• Ekspert
« Odpowiedź #1629 dnia: 28.03.2017, 14:35 »
Odnośnie dodatkowych profili to czytałem tutaj, że niby z fotelem dostajemy podstawowe profile takie jak w temacie http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=3743.0 Ale już rozumiem czyli dostajemy goły fotel. To chyba na razie zostanę przy swoim f5r i poczekam na jakiś porządny zastrzyk gotówki.

A ja tego zrozumieć nie mogę bo właśnie miał być z akcesoriami czyli z tymi profilami.

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #1630 dnia: 28.03.2017, 15:08 »
Miał być.
Ale po pierwsze to te profile nie sprawdzały się widać tak jak powinny.
I skąd ten szum? Jeśli bylby komuś potrzebne profile to allegro jest ich pełne.
Że niby zapłacić trzeba? Przecież do Cuzo też by nikt Wam za darmo ich nie dał. A cena fotela poszłaby odpowiednio w górę.
Lepiej chyba zapłacić mniej i za zaoszczędzone pieniądze kupić sobie to co naprawdę chcemy.

RAV, przecież Ty masz profile od F5R. Możesz wykorzystać dowolnie bo są takie same.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1631 dnia: 28.03.2017, 16:23 »
Nogi Cuzo pomieszczą wystarczająco dużo akcesoriów i nie trzeba dokładać adapterów :)

Z tymi pasującymi od F5R bym uważał bo konstrukcja Cuzo i F5R jest inna. Nogi w Cuzo są pionowe, a F5R pod lekkim kątem stąd chyba adaptery mają inne kąty i te z F5R przy Cuzo mogą nie być pionowo.
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #1632 dnia: 28.03.2017, 16:30 »
Chyba na początku tak było, a potem w sprzedaży byl już tylko sam fotel, kiedyś o to pytalem na forum.

Offline KrzyObr

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #1633 dnia: 28.03.2017, 16:43 »
Chyba na początku tak było, a potem w sprzedaży byl już tylko sam fotel, kiedyś o to pytalem na forum.

Dzięki za odpowiedź. O to mi chodziło w takim razie na dzień dzisiejszy pozostanę przy sowim wiernym f5r

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #1634 dnia: 28.03.2017, 19:28 »
Nogi Cuzo pomieszczą wystarczająco dużo akcesoriów i nie trzeba dokładać adapterów :)
Tutaj bym polemizował.
Dodatkowe adaptery dają dużo większe możliwości. Zbyt dużo na jednej nodze często przeszkadza.
Ja korzystam z dodatkowych w zależności od potrzeb.
Oczywiście można obstawić się podpórkami ale mimo, że to trochę kosztuje to wolę mieć wszystko zorganizowane przy fotelu.

Z tymi pasującymi od F5R bym uważał bo konstrukcja Cuzo i F5R jest inna. Nogi w Cuzo są pionowe, a F5R pod lekkim kątem stąd chyba adaptery mają inne kąty i te z F5R przy Cuzo mogą nie być pionowo.
Dobrze kombinujesz ale za bardzo :)
Profile od F5R są takie same jak do Cuzo. Różnica pomiędzy fotelami polega na kącie wspawania "uchwytu" na profil. W F5R jak zauważyłeś był pod kątem. Ale profile są takie same i przekładalne.
 :P

Mario
Mazovia Fishing Team