Autor Wątek: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!  (Przeczytany 456688 razy)

Orzeszyna Arkadiusz

• Gość
Odp: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!
« Odpowiedź #1905 dnia: 02.04.2018, 22:18 »
Panowie proponuję wyluzować.....Jeżeli stać mnie na fiata kupuję fiata jeżeli stać mnie na mercedesa kupuję mercedesa
Ale tak nabywca fiata będzie krytykował mercedesa że drogi po co tyle płacić skoro fiatem też dojadę ..... nabywca mercedesa .... nie kupię fiata bo stać mnie na lepsze autu z górnej półki .......
Pamiętajmy, że wszyscy kupujący są uzależnieni od zasobności portfela i nie porównujmy coś z dolnej półki z górną.

Jeżeli chodzi o moje zdanie o fotel cuzo to za tą cenę nic lepszego się nie kupi ........ 280 zł to fotel na jeden sezon pamiętając, że jeden pojedzie na ryby 6 razy w roku i będzie chwalił, a drugi będzie używał go wielokrotnie np. 66 razy i powie , że to nie porozumienie......
Wnioskują mój wpis powyżej fiat ma żywotność mniejszą niż mercedes?  jeżdżąc jednym i drugim zauważymy różnicę.

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1906 dnia: 02.04.2018, 22:23 »
Nie napisałem że jest całkiem gówniane, i też się z niczego nie wycofuję. Trzeszczy i z tyłu się elementy poluzowywują. Przeciesż jest na tym forum kupę wątków w których ludzie opisują wady i sposoby jak sobie z nimi radzą. Wiem że to tania konstrukcja ale producent mógłby co nieco ulepszyć.
No ale trzeszczy od początku. Mniej lub bardziej ale to chyba w zależności od egzmplarza, wagi czy też ruchliwości użytkownika.
Z tyłu czyli ten otwór na śrubę ? Być może tak jest. Ja nie zwróciłem uwagi na to.

Myślałem, że po prostu coś więcej się sfajdało.

Nie pasują Ci jego wady i ograniczenia? Masz do tego prawo. Za kasę (nieważne jaką) należy oczekiwać pełnowartościowego produktu zgodnego z własnymi oczekiwaniami. A o wadach trzeba mówić i śmiało stwierdzać co komu konkretnie nie pasuje.
Jedna negatywna opinia może być cenniejsza niż 100 pozytywnych i pełnych wazeliny. Oby tylko była pełna i uzasadniona.
A jakbyśmy się mieli zgadzać z większością to dawno temu jedlibyśmy gówno bo wszak miliony much nie mogą się mylić. :D

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1907 dnia: 03.04.2018, 01:10 »
Makaro, nie rozumiem dlaczego obstajesz przy tym Matrixie jakby to był jakiś ósmy cud świata. Przecież na pierwszy rzut oka widać, że ma mniejsze możliwości niż Cuzo. Jest lżejszy? Na pewno lepiej wykonany? Poza tym to model dla tych co nie chcą dźwigać :P Ale coś za coś... Zamontuj do niego parasol i wstań z fotela :)

Prawda jest taka, że ma on wady i zalety, i sam brak regulacji oznacza duże prawdopodobieństwo bólu pleców, do tego tylko przednie słupki. Cena o 60 zeta wyższa od Cuzo. Czy materiał na oparciu ma taką samą grubość? Czy oparcie ma podobną wysokość? Dlaczego nie porównasz krzesła bardziej zbliżonego do Cuzo - jakim jest Matrix Deluxe? Lepiej się rozmawia wtedy, i o wadze i... cenie. Bo Deluxe to prawie koszt dwóch Cuzo.

Proste, i jedno i drugie krzesło oferują inne możliwości i są dobre. Przeglądnąłem wiele krzeseł i wiem, że Cuzo jest w swojej cenie dobrą i rozsądną opcją, zwłaszcza dla tych co mają wózek lub lubią wygodnie siedzieć. Też wolę abyśmy byli rozsądni i sprawiedliwi w swoich ocenach :) A gdyby do Cuzo dokupić można byłoby profile boczne, wtedy w ogóle jest 'ameryka'. Ja takowe mam i można krzesło świetnie rozbudować. Moje Cuzo przeszło ze mną sporo sesji, głównie nocnych, i na tym krześle sporo spałem również, i zużycie jest w normie. Aby ślimaki lub mrówki nie dobierały się do przynęt, mam zamontowane  wtedy stoliki, i krzesło jest po prostu idealne, nie tylko do aktywnego łowienia za dnia. Nie wspomnę o możliwości wyciągnięcia zaślepki i wsadzenia rurki parasola do niej.

