Autor Wątek: Opisy zanęt i przynęt - dlaczego producenci z Polski tak przesadzają?  (Przeczytany 54823 razy)

Offline seraffina666

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Tak jak kolego zauważyłeś mączki rybne na dzikich wodach w większości przypadków słabo się sprawdzają. Co do twoich typów zanęt nie słyszałem wiele na ich temat, ale moze ktoś z kolegów się wypowie. Jeśli nie to nic nam nie pozostanie jak kupić i przetestować w warunkach bojowych. :D

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline kryszard

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
Chyba nie ma reguły, bo u mnie na PZW mączka sprawdza się doskonale.
Marcin

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
-"Ciekawią mnie jeszcze zanęty Champion Feed, a w szczególności Wonder Black na którą łowi czołówka zawodników."
Champion Feed to jeśli ktoś zna bardzo dobrze zanety MVDE to wie co to jest tak naprawdę za produkt :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
-"Ciekawią mnie jeszcze zanęty Champion Feed, a w szczególności Wonder Black na którą łowi czołówka zawodników."
Champion Feed to jeśli ktoś zna bardzo dobrze zanety MVDE to wie co to jest tak naprawdę za produkt :)
Nawet spora część nazw jest dziwnie podobna :P

Offline piotrrd

• Ekspert
  • Reputacja: 81
Panowie możecie rozwinąć temat ?

Nie siedzę tak głęboko w temacie a nie ukrywam, że bardzo mnie to zaciekawiło.

Będę wdzięczny

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Offline Gul

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
Luk, od dawna staram sie znaleźć uzasadnienie takich działań o których napisałeś i niestety dochodze do wniosku zresztą smutnego, że wielu naszych rodaków wręcz chce być oszukiwanymi. Odniosę się do samochodów, do których również sie odniosłeś w swoim wątku. Zobacz co sie dzieje na wszystkich portalach motoryzacyjnych. Otóż są tam tysiące ogłoszeń motoryzacyjnych, gdzie jak zauważyłeś są  kilkunastoletnie, prawie nieśmigane auta niczym nówki. Niewielu kupujących zadaje sobie trudu aby od logicznej strony podejśc do tematu, gdyż ludzie chca wierzyć że kupują okazje. Wielokrotnie uświadamiałem moim różnym znajomym, że to wręcz nie możliwe aby wszyscy trafiali na auta okazyjne, bo okazało by sie że tych nie okazyjnych to sa tylko pojedyńcze egzemplarze ale to do ludzi nie trafia. Chcą wierzyć w bzdury. Stąd też w naszym kraju jest wielu producentów, którzy naginaja prawo, naciągając klientów, którzy też tego oczekują. Ludzie chca wierzyć w cuda, więc to dostają.  Ustawodawcy, nic sobie z tego nie robią, bo nawet jeśli uchwala przepis regulujący cokolwiek, to nie ma kto i jak tego egzekwować.  Niestety koło się zamyka. Mamy to co chcemy a jedynie część społeczeństwa logicznie myśląca, niewiele może z tym zdziałać. Jeśli ktoś zwraca uwagę na takie czy inne, nieuczciwe zabiegi to pozostali patrzą na niego jak na konfidenta, pomimo że ten ktoś, działa w obronie ich interesu i takie przykłady moge mnożyć. My Polacy, szydzimy ze wszystkich do okoła, uważając się za pempek świata, tymczasem w wielu kwestiach, do pięt nie dorastamy tym z których często szydzimy. Ot, to takie polskie. Dla ilu naszych rodaków, jest słusznym, zgłosić na policję idiotę, który stwarza zagrożenie brawurową jazda lub robi coś innego, zagrażającego bezpieczeństwu czy łamie prawo w inny sposób ? Myśle że to między innymi też kwestia świadomości, bądź jej braku.
Pozdrawiam
Gul

Offline Enzo

• Ekspert
Napiszę tak nie widzę potrzeby aby dopłacać do Champion Feed który jest bardzo bardzo podobny do  MVDE . Plotki głoszą że właścicielem CHampion Feed jest osoba którą przez wiele lat była związana z MVDE ale to tylko plotki :D :P

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 96
Champion Feeda to chyba Górek przywiózł z Czech do Polski i tak się zaczął "hype" na te zanęty?
Poszli w marketing tak daleko, że nawet Milewski przestał używać swoich autorskich zanęt na rzecz Champion Feed (przynajmniej na filmach :) )

Offline Enzo

• Ekspert
Ta i wymyślił RIve, gliny, ziemie i spławiki . A czasami mam wrażenie że niektórzy są pewni że  On chyba wymyślił wędkarstwo. :) :D :P :P

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 96
Nie napisałem, że wymyślił, tylko że rozpowszechnił w Polsce.

Zanim nie zaczął ich reklamować i używać (i sprzedawać, a jeśli wierzyć liczbom w jego sklepie, to sprzedaje tego setki opakowań) jakoś nie było widać przynajmniej na yt u innych wędkarzy tych zanęt.
W sklepach też ich nie było jeszcze kilka lat temu.

Przypadek?

Online Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 415
Tak jak kolego zauważyłeś mączki rybne na dzikich wodach w większości przypadków słabo się sprawdzają. Co do twoich typów zanęt nie słyszałem wiele na ich temat, ale moze ktoś z kolegów się wypowie. Jeśli nie to nic nam nie pozostanie jak kupić i przetestować w warunkach bojowych. :D

O jakich mączkach piszesz, masz na myśli odpady czy produkty dobrej jakości?

Offline Enzo

• Ekspert
Były i kto chciał ten miał bezpośrednio od producenta a teraz trzeba zamawiać przez jego firmę .Czas pokaże jak to się potoczy. A filmiki podobnie jak z glinami nakręcają sprzedaż :) Życzę mu jak najlepiej ale mam pewne wątpliwości :)

Offline seraffina666

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2

O jakich mączkach piszesz, masz na myśli odpady czy produkty dobrej jakości?
Jak napisałem wyżej używałem produktów z półki Premium i tych tańszych również. Przy zanętach na bazie mączek rybnych efekt był taki sam czyli mizerny.

Online Kozi

• Ekspert
  • Reputacja: 415
Czyli niestety nie masz pojęcia co było w tej zanęcie. W takim razie byłbym ostrożny z tymi wnioskami.

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
CF ma dobre zanęty, które wszelako nie wnoszą do rynkowej oferty niczego nadzwyczajnego/unikalnego (np. mocno promowany Wonder Black jest bliźniaczo podobny do Turbo Black), a systematyczne podnoszenie ceny przez Pana Górka stopniowo pozbawia je atrakcyjności, bo konkurencję można capnąć taniej :)