Ankieta

Jakich podajnikow do method feeder używasz i uważasz za najlepsze?

Drennan/ESP
195 (40.4%)
Preston
138 (28.6%)
Korum
12 (2.5%)
Guru
40 (8.3%)
Jaxon
29 (6%)
Traper
1 (0.2%)
Behr
11 (2.3%)
Browning
11 (2.3%)
Avid
2 (0.4%)
Inne
44 (9.1%)

Głosów w sumie: 324

Autor Wątek: Jakich podajników do method feeder używacie i uważacie za najlepsze?  (Przeczytany 84930 razy)

Offline domino

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: feeder
Ja do tej pory używałem podajników Drennana. Ostatnio zakupiłem jednak podajniki Prestona i dla mnie są lepsze. Zdecydowanie łatwiej formuje się zanętę/mix w foremce i łatwiej się wyciąga podajnik z ułożoną zanętą z foremki. Zanęta używana w podajnikach Drenana moim zdaniem łatwiej się rozpada i czasami trzeba ją bardziej dowilżać. Przy Prestonie tego nie zauważyłem. Polecam.

KrzysztofS

• Gość
Używam podajników marki Preston - gdy zaczynałem swoją przygodę z methodą innych nie było do kupienia w Polsce. Spełniają swoją rolę w zadowalający sposób.

Offline Robert_X

• Ekspert
  • Reputacja: 12
  • Złów i wypuść, urośnie...
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Ja używam podajników Drennana, mam ich aż dwa od początku sezonu 2015 i żaden mi się nie rozleciał/połamał/odkleił. Mam też Prestona i Mikado, ale jeszcze nie rozpakowane nawet od początku sezonu, pewnie to wina mojego lenistwa :)

Offline magister82

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
Normanie używam Drennana dzis jeden zerwałem i założyłem mikado hm różnica w jakości wykonania duza w skuteczności połowu już nie taka wielka chodź w czasie jednego z holi zakleszczyła mi się zyła w tylnej części podajnika obok tej ciemnej nakładki gumowej.

Edycja administratora:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=1878.0
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2757.0

Offline Waldemar

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Używam Drennana, ale po urwaniu dwóch podajników kupiłem Mikado. Te są kiepsko wykonane i szybko gubią nity i się rozpadają. Fakt, lepiej radzą sobie tylko z przemoczonym miksem, ale nie polecam ich.

Offline Zły

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: bat i feeder
Używałem wyłącznie Drennan/ESP, ale odkąd kupiłem Prestona to zmienił się obiekt mojej miłości :). ESP używam już tylko jeżeli potrzebuję dużych i ciężkich na nocy.
Krzokmen Fishing  Team ;)

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
Na początku sezonu używałem Browninga z wyciętym środkowym żeberkiem, a pod koniec przeskoczyłem na Mikado. Innych nie używałem. Jakoś nie chce mi się płacić po naście złotych za jeden koszyczek.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline Tomnick

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
Ja używam tylko podajniki Prestona, przeważnie XL - 30 g. Wcześniej były Drennany ale Preston przebija Drennana. Oczywiście w podajnikach.
Tomek

Offline Arnie

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Na początku sezonu używałem Browninga z wyciętym środkowym żeberkiem, a pod koniec przeskoczyłem na Mikado. Innych nie używałem. Jakoś nie chce mi się płacić po naście złotych za jeden koszyczek.
I jak się sprawdzają?

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
Nie narzekam, nie rozpadają się czasami coś zostanie pod żeberkiem i tyle. Foremka od Browninga (w zestawie) taka plastikowa jakoś strasznie wygląda ale jest wygodna. Do koszyków Mikado stosuje foremkę z silikonu Jaxona i ona jest gorsza do plasticzanej Browninga, w każdym razie jakoś lepiej mi się używa plastikowej.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline Major0013

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
Używam zazwyczaj albo Drennana, albo czasem podróby od Mikado.

Teraz chcę kupić jakieś inne, spróbować czegoś nowego. Z tego co widzę, popularne są Prestony.

Wybór więc padł na Prestona (Koszyk Preston Inline Flat Method Feeder).

Pytanie tylko jaki rozmiar. L czy XL?
MM

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
Wstrzymaj się aż w Drapieżniku będą w wersji ICS. Na dniach mają się pojawić.
Ja używam L ale na lato wersja XL będzie zabierać więcej towaru.
Na pewno nie brałbym S, może na wiosnę i jesień ale możesz też dawać mniej towaru do L.
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Ja zawsze używałem i polecam największy rozmiar Drennana jak i Prestona a jeżeli chodzi o wagę to max 30g. W mojej ocenie jak do pelletu jest dobry drennan a do zanęty preston

Offline arkady1321

• Ekspert
  • Reputacja: 24
Natomiast ja używam podajniki Drennana,Prestona,Guru w gramaturze 20-30g.

Offline Major0013

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
Dzięki za informacje.

Interesuje mnie ten konkretny - Koszyk Preston Inline Flat Method Feeder - gramatura 30g. Kwestia tylko, jak już napisałem - rozmiar L czy XL..
To, że XL będzie zabierał więcej towaru niż L, jest raczej logiczne ;) Pytanie tylko, czy nie będzie tego towaru "za" dużo. Koszyki Drennan mam w rozmiarze L.

EDIT.

Ok, zdecydowałem się na rozmiar XL. Do tego jeszcze dokupię Łączniki Preston Method Feeder Quick Change Beads (będą dobre?).

@Michał Mikuła Te nowe, z systemem ICS będą chyba tylko w 2 rozmiarach S i L.?
MM