Pamiętajmy, że wszyscy kupujący są uzależnieni od zasobności portfela i nie porównujmy coś z dolnej półki z górną. Jeżeli stać mnie na fiata kupuję fiata jeżeli stać mnie na mercedesa kupuję mercedesa

Arek, uważasz, że Cuzo w porównaniu do Matrixa to Fiat i Mercedes? Ja bym raczej powiedział że jeden to Renault a drugi to Ford :) Nie rozpędzajmy się zbytnio. Czy Matrix na pewno jest trwalszy? A komu się rozwaliło Cuzo?  A Mercedesem to może jest Preston Monster z podnóżkiem :)
Lucjan

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #1908 dnia: 03.04.2018, 03:30 »
Mam Matrixa Delux, jak i Cuzo. Jak już porównywać to właśnie te dwa modele. Co do zwykłego Matrixa to lepszą dużo praktyczniejszą i wygodniejszą opcją jest Cuzo.

Ale Cuzo vs Delux tu, osobiście wole Matrix nie uważam jednak, aby Cuzo było produktem gorszym. Po prostu oba krzesła są dedykowane trochę odmiennym odbiorcą. Oba fotele mają swoje wady jak dla mnie głównie to:

Cuzo f2 brak regulacji nóg co sprawiało problemy z rozbudową choćby o podnóżek. Dalej i tak mam tam sporo miejsca na dodatkowe akcesoria.

Delux brak regulacji oparcia co u niektórych osób lubiących dłuższe zasiadki wykluczy ten model. Dla mnie i tak pozycja jest super wygodna. Mam problemy z kręgosłupem szyjnym i nie odczułem jeszcze dyskomfortu.

Stabilność Matrix góruje nad większością konkurencji(ciekawi mnie Cresta), ale tu znowu f2 jest super stabilne i na pewno nie jest rozklekotane. Obecnie mojego f2 sprezentowałem Ojcu, który waży najmniej 150kg i do tej pory nic złego z nim się nie dzieje. Cuzo to nr 1 cena/jakość.

Oba modele są godne polecenia. Jak porównywać do aut to jedno to AMG GT a drugie to G klasa. Każde znajdzie swojego zwolennika.

Arek, uważasz, że Cuzo w porównaniu do Matrixa to Fiat i Mercedes? Ja bym raczej powiedział że jeden to Renault a drugi to Ford :) Nie rozpędzajmy się zbytnio. Czy Matrix na pewno jest trwalszy? A komu się rozwaliło Cuzo?  A Mercedesem to może jest Preston Monster z podnóżkiem :)

Monster to taki bardziej Lexus niby premium a coś z nim nie tak. Znajdzie mimo to swoich wielbicieli. Do Matrixa o podnóżek pasujący nietrudno a wtedy Monster traci wszystkie argumenty. Choćby te śmieszne nogi. Fajniejszy wyborem wydaje się Korum X25, ale były problemy z suwaniem.  Dla naprawdę wybrednych jest Rive  z D36 Rolls-Royce wśród foteli.

Cuzo to naprawdę super krzesło może ma swoje wady, ale jego konkurenci też nie są doskonali. Ceną króluje. Jakość i komfort też nie odbiega od konkurencji. Jest to bardzo dobry i rozsądny wybór.

Offline makaro

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Rybki moje rybki, gdzie jesteście.
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #1909 dnia: 04.04.2018, 09:18 »
Lucjan obstaje przy nim ponieważ dla mnie jest wygodne, stabilne i fajnie łowi mi się z niego. Nie posiadam parasola w związku z tym, nie mogę się wypowiedzieć jak mi by się łowiło. Przy moich 110 kg siedzi mi się wygodnie, może moja waga z wagą krzesła dają stabilizację. Drugą zaletą jest to, że jest lekki, a do tego pasuje mi do plecaka korum z czego jestem mega zadowolony, bo i plecak i krzesło na plecy i łapki wolne. Łowię najczęściej w mojej miejscowości, więc na ryby idę piechotą (15-20 min) w zależności od stanowiska. Na nocki nie jeżdżę, chociaż może w tym roku postaram się popełnić kilka, wtedy wypowiem się jak krzesło sprawia się na nocce.

