Autor Wątek: Łowisko komercyjne OKOŃ k. Nowego Dworu Mazowieckiego  (Przeczytany 151212 razy)

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Łowisko komercyjne OKOŃ k. Nowego Dworu Mazowieckiego
« Odpowiedź #180 dnia: 23.08.2017, 18:46 »
Wiem, co więcej, na jednej wędce miałem WB, ale nie włączony.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline mediol

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #181 dnia: 25.08.2017, 14:18 »
Potwierdzam problem z kroczkami, brania co chwilę, fajne i silne odjazdy, a na końcu 0,8 kg... Wszystko na pikantną kiełbę i białe.

Offline Bolo

• Ekspert
  • Reputacja: 101
« Odpowiedź #182 dnia: 01.09.2017, 09:56 »
Czasem zdarzy się, że przepływając, złapie np. taki jegomość ;)
W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, jest to śmierć i podatki

Pozdrawiam
Sławek

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #183 dnia: 01.09.2017, 10:02 »
Ładny, ja z 30-tki wyciągnąłem takiego samego 6,5 kg.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline Bolo

• Ekspert
« Odpowiedź #184 dnia: 01.09.2017, 10:09 »
He... widocznie tam ma żerowisko, bo ja ze stanowiska 31, a trzy metry od pomostu przepływał co parę minut amur, robił kółeczka, taki ze 3 kg, pięknie się mienił w słońcu. 

Pozdrawiam
Sławek

Offline kujaw

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #185 dnia: 01.09.2017, 18:46 »
Witam ;D Ja po paru wizytach na Okoniu wiem, że miejsca na samym końcu 37 /38 są ok :fish: tam jest cisza i spokój 8) ryba też dopisuje :narybki: :fish: Polecam.

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #186 dnia: 02.09.2017, 14:01 »
Dziś stanowisko 31, łapane od 08:30 do 13:00, 3x karpik, 1x lin, 2x zerwany przypon.
Pzdr. Paweł

Offline Laur77

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #187 dnia: 03.09.2017, 19:36 »
Dziś stanowisko 31 łapane od 08:30 do 13:00, 3x karpik, 1x lin, 2x zerwany przypon
No to miałeś pecha. Ale przyznaję odkąd zarybili maluchami to słabo się tam łowi.
Na razie sprzęt mam w serwisie ale mam nadzieję, że jeszcze w tym roku uda mi się tam wybrać.
pzdr
Wawrzyn

Offline tomahawk

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 48
« Odpowiedź #188 dnia: 11.10.2017, 16:52 »
Wybieram się w niedzielę na stanowisko 35, był ktoś ostatnio? Podobno zarybiony ostatnio pstrągami (właściciel), które trzeba zabierać...
Jak sie teraz łowi?

pozdr

Tomek
Pozdrawiam,

Tomek

Offline sfra

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 8
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #189 dnia: 12.10.2017, 09:29 »
To będzie mój pierwszy wypad na Okoń. Wybieram się w sobotę na 37 (akurat było wolne), choć celowałem w 53 by obrzucać lokalne zagłębienia.

Choć patrząc na mapkę, 37 też wygląda obiecująco - naprzeciw spadek do 6-8m, jak nikogo nie będzie po lewej i wyjdzie trochę słońca to i zatoczkę można obrzucać, a i też cisnąć pod same trzciny na przeciwległy brzeg. Taki przynajmniej jest plan teoretyczny 8)

Ktoś/coś jakieś porady może odnośnie jesiennego łowienia w okolicy #37?

Offline ptaku_1

• Ekspert
« Odpowiedź #190 dnia: 12.10.2017, 12:55 »
Ja będę na 30 :)
Pzdr. Paweł

Offline Bolo

• Ekspert
« Odpowiedź #191 dnia: 12.10.2017, 19:28 »
Ja w piątek tzn. jutro lecę na działkę z rana, a ze po drodze mam łowisko to może odwiedzę tak na dziko, zobaczymy jak dotrę i coś będzie się dziać do dam znać pozdro.

