Makaro, nie rozumiem dlaczego obstajesz przy tym Matrixie jakby to był jakiś ósmy cud świata. Przecież na pierwszy rzut oka widać, że ma mniejsze możliwości niż Cuzo. Jest lżejszy? Na pewno lepiej wykonany? Poza tym to model dla tych co nie chcą dźwigać

Ale coś za coś... Zamontuj do niego parasol i wstań z fotela

Prawda jest taka, że ma on wady i zalety, i sam brak regulacji oznacza duże prawdopodobieństwo bólu pleców, do tego tylko przednie słupki. Cena o 60 zeta wyższa od Cuzo. Czy materiał na oparciu ma taką samą grubość? Czy oparcie ma podobną wysokość? Dlaczego nie porównasz krzesła bardziej zbliżonego do Cuzo - jakim jest Matrix Deluxe? Lepiej się rozmawia wtedy, i o wadze i... cenie. Bo Deluxe to prawie koszt dwóch Cuzo.
Proste, i jedno i drugie krzesło oferują inne możliwości i są dobre. Przeglądnąłem wiele krzeseł i wiem, że Cuzo jest w swojej cenie dobrą i rozsądną opcją, zwłaszcza dla tych co mają wózek lub lubią wygodnie siedzieć. Też wolę abyśmy byli rozsądni i sprawiedliwi w swoich ocenach

A gdyby do Cuzo dokupić można byłoby profile boczne, wtedy w ogóle jest 'ameryka'. Ja takowe mam i można krzesło świetnie rozbudować. Moje Cuzo przeszło ze mną sporo sesji, głównie nocnych, i na tym krześle sporo spałem również, i zużycie jest w normie. Aby ślimaki lub mrówki nie dobierały się do przynęt, mam zamontowane wtedy stoliki, i krzesło jest po prostu idealne, nie tylko do aktywnego łowienia za dnia. Nie wspomnę o możliwości wyciągnięcia zaślepki i wsadzenia rurki parasola do niej.
Pamiętajmy, że wszyscy kupujący są uzależnieni od zasobności portfela i nie porównujmy coś z dolnej półki z górną. Jeżeli stać mnie na fiata kupuję fiata jeżeli stać mnie na mercedesa kupuję mercedesa
Arek, uważasz, że Cuzo w porównaniu do Matrixa to Fiat i Mercedes? Ja bym raczej powiedział że jeden to Renault a drugi to Ford

Nie rozpędzajmy się zbytnio. Czy Matrix na pewno jest trwalszy? A komu się rozwaliło Cuzo? A Mercedesem to może jest Preston Monster z podnóżkiem