Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1770703 razy)

Offline MATCH 2000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Wędkarstwo to moja pasja
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #2025 dnia: 27.04.2015, 13:13 »
Panowie gratuluje wynikow
Match Jurku pieknie polowiłes tych płoci , leszczy gratuluje

Dzięki Maćku.    Pozdrawiam  Jurek.

Offline michał1995

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2026 dnia: 27.04.2015, 21:32 »
Dzisiejszy "piknik" nad wodą uważam za całkiem udany,dlaczego piknik ? Ponieważ w głowie mam już bolki a dzisiejszy wypad na opachę był przeznaczona na opalanie a przy okazji,może udało by się dorwać jakiegoś klenio-jazia.Niestety mój klenio-jaz okazał się leszczem,którym miałem dać spokój,płotką oraz krąpiem 36 cm. Aaa i pierwsza wiosenna burza za mną.
W dodatku rozwaliłem tele,który spadł mi na kamienie i mogę tylko dzwonić i odbierać połączenia... Już 2 raz.

Pozdrawiam
Michał ;)

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2027 dnia: 27.04.2015, 22:13 »
Dnia 26.04.2015r, bralem udzial w drugiej turze zawodow o Puchar Mistrza Kola. Startowalo 19 seniorow i (niestety) tylko 2 juniorow.
Lowienie zaczelismy o godz. 7, a zakonczylismy o 11. Zlowilem 2.80kg ryb. Glownie byly to plocie (bylem nielicznym zawodnikiem ktoremu udalo zlapac sie te ryby), krapie i leszczyki. Ta waga ryb pozwolila mi na zajecie I miejsca  (drugi junior zlapal niecale 500g ryb) Po podsmuowaniu oobydwu tur, zostalem Mistrzem Kola w kat. Junior(4 rok z rzedu ;) )
Teraz wyczekuje nastepnych zawodow:D
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2028 dnia: 27.04.2015, 22:15 »
:bravo:
Staś
Klasyczny Feeder

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2029 dnia: 27.04.2015, 22:16 »
Filip gratulacje :thumbup: :bravo:
Pozdrawiam
Jacek

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2030 dnia: 27.04.2015, 22:24 »
Dziś złowiłem pierwszą rybę w tym sezonie. I był to karp. Taki sklepowy - nawet go nie zmierzyłem. Ale to było moje pierwsze łowienie na metodę - jedną wędką. Druga wędka to waggler (nawet skubnięcia). Już za pierwszym razem z method feeder przekonałem się o skuteczności tej metody łowienia (choć oczywiście jeden przypadek nie świadczy zapewne o niczym). Wokół było 7 wędkarzy - żaden nie miał nawet śladu brania. Ryby chyba odpłynęły do wód... Łowiłem z użyciem podajnika Drennan XL na kukurydzę.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2031 dnia: 27.04.2015, 23:22 »
gratulacje :bravo:
Znów jestem

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #2032 dnia: 27.04.2015, 23:43 »
Dzisiaj przekonalem sie jak skuteczny jest waggler na wodzie stojacej(staw-glinianka o pow.ok.4ha).Sesje zaczalem o godz.6,nie mialem zadnej zanety tylko 0,25l kastera ze swojej hodowli,0,2l konopi gotowanej,kuku,oraz pellet 3 mm bait-teh carp and coarse(soft feed).Postanowilem ze cala sesje poswiece wagglerowi,zestaw na zylce 0,16mm , splawik drennan insert waggler 2g,przypon 30 cm 0,10,haczyk bezzadziorowy milo T213 nr.18,16.Na haku podwojny kaster.Odleglosc necenia ok 16m luznymi przynetami glownie kasterem.Wynik to 4 grube leszcze ok.45cm,kilka ladnych ploci,krapi,wzdreg.Ogolnie ryba brala dzisiaj znakomicie kaster okazal sie killerem,splawik drennana pieknie pokazywal brania zatapiane jak i podnoszone po zamontowaniu dlugiej antenki z zestawu match combo tips .Przy lekkiej fali te dlugie antenki rewelacyjnie zachowuja sie na pofalowanej wodzie oraz dobrze sygnalizuja wystawki.

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #2033 dnia: 28.04.2015, 07:56 »
Poszalałeś :thumbup:
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #2034 dnia: 28.04.2015, 08:05 »
Gratulacje!

