Autor Wątek: Feeder Bait  (Przeczytany 415347 razy)

Offline Morgoth13

• Ekspert
  • Reputacja: 163
Odp: Feeder Bait
« Odpowiedź #75 dnia: 28.03.2016, 10:40 »
Dokładnie - niczego nie można skreślać bez przetestowania. Kiedyś na nocce (na Wiśle) zrobiliśmy kawał wujasowi, który usnął, zakładając mu na haczyk rodzynkę w czekoladzie (akurat to jedliśmy). Nasze miny nie były zbyt tęgie, jak nad ranem wyciągnął na to leszcza ok 2,5 kg, a my byliśmy bez ryb.
Pozdrawiam
Mirek

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #76 dnia: 17.04.2016, 17:48 »
Panowie, z uwagi, że kończy mi się zanęta i micro pellety od Ringersa, zastanawiam się nad zakupem czegoś innego na testy. I oto biorę pod uwagę produkty Bartka.

Czy ktoś konkretnie może mi polecić zanętę i pellety tej firmy. Co się komu sprawdza do methody??
Z poważaniem Marcin

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #77 dnia: 23.04.2016, 07:45 »
Ja miałem okazję wypróbować tylko kulki tonące, które dostałem na Rybomanii w Poznaniu i tutaj mam bardzo pozytywne opinie, bo na dwa wypady, za każdym razem były na nie brania. Kiedy zdecydowałem się na zakup kolejnych kulek i jakiegoś peletu, niestety porażka, przynajmniej jeśli chodzi o sklep internetowy. Wysłałem już kilka maili i zero odpowiedzi. Asortyment niepełny i zdecydowanie nieaktualny, szukałem najnowszych kulek ambrozja. Niestety marketingowo słabo, może Bartek stawia na sklepy stacjonarne, tego nie wiem. Kupiłem inne kulki i do FB w tym roku już nie wrócę, chyba, że gdzieś napotkam w stacjonarnym. Jest to dziwne, bo na FB co chwilę Bartek wrzuca info to z turnieju, to z zawodów, to z nowych punktów dystrybucji... A może ja mam po prostu pecha??

Edit, właśnie sprawdziłem na stronie Bartka i już jest ambrozja do kupienia, ale nie zmienia to faktu, że odpowiedzi na maila nie dostałem...
Robert

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #78 dnia: 23.04.2016, 10:27 »
Tak to jest z rozpoczęciem działalności na początku, zwłaszcza że wszystkim zajmuje się tylko jedna osoba , ale to nie zmienia faktu że tak nie powinno być . Nie ma co się zrażać na początek. U mnie np. w poprzednim sezonie ładnie wchodziło z Drennana a w tym już nie , ale nadal trzymam przynęty i liczę na jakąś zmianę .

I tutaj z produktami Feeder Baita jest być może podobnie . Nie można mówić po pierwszym użyciu że coś jest kiepskie albo się nie sprawdza . Testy, testy i jeszcze raz testy panowie , w każdych warunkach i o każdej porze , wtedy można wydać jakąś opinię.

Co do sklepu inter. to na pewno będzie poprawa i aktualizacja stanów . Sklep skromny , ale trzeba zauważyć że tylko i wyłącznie są tam produkty jednej firmy FB a nie masa innych , jak to bywa w innych sklepach .

Pelletu micro 2 mm na razie nie będzie, bo nawaliła firma produkująca ów pellet , a Bartosz na samym początku nie chce sprzedawać jakiegoś "bubla".

Wiem w tajemnicy że parę osób, właśnie na produktach Feeder Baita wygrywała zawody !! Więc warto na pewno zakupić i zrobić testy na swoich łowiskach .

Co do kontaktu , radzę przedzwonić i porozmawiać tel.

Kilka dni wcześniej Bartoszowi urodziło się dziecko i być może stąd nie odpisuje ( po prostu pewnie brak czasu ) , a jak wiadomo rodzinna najważniejsza :-[

Dajmy szansę młodej i świeżo rozwijającej się firmie . A poprawa czy to w kontakcie czy też w sklepie inter. z czasem na pewno nastąpi.

Życzę dużo zdrówka dla potomstwa i wielu sukcesów biznesowych :beer: :bravo: :beer:

A z mojej strony testy na pewno będą :narybki: :fish: :narybki:...... jest to głównie kwestia czasu .........
Z poważaniem Marcin

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #79 dnia: 23.04.2016, 20:27 »
Robert a możesz napisać co Ci się sprawdziło , jakie kuleczki dostałeś od FB na Rybomanii ??

I drugie moje pytanko : jakie kuleczki i pellety zakupiłeś sobie, i dlaczego piszesz "porażka" , co miałeś na myśli ??

Porażka - kuleczki/pellety czy sklep internetowy ??? Bo czegoś tu nie rozumiem .

Chcę również zaznaczyć że na polskim rynku jest mało typowo polskich firm które są skierowane pod pewną grupę wędkarzy ( mam tu na myśli wędkarzy "bawiących" się w method feeder ) . Gdzie asortyment spełniał by oczekiwania danej osoby i był skuteczny pod każdym względem ( np. poprzez skład, cenę , czy chociażby formowanie się zanęty w koszyczku a później pracę w wodzie ) . Bo nie może być tak że dana zanętą będzie pięknie uformowana a np. rozleci się podczas zarzutu czy też uderzenia koszyczka o wodę , musi ona dotrzeć na dno zbiornika i tam robić "robotę" w pewnym czasie .

