Witam!
Oto mój sposób na umieszczenie przynęty w podajniku, do łowienia metodą z użyciem siatki PVA, czyli kiełbasek na głębsze łowiska

Najlepiej by się sprawdziły do tego Hybrid Guru,

ale że pora późna a mam tylko jeden podajnik, który mi się zawieruszył gdzieś w piwnicy po jesiennych testach, więc tak na szybkiego zastąpimy go podajnikiem Matrix Evolution Method Feeder 45 g - L - ale to nie ma różnicy ilu gramowy, każdy będzie używał odpowiedniego podajnika według uznania.
A więc.
Montujemy przypon z przynętą do żyłki i podajnika, umieszczamy centralnie w środku naszą przynętę, w tym wypadku użyjemy przynęty 12 mm dla lepszej prezentacji.

Montujemy kiełbaskę w siatce PVA. Ja akurat zrobiłem taką większą, dla lepszej prezentacji

Będzie nam jeszcze potrzebna taśma PVA lub nić PVA, są grubsze, cięższe oto chodzi, żeby nić była ciut grubsza od siatki. Żeby jako ostatnia się rozpuszczała w wodzie.

I mamy zamontowaną przynętę z kiełbaską do podajnika. Zobaczcie jak to wygląda.

Wszystko jest w środku dowiązanie nicią PVA, nawet w pionie zobaczcie jak to wygląda. Nic nam nie zwisa, przynęta jest schowana w środku.

Teraz II sposób.
Robimy delikatnie dziurę. Wkładamy w nią przynętę wraz z haczykiem do otworu. Głębokość przynęty ustalamy sami - czy chcemy głębiej czy płycej - kwestia gustu łowiącego.

Do przewlekania nici PVA użyjemy druta. ładnie się to przewleka przez dziurki od podajnika

w szybki i sprawny sposób!

Dziurę zatykamy pianką PVA, dociskamy nicią i mamy gotowy II sposób do zarzucenia zestawu

Zobaczcie jak to wygląda w pionie. Tak jak mówiłem wcześniej - kiełbaska jest większa, ale śmiało polecam stosowanie mniejsze odcinki kiełbasek dla lepszego wyglądu

lepszego działania zestawu w locie.

Można też używać jak koledzy gumki nierozpuszczalnej, ale gumka się nie rozpuszcza w wodzie... fakt, że szybciej się kiełbaskę montuje i można też tym sposobem jak w przypadku I schować przynętę pod kiełbaską. Ale w moim przypadku nić rozpuszczalna przytrzymuje przypon i przynętę. Po wpadnięciu do wody z mojego sposobu, najpierw rozpuszcza się siatka PVA, później zaś nić która jest grubsza - zależy to od warstw nici. Im więcej warstw tym dłużej czekamy na całkowite rozpuszczenie. I tak powinno być w tej kolejności w mojej prezentacji.
Po wpadnięciu do wody jestem na 100% przekonany po moich testach, jak widzicie tutaj na zdjęciu na sucho tak to będzie się prezentowało.

Przynęta centralnie na środku podajnika. Wszystko się rozpuściło.

To będzie mi się sprawdzało, oczywiście na głębszej wodzie

I będę 100 % pewny, że przynęta dojdzie do dna i będzie się centralnie prezentowała na środku podajnika w otoczeniu rozsypanej zanęty.
Proszę o Wasze komentarze, uwagi i przemyślenia
Pozdrawiam