Ankieta

Jakich podajnikow do method feeder używasz i uważasz za najlepsze?

Drennan/ESP
195 (40.4%)
Preston
138 (28.6%)
Korum
12 (2.5%)
Guru
40 (8.3%)
Jaxon
29 (6%)
Traper
1 (0.2%)
Behr
11 (2.3%)
Browning
11 (2.3%)
Avid
2 (0.4%)
Inne
44 (9.1%)

Głosów w sumie: 324

Autor Wątek: Jakich podajników do method feeder używacie i uważacie za najlepsze?  (Przeczytany 84933 razy)

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Gdyby ktoś chciał wiedzieć to podajnik "IMPROVED" XL 30g Prestona waży 35g ;)

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2219
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
A co w nim jest improved, bo wygląda identycznie jak normalny?
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline MarcinD

• Ekspert
    • Galeria
A co w nim jest improved, bo wygląda identycznie jak normalny?

Waga ;) Dodali 5 g :D

Offline dalglish7

• Ekspert
  • Reputacja: 87
Ja ze swojej strony chciałbym polecić wam podajniki Korum Dura Method Feeder.
http://sklepdrapieznik.pl/sklep/15538-thickbox_default/koszyk-zanetowy-korum-dura-method-feeder-30g.jpg
Używałem na początku Drennana i jego pochodne (Jaxon i Mikado), przeszedłem później na Prestona ze względu na lepszą foremkę, teraz od miesiąca łowie na Korumach 30g i uważam, że są najlepsze. Bardzo dobrze, daleko i celnie się nimi zarzuca  (większa ciężkość z przodu podajnika), kształt podajnika i foremka więcej wybacza jeśli chodzi o konsystencję zanęty (za sucha czy lekko przemoczona bardzo fajnie wychodzi z foremki i trzyma się podajnika).
Występują w trzech gramaturach 30 g ,40 g i 60 g.
Jak popróbujecie Koruma nie wrócicie do innych :D
http://sklepdrapieznik.pl/sklep/koszyki-zanetowe-korum/11711-koszyk-zanetowy-korum-dura-method-feeder-30g.html
Zbyszek

Offline MarcinD

• Ekspert
    • Galeria
Ja ze swojej strony chciałbym polecić wam podajniki Korum Dura Method Feeder.
http://sklepdrapieznik.pl/sklep/15538-thickbox_default/koszyk-zanetowy-korum-dura-method-feeder-30g.jpg
Używałem na początku Drennana i jego pochodne (Jaxon i Mikado), przeszedłem później na Prestona ze względu na lepszą foremkę, teraz od miesiąca łowie na Korumach 30g i uważam, że są najlepsze. Bardzo dobrze, daleko i celnie się nimi zarzuca  (większa ciężkość z przodu podajnika), kształt podajnika i foremka więcej wybacza jeśli chodzi o konsystencję zanęty (za sucha czy lekko przemoczona bardzo fajnie wychodzi z foremki i trzyma się podajnika).
Występują w trzech gramaturach 30 g ,40 g i 60 g.
Jak popróbujecie Koruma nie wrócicie do innych :D
http://sklepdrapieznik.pl/sklep/koszyki-zanetowe-korum/11711-koszyk-zanetowy-korum-dura-method-feeder-30g.html

Fajne, trzeba wypróbować. Pewnie zamówię na następny sezon jeśli konkurencja nie wymyśli nic nowego na 2017.

Offline KrisR

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 26
  • Ulubione metody: feeder
"... pellet feeder, a tu chodziło o method feeder i te metody różnią się od siebie..."- ja stosuję "wędkarz metod" - najważniejsza i podstawowa metoda i nic jej nie przebije!! ???
Pozdrawiam.

Offline iras-m66

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 13
W łączniki do podajników Prestona warto zainwestować, bo trudno zastąpić je czymś sensownym. Trzeba wyłożyć te dwanaście złotych na sześc sztuk, ale cóż ;)

Łączników nie wiem czy przypadkiem nie dają 7, przynajmniej ja miałem 7 w opakowaniu i na jednym zdjęciu z "Kupiliśmy" też widziałem 7 :)
Przeszedłem niedawno na Prestona i są dla mnie lepsze niż Drennany (i odpowiedniki). Ułożenie przynęty na środku wydaje mi się dużo lepsze niż na przodzie. Foremka super. Tylko wersja L wydaje się dość mała.