Można było by pisać i pisać .......i was drodzy koledzy zachęcam do tego .... jeśli ktoś z was zakupił i testował produkty FB to proszę o odzew i swoje własne odczucia/przemyślenia co do skuteczności produktów Bartosza, bo nie ukrywam że to dla mnie ważne ;)

A dlaczego ?? Jak ktoś śledzi/czyta moje wpisy to wie że w tym sezonie postawiłem na testy produktów firmy Ringers , a że tych wypadów było jak na początek sezonu sporo, to wiem już co to za produkty i na co można liczyć ze strony skuteczności tej firmy.

Przy braniu pod uwagę następnych firm do testów miałem dylemat między : Baitechem a Feeder Baitem . Nie ukrywam że sercem byłem za polskim produktem i polską firmą , i wybór padł na FB :D

Mam nadzieję że przejście z Ringersa na Feeder Baita będzie również dla mnie strzałem w 10-tkę :thumbup:
Z poważaniem Marcin

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #80 dnia: 23.04.2016, 20:52 »
Kilkukrotnie łowiłem w tym sezonie na produkty FB, kulki trol, pellet royal, spicy,
jak na razie bez efektów, w zestawieniu z innymi producentami na tę chwile moge powiedzieć, że przynęty w ogóle nie działają. Testowałem na dwóch rybnych wodach - moja opinia, za wcześnie na wnioski, tegoroczna wiosna jest nietypowa, rybka chimeryczna trzeba zaczekać z wnioskami i po dluższym czaso okresie coś może powiem więcej....
Jak na razie pudelka, design profesjonalnie, a co do skuteczności zobaczymy...
Maciek

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #81 dnia: 29.04.2016, 23:05 »
Panowie dzisiaj dotarła do mnie pierwsza paczka z Feeder Baita :)

Na dniach pierwsze zdjęcia , testy i relacje znad wody .

Zapraszam do odświeżania wątku Feeder Bait

A już dziś wielki ukłon w stronę Bartosza za profesjonalne podejście do opakowań swojego produktu :bravo: Tak panowie opakowania ;D to co na pierwszy rzut oko rzuciło mi się na "twarz" :-[ I nawet przez chwilę nie zwracałem uwagi na zawartość a właśnie na to w jaki sposób jest to wszystko popakowane . Bartosz pod tym względem na prawdę się postarał , za co odemnie leci :beer:
Z poważaniem Marcin

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #82 dnia: 30.04.2016, 23:21 »
Naruszenie Regulaminu ........
Z poważaniem Marcin

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #83 dnia: 30.04.2016, 23:24 »
Naruszenie Regulaminu
Z poważaniem Marcin

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #84 dnia: 30.04.2016, 23:39 »
Kuleczki ..... to co lubię najbardziej , 3 kolory w jednym opakowaniu :) Już nie trzeba kupować to samo w 3 różnych kolorach , a co za tym idzie oszczędność portfela którego każdego wędkarza ucieszy :) Kuleczki delikatnie elastyczne , które nie sprawiają żadnego problemu przy wierceniu tudzież modelingu :-[ Można śmiało delikatnie je "obskrobać" aby uzyskać mniejszy rozmiar , a przy właściwym "modelingu" założyć ją na przypon zakończony "gumeczką" . I co najważniejsze kuleczki nie są "powypychane" po brzegi , gdzie później zostają na drugi sezon ale pakowane po 45g
( ok. 35 sztuk ) , gdzie mamy zawsze ( po skończeniu kuleczek ) świeże i gotowe do akcji :narybki:
Z poważaniem Marcin

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #85 dnia: 30.04.2016, 23:48 »
Pellet 8 mm z dziureczką :) ..... tak samo jak kuleczki .... w 3 różnych kolorach :) Ale tym razem pakowany praktycznie po sam brzeg opakowania . Na sam rzut oka widać że pellet dodatkowo zalany jest dipem !

Na każdym produkcie FB znajdziemy również datę przydatności ;)
Z poważaniem Marcin

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #86 dnia: 30.04.2016, 23:57 »
Marcinie, czyli co? Czekamy na rozległe testy :)
Mam nadzieję, że będziesz zdawał relację na bieżąco. Jeśli towar się sprawdzi, to nie widzę powodu, żeby nie kupić małego co nieco.
Jacek

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #87 dnia: 01.05.2016, 00:01 »
Power Powder ..... bogaty w białka , tłuszcze i witaminy .... którego spokojnie możemy dodać do micro pelletu , różnego rodzaju method miksów oraz zanęt.

Ciekawym rozwiązaniem opakowania jest uwalnianie się powder-a , jak to nazywam " i z łyżeczki i z dziureczki " ;D Który można również zauważyć przy atraktorach proszkowych Sonubaits-a.
Z poważaniem Marcin

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #88 dnia: 01.05.2016, 00:02 »
Ja na pierwszych testach wygrałem zawody,jak na razie jestem zadowolony.Użyte na rzece
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #89 dnia: 01.05.2016, 00:04 »
Marcinie, czyli co? Czekamy na rozległe testy :)
Mam nadzieję, że będziesz zdawał relację na bieżąco. Jeśli towar się sprawdzi, to nie widzę powodu, żeby nie kupić małego co nieco.

Zgadza się .... testy, testy i jeszcze raz testy .
Z poważaniem Marcin