Zastanawiałem się nad kupnem cuzo, ale przestraszyła mnie waga. Raz na nim siedziałem i była to chwila w sklepie.
Jak będę miał możliwość posiedzę dłużej i wtedy będę mógł się wypowiedzieć na temat krzesła.
Marek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1910 dnia: 05.04.2018, 21:44 »
I spoko :thumbup: Każdy wybiera to co mu pasuje najbardziej :)
Lucjan

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #1911 dnia: 06.04.2018, 18:45 »
Lżejsze Cuzo dobre Cuzo :-)
A przez nowy sposób mocowania nóg po złożeniu jest naprawdę zajebiście :-)

Super, że krzesło się wciąż rozwija.

Uprzedzając pytanie, nie mam wagi by zważyć ale jest lepiej.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Mario
Mazovia Fishing Team

_luwro

• Gość
« Odpowiedź #1912 dnia: 06.04.2018, 19:23 »

Fajnie gdyby "testerzy" rzetelniej podchodzili do swojego zadania :-X

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #1913 dnia: 06.04.2018, 19:33 »

Coś wiecej chcesz przez to powiedziec?
Bo strasznie ciekaw jestem rozwiniecia Twojej wypowiedzi.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline sebo6050

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #1914 dnia: 06.04.2018, 19:43 »

Coś wiecej chcesz przez to powiedziec?
Bo strasznie ciekaw jestem rozwiniecia Twojej wypowiedzi.
Myślę ,że chodzi o zdjęcia a nie tylko suchy tekst

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #1915 dnia: 06.04.2018, 20:23 »
A jeśli odebralem fotel 5 minut przed postem i chciałem na szybko podzielić się informacją?
Jesli zaś chodzi o zdjęcia to na wszystko przyszła by pora. Że nie wspomnę o tym że nie wszystko można upubliczniać.
Może .....

Zarzucanie komuś czegoś nie jest fajne.
Podziękujcie koledze bo chwilowo odechciało mi się pisać więcej.
Może za tydzień a może za miesiac ktoś napisze wiecej.

A co jak co ale nikt poza producentem nie wie jak podchodzą testerzy i nikt nie ma prawa ich rozliczać. O ile oczywiscie testerzy to "testerzy".

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline sebo6050

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1916 dnia: 06.04.2018, 20:28 »
A jeśli odebralem fotel 5 minut przed postem i chciałem na szybko podzielić się informacją?
Jesli zaś chodzi o zdjęcia to na wszystko przyszła by pora. Że nie wspomnę o tym że nie wszystko można upubliczniać.
Może .....

Zarzucanie komuś czegoś nie jest fajne.
Podziękujcie koledze bo chwilowo odechciało mi się pisać więcej.
Może za tydzień a może za miesiac ktoś napisze wiecej.

A co jak co ale nikt poza producentem nie wie jak podchodzą testerzy i nikt nie ma prawa ich rozliczać. O ile oczywiscie testerzy to "testerzy".

Mario wrzuć na luz ludzie są ciekawi i tyle,może ktoś inny Cię wyręczy

Offline MarioG

• Ekspert
« Odpowiedź #1917 dnia: 06.04.2018, 20:35 »
Ciekawość = pytanie a nie pisanie że lepiej jakby "testerzy" byli rzetelniejsi.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #1918 dnia: 06.04.2018, 20:47 »
Mariusz, ma racje. Nowe krzesła dostaliśmy dzisiaj popołudniu. Właśnie je niosłem z pracy do domu i powiem, że siatki z zakupami noszę nieraz cięższe :)

Robert

Offline sebo6050

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1919 dnia: 06.04.2018, 20:49 »
Mariusz, ma racje. Nowe krzesła dostaliśmy dzisiaj popołudniu. Właśnie je niosłem z pracy do domu i powiem, że siatki z zakupami noszę nieraz cięższe :)
No to super czyżby zmienił się materiał z jakiego zostały wykonane?