Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1786387 razy)

Offline makqq1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #1785 dnia: 19.04.2015, 22:31 »
Mateusz gratulacje połowu :) . Co się stało z tym karpikiem odpłynoł czy czy stał przy brzegu ? próbowałeś go złapać żeby sprawdzić co z nim ?
Mateusz

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #1786 dnia: 19.04.2015, 22:31 »
Zajrzyj do galeri

Sorry gościu, ale chyba nie za bardzo czytasz ze zrozumieniem. Ja prosiłem o zdjęcia z tego roku. Ja  rozumiem, że we Wrocławiu jest cieplej i wegetacja szybciej następuje, ale w takie rzeczy nie uwierzę. Nocka na krótki rękawek w tym roku? Zielone brzegi na przełomie marca i kwietnia?

Staszek dolaczam sie do Dominika zajrzalem i w galeri sa dwa twoje lechony ale z temtego sezonu
a w tym .................?
Maciek

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #1787 dnia: 19.04.2015, 22:32 »
Moje są,jeden dwa nieraz więcej w tygodniu8-10sztuk w sezonie ja na leszcze zaczynam chodzić jak ziemia jest wygrzmocona gościu

Więc po co się wtrącasz, skoro piszesz nie na temat? Twój wygrzmocony sezon teraz nie ma nic do rzeczy.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1788 dnia: 19.04.2015, 22:33 »
Szwagro póki co nie jest forumowiczem sig...ale towarzyszył mu wczoraj, nawet wychaczył :narybki: leszka na 50 cm. kol. Jędrula :) :D :bravo: :) :fish:

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1789 dnia: 19.04.2015, 22:35 »
Mateo dzisiaj faktycznie ciężko o  rybę było...co się tyczy leszków ponad 6 dych to takie unikaty się u mnie jeszcze zdarzają. Na zdjęciu szwagier z łopatą złowioną wczoraj, gdy ja spałem po nocce w robocie >:O hehe rybiszon 65 cm.

Piekna bestia gratuluje panowie ja zachecam do polowu leszcza teraz jak tos ma czas to jeden z najlepszych okresow w roku przed tarlem leszcz duzy znakomicie bierze podkreslam duzy
trzeba go tylko znalesc

Mateusz graty ach tesknie za plocia mysle sie wybrac w tygoniu za nia
Maciek

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #1790 dnia: 19.04.2015, 22:36 »
Kucus22 super riposta. Piękny leszcz. Takich właśnie chcemy więcej :) Gratulacje dla szwagra.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1791 dnia: 19.04.2015, 22:39 »
Mateo dzisiaj faktycznie ciężko o  rybę było...co się tyczy leszków ponad 6 dych to takie unikaty się u mnie jeszcze zdarzają. Na zdjęciu szwagier z łopatą złowioną wczoraj, gdy ja spałem po nocce w robocie >:O hehe rybiszon 65 cm.

Piekna bestia gratuluje panowie ja zachecam do polu leszcza teraz jak tos ma czas to jeden z najlepszych okresow w roku przed tarlem leszcz duzy znakomicie bierze podkreslam duzy
trzeba go tylko znalesc

Mateusz graty ach tesknie za plocia mysle sie wybrac w tygoniu za nia

Dokładnie masz rację ;) nasze leszki na szczęście pływają dalej więc sex grupowy przed nimi ;D

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #1792 dnia: 19.04.2015, 22:39 »
Mam podobne odczucia,ze zlowienie kilkunastu karpi zarybieniowych w ciagu sesji to juz zaden wyczyn.Za latwo te rybe mozna zlapac,i bez obrazy ale moim zdaniem jest to "glupia ryba",ktora nauczono tylko jesc pasze.Po ostatniej sesji zlowilem nie wysilajac sie 12 karpi na tyczke,uzywajac zanety plociowej oraz kukurydzy juz powoli zaczynalo mnie to irytowac, ze jak tylko wstawilem zestaw mozna bylo zacinac w tempo i karpik ok 1,5kg juz sie wieszal.Ale kiedy wzial piekny jak dla mnie jedyny leszcz ok 50+ cm caly w wysypce tarlowej,wyjatkowo wybarwiony i dodatkowo na stawie to juz wzbudzil we mnie pelen szacunek i podziw za piekna walke i te tapniecia pyskiem podczas holu,z radoscia patrzylem jak odplywa po zrobionej focie.