Pozdrawiam
Sławek

Offline FanFeeder

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #192 dnia: 12.10.2017, 19:51 »
Ale Wam zazdroszczę, choćby tego Okonia. Z dnia na dzień coraz cieplej a u mnie choróbsko i antybiotyki :( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
"Ale w jednym i drugim przypadku musi mieć w sercu tą iskrę, ten żar który rozpala wyobraźnie i sprawia, że tęsknimy za kolejną wyprawą, za kolejnym sezonem. Sposób na życie, sposób myślenia: Ja, natura, ryba, pasja, wyzwanie, tajemnica."

Tench_fan

Offline Bolo

• Ekspert
« Odpowiedź #193 dnia: 13.10.2017, 21:14 »
Byłe, odwiedziłem i coś tam złowiłem ;), Ważne jak będzie ktoś jechać na łowisko to od strony Chotomowa ponieważ remont robią i wszystko zablokowane do grudnia bodajże, od strony Janówka czy Bożej Woli jest przejazd przy remizie ale tylko z przepustką czyli dla mieszkańców, Miski stoją z drugiej strony więc nie ryzykował bym, sam wracałem do Chotomowa >:(

Ale udało się dotrzeć, zawitałem o 7:30 rano jak byście zobaczyli mój wyraz twarzy jak wjeżdżałem na parking, a tu pusto ja oczy w słup, pierwsze skojarzenie - co jest nieczynne czy pierwszy, ale o 7:30 pierwszy ? coś nie tak, no ale dobra idę gość wychodzi z budki, patrzy na mnie jakoś dziwnie, czyżbym był za rano ??? pewnie se pomyślał kuźwa spać nie może czy co hehe :P
Za to swoboda w wyborze stanowiska ale ze strasznie wiało to usiadłem na stanowisku 8, tam było OK
Padło 14 karpi wyjętych w tym 5 się spieło wagowo od 1,5 do 2,5 kg  i jedno cos ładnego niestety :( połów gdzieś od 8 do 13 później przez 2h nic i się zwinołem.

Pozdrawiam
Sławek

Offline sfra

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 8
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #194 dnia: 15.10.2017, 13:44 »
Dzięki Bolo za wskazówkę odnośnie dojazdu :thumbup: Wczoraj wracając na skrzyżowaniu Nowodworska-Warszawska stały miśki, dziś też mogą suszyć.

Co do wyników. Byłem na #37, wpadło tylko 6 małych sztuk do 2,5kg, wszystkie spod drugiego brzegu. Zarówno rzuty na lewo na zatoczkę jak i w prawo na głębsze miejsca nie skutkowały nawet piknięciem.

Natomiast pstrągi szalały jak dzikie, a wraz za nimi spinningiści czesali wodę aż się pieniła. Najlepszy tego dnia podobno wyciągnął 40 szt, które potem odsprzedawane były dla zainteresowanych. Przy okazji, fajne wyjście jeśli nie chcesz/nie możesz zabrać ryby, gdyż nakaz zabierania pstrąga obowiązuje. Z ciekawostek, na stanowisku obok była rodzinka z małymi chłopakami, łowili na spławik. Chwila nieuwagi i pstrąg wciągnął im wędkę do wody. Pływał z nią przez jakiś czas na środku zatoczki, po jakimś czasie pewnie razem z nią zaległ na dnie...

Wracając do karpi, największa wczoraj podobno padła szt ok 8kg na #9.

Ponieważ niedosyt jest, za tydzień planuje jeszcze wypad. Kojarzycie może jakąś miejscówkę w okolicach Wawy by jeszcze fajnie połowić sztuki 4-5kg+? Do tej pory odwiedziłem Lindis, Nosselie, Bielawę, Szczęsne, Piorunów no i Okoń.