Michale, ze wspomnianymi łącznikami to jest ciekawy przypadek. Opis na opakowaniu wyraźnie wskazuje, że powinno w nim być sześć sztuk. Opisy produktu w sklepach potwierdzają to. Żeby nie było tak prosto, zdjęcie opakowania nie pozostawia złudzeń, nawet tym, którzy liczą tylko do dziesięciu, bo wyraźnie widać, że jest tam siedem łączników :)

Widzisz, między nami jest taka różnica, że Ty miałeś siedem, a znając moje szczęście, zapewne następnym razem dostanę pięć ;)

Cóż, pogratulować, szczęściarzu. Ciekawe, czy ktoś inny miał takie "promocyjne" opakowanie, hm.

Co do promocyjnych opakowań Jacku, otwierając kiedyś opakowanie MMM Dark zdziwiłem się nieco, gdy znalazłem w nim dwa podajniki :)
A co do tematu, Preston i Drennan, ostatnio testuję Guru hybrydę pod kiełbaski z siatki PVA.
A i żaden Drennan jeszcze mi się nie rozleciał.

Złów i wypuść (choćby po to, by mieć co łowić w przyszłości)
Irek

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
  • Ulubione metody: spinning
No proszę. Irek trafia na dwa podajniki, ręce opadają...
Wiem, wiem, nikt nie obiecywał, że będzie sprawiedliwie. Wedle zasług, to oczywiste :)
Jacek

Offline Grzesiek1975

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
Fajne te Koruma podajniki, ale chyba są przelotowe.

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
Mi też się podobają te podajniki od Korum, tylko nie wiem, czy te boczne burty rybom nie będą przeszkadzać, dalglish7 robiłeś testy na jednej wędce Korum na drugiej Drennan. Ja na Drenana łowię i żadnych problemów z foremką nie mam, ani z rozpadaniem się podajnika.
Paweł

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2219
  • MFT
No i on ma spore dziury w dnie. Obawiam się, że przy opadaniu woda będzie szybko rozwalać zanętę. To raczej jest na płyciutkie zbiorniki.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline dalglish7

• Ekspert
Fajne te Koruma podajniki, ale chyba są przelotowe.

Łącznik Korum dodany do podajnika pasuje do gniazda w podajniku, coś mniej więcej jak w Prestonie :).
Jest tak na lekko spasowany.
Zbyszek

Offline dalglish7

• Ekspert
Mi też się podobają te podajniki od Korum, tylko nie wiem, czy te boczne burty rybom nie będą przeszkadzać, dalglish7 robiłeś testy na jednej wędce Korum na drugiej Drennan. Ja na Drenana łowię i żadnych problemów z foremką nie mam, ani z rozpadaniem się podajnika.

Rybkom te boczne burty na pewno nie przeszkadzają ;) ,wręcz przeciwnie pellet czy zanęta nie obsypuje się cała na boki , duża
jej część wraz z przynęta dzięki burtom zostaje w podajniku. Testów takich nie robiłem, ale pamiętam jak zanęta lekko przemoczona zostawała w foremce >:(, w Korumie tego nie zauważyłem.
Zbyszek

Offline dalglish7

• Ekspert
No i on ma spore dziury w dnie. Obawiam się, że przy opadaniu woda będzie szybko rozwalać zanętę. To raczej jest na płyciutkie zbiorniki.

Fakt, że łowię na zaporówkach max chyba 3 metry i nie odpowiem Ci jak zachowuje się na głębszej wodzie :).
Zbyszek

Offline MarcinD

• Ekspert
    • Galeria
Przeprosiłem się z Prestonem i teraz uważam podajniki XL 30 g za najlepsze ;-) Dobrze trzymają się dna i rozmiar w stosunku do przynęt 10-14 mm jest świetny.

Łowię nimi przelotowo stosując Korum quick change bead i 4 cm zaraz za podajnikiem malutkiego stopera z koralikiem który zacina rybę.