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1793 dnia: 19.04.2015, 22:40 »
Kocus mozesz zdradzic nie pisz nazw tylko jak morzesz to czy to rzeka , jezioro , zwirownia
Maciek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1794 dnia: 19.04.2015, 22:42 »
Kucus22 super riposta. Piękny leszcz. Takich właśnie chcemy więcej :) Gratulacje dla szwagra.

Dzięki przekażę, może się pieron w końcu tutaj zaloguję ;) Dodam tylko, że Mariusz dorzucił wczoraj do tej ryby jeszcze Leszcza 57 ;D

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
« Odpowiedź #1795 dnia: 19.04.2015, 22:45 »
Długo się wahałem, ale w końcu zdecydowałem, że zajrzę dziś z kolegą Kamilem na komercję. Zaczęliśmy łapanie o 9.30. Długo było słabiutko i dostawaliśmy lanie od nie-feederowów. Gdzieś po 12 coś się zaczęło, a popołudnie było przyzwoite. W sumie złapaliśmy na 4 wędki z Feeder Method (Heavy Metal Version ;) ) 7 karpi w przedziale 4 -5,5 kg i jednego 7,5 kg. Zerwał się jakiś, chyba, większy "skurczybyk" (urwał plecionkę Suffix 9,1 kg, hamulec "grał" cały czas >:O ). Zanęty: BaitTech/pellet Lorpio oraz CaarpZoom/pellet Lorpio, przynęty "ostra kiełbasa" (od Kubatora :) ), Skunk Shit (od Fisha 007) i Chytil Jatra 16mm (od Charliego - Czecha). THX FRIENDS. :D . Na zdjęciu karp 7,5 kg.
;)

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1796 dnia: 19.04.2015, 22:46 »
Kocus mozesz zdradzic nie pisz nazw tylko jak morzesz to czy to rzeka , jezioro , zwirownia

Żwirownia, zarybiona naturalnie przez powódź w zeszłym roku przez rzekę Odrę ;)

river

• Gość
« Odpowiedź #1797 dnia: 19.04.2015, 22:47 »
Tak mnie nowa praca pochłania że mi się pisać nie chce jeszcze potem ale z okazji niedzieli coś skrobnę

stas1

Jak tak piszesz o dużych leszczach sam chętnie poczekam jak zaczniesz regularnie wrzucać tutaj fotki
Pamiętaj że we Wrocławiu o nie łatwiej a także duże płocie
Ciekawe jaki byśmiał punkt widzenia mieszkając np gdzieś na Mazurach,Warszawie czy innych "rybnych" regionach....
Piszecie o dużych leszczach a nie zauważyliście np. że jest też bardzo mało średniaków takich 30-35?
Ja np. na Warcie dawno nie miałem tak że złowiłem z 5-10 takich sztuk przeważnie jak już trafi się jakiś od kilo w górę
Zmienia się charakterystyka rzek, które  nie są już pogłębiane piach nachodzi i mamy skutki
O polityce PZW nawet nie wspomnę...
Zarybia się karpiem "wigilijnym" bo jest to najtańsza opcja,najwygodniejsza
Po co męczyć się z linem,karasiem,leszczem!
Komercje też szkoda że walą tylko w te karpie jakby innych ryb nie było
I te głupie karpiki walą potem w co popadnie żadne cuda wianki i zanęty po 35za kilo nie są potrzebne na prywatne łowienie....

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1798 dnia: 19.04.2015, 22:48 »
Mirek gratuluje piekny grubasek
Maciek

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #1799 dnia: 19.04.2015, 22:53 »
Jak będą to na pewno je zobaczysz,właśnie to mnie martwi że we Wrocławiu kopią wzdłuż i wszerz,likwidując tarlisko itd,właśnie przed i w czasie tarła
Staś
Klasyczny Feeder