Pany

Ja też dzisiaj byłem na testach , chociaż nie miałem tego w planach

Hmmm od czego tu zacząć

Zanętę rozrobiłem coś ok. 50 % tego co dostałem , za wiele z nią nie kombinowałem bo chciałem w zasadzie rozrobić ją w czystej postaci ale się nie dało

Na początek delikatnie dodałem tylko konopi oraz Power Powder Amino z Feeder Baita no i chcą nie chcą kleju pv1 bo zanęta absolutnie nie chciała się formować nawet w dłoni . Co zauważyłem to, to że zanęta dużo pije i potrzebuje wody . I tutaj z klejem bym uważał , dodając go za dużo zanęta przykleja się do foremki .
Na początek zanętę śćisnełem w dłoni i wrzuciłem do wody , rozpad ok. 15 min . Hmm być może za mocno zdusiłem

Postanowiłem pół tego co rozrobiłem, przerzucić do innego pojemnika i dodać Feeder Mix Active FB i problem się rozwiązał . W końcu zanęta pięknie się formował w podajniku , i nie było mowy o żadnym rozpadzie na części przy zdejmowaniu foremki itp. rzeczy.
Miałem jeszcze parę rzeczy które chciałem zrobić , ale nie mogłem się doczekać zarzutu i to też uczyniłem

Rzut na ok . 20 m, wędzisko na podpórki .
Nie mija 5 min. pierwsza rybka karp , drugi zarzut w to samo miejsce coś ok. 7 min. leszcz

Myślę o panie , czy ja zdążę się po tyłku podrapać jak tak dalej będzie

Rzut , mija coś ok 10-12 min następne branie , ryba spięta podczas holu

I na tym koniec , przez następne 2 h absolutnie nic . Rozrabiam pellet 3 mm i dodaję do miksu .
Tym razem podajnik ląduje na 50 m , przy następnym zarzucie branie po 10 min , ryba spięta

Myślę jaka cholera

Następny rzut , branie jaź

34 cm

Przez następną godz. nic . Później miałem jeszcze jedno branie , ale przypon przecięty w połowie

I na tym koniec .
U mnie osobiście sprawdził się miks : zanęta Katmay-a + F.M.A.F.B + Pellet + delikatne dodatki.
Ale Marcinie , sam wiesz jakie wyniki miałeś wczoraj na komercji to samo mówi za siebie

Jeszcze jedno , ten wypad i test przyniósł mi coś jeszcze ..... muszę pozmieniać przypony