Filipo, jak juz nie będziesz juniorem, to musisz pozamiatać tam seniorów, aby wciąz dzierżyć palmę pierwszeństwa! Świetny wynik! Ile miała najlepsza trójka seniorów?

Logarytm, graty za karpia! Daje sporo satysfakcji takie branie i hol, co (zwłaszcza jak nikt nie łowi)? :D

Maro - świetny wynik! :thumbup: Używałeś antenek do insertów i na fali nie przytapiały się? Musze spróbować takiej opcji! :)

Michał - spodziewam się, że od maja się zacznie boleniowo- szczupakowy szal znad Odry w wykonaniu Twoim i Mariusza! :D
Lucjan

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #2035 dnia: 28.04.2015, 11:45 »
Uzywalem dodatkowych antenek "match" ktore oferuje Drennan, w opakowaniu sa wszystkie proste bez tych pekatych,fala nie byla mocna a leszcze i krapie sygnalizowaly branie wystawieniem antenki wiec splawik nawet jak troche zostal przytopiony to gdy nastepowalo branie wyraznie mozna bylo to zauwazyc na tych dlugich antenach koloru czrnego lub czerwonego.Trzeba jednak skupic 2 stotze sygnalizacyjne nr.8 przy przyponie by wystawka byla szybko sygnalizowana.Aby uzyskac prawidlowe wywazenie po zmnianie na antenke dluga musialem tylko dolozyc jednego stotza nr.8.Uzywalem 2g inserta ale mozna zaleznie od fali i uciagu zwiekszyc gramature do 3g.Moim zdaniem te dodatkowe antenki drennana, sprawdzaja sie dobrze przy braniach podnoszonych oraz zwiekszaja czulosc splawika.

http://www.matchpro.pl/Sklep/2767_2514_produkty/10982_splawiki/Produkt/54395_antenki-do-splawikow-match-combo-mix-drennan-kod-fcct004.aspx

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #2036 dnia: 28.04.2015, 12:02 »
Dziś złowiłem pierwszą rybę w tym sezonie. I był to karp. Taki sklepowy - nawet go nie zmierzyłem. Ale to było moje pierwsze łowienie na metodę - jedną wędką. Druga wędka to waggler (nawet skubnięcia). Już za pierwszym razem z method feeder przekonałem się o skuteczności tej metody łowienia (choć oczywiście jeden przypadek nie świadczy zapewne o niczym). Wokół było 7 wędkarzy - żaden nie miał nawet śladu brania. Ryby chyba odpłynęły do wód... Łowiłem z użyciem podajnika Drennan XL na kukurydzę.

Lowiles na pzw ? Jaka zaneta do podajnika?
Krzysztof

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2037 dnia: 28.04.2015, 14:55 »
Gratulacje!

Filipo, jak juz nie będziesz juniorem, to musisz pozamiatać tam seniorów, aby wciąz dzierżyć palmę pierwszeństwa! Świetny wynik! Ile miała najlepsza trójka seniorów?
Moze na nastepny sezon zrobie "level UP" mojego sprzetu i sprobuje powalczyc z Seniorami. (choc, musze sie pochwalic,porownujac wyniki, kilka razy pokonalem seniorow :D )

Wyniki - Seniorzy:
I miejsce - 3.76kg
II miejsce - 3.62kg
IIImiejsce - 3.42kg
Dodam, ze cala trojka, zlapala po jakims bonusie (leszcze ok 40cm i karasie podobne), a ja zbudowalem swoj wynik na rybkach do 25cm. ;)
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #2038 dnia: 28.04.2015, 15:51 »

gratuluje pierwsze koty za płoty
Maciek

Offline michał1995

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2039 dnia: 28.04.2015, 16:15 »
Gratulacje!

Logarytm, graty za karpia! Daje sporo satysfakcji takie branie i hol, co (zwłaszcza jak nikt nie łowi)? :D

Maro - świetny wynik! :thumbup: Używałeś antenek do insertów i na fali nie przytapiały się? Musze spróbować takiej opcji! :)

Michał - spodziewam się, że od maja się zacznie boleniowo- szczupakowy szal znad Odry w wykonaniu Twoim i Mariusza! :D
No zobaczymy jak to będzie,ponieważ jak by nie patrzeć mamy niżówkę i będzie trudniej od bolka,ale będziemy walczyć !
Z pewnością nie odpuścimy i już nie mogę się doczekać 1 maja
Pozdrawiam
Michał ;)