Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1735079 razy)

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #2385 dnia: 10.05.2015, 00:22 »
Nim doczytałem juz chciałem pisać że bimber pewnie skonsumowaliscie;-) Ładnie polowiliscie gratki.

Dyzma Ty na wodzie Pzw i wyniki masz zawsze. Gratuluję

Mjmaciek super wynik.

Gratuluję wszystkim co polapali

Ja byłem dziś w burdelu;-) jak to określił kolega kucus. Zlowilem 7-8 karpi 1-2kg i ok 6 karasi w 4h. Było coś fajnego(4-5kg) ale się spielo.

Przez dwie godziny zrobiłem rywalizację koszyka i methody. Ta sama zaneta i przynęta oraz miejsca obok siebie. Wygrała methoda 5:3
Zaneta w której prawie jedna trzecia stanowiło zmielone kocie żarcie dała rade:-)(oraz traper karpiowate 1/3, 1/3 match method mix SB, trochę siemia lnianego i otrebow). Experyment się udał

Również postawiłem pierwsze kroki z pellet wagglerem. Pół godziny samego strzelania a potem pół godziny łowienia ale bez efektów. Ale z gruntu potem tam brania były. Może jeszcze nie czas chociaż było słonecznie. Ryba chodziła przy brzegu wiec powinna odpowiadać w toni ale się nie poddaje

Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #2386 dnia: 10.05.2015, 00:24 »
Piękne rybki :D
Krzysztofie jeśli można wiedzieć na co się skusił amur :) ?
Na kulkę  14 TB + qq miodową cukk
Nie obrażając nikogo łowiącego na komercji ryby przeważnie są dużo większe niż na wodach pzw ale to prawda że jak ryba żeruje to ją wiele łatwej załap byłem kiedyś raz na takim trudnym łowisku komercyjnym  i  wciągu 24  złapałem 12 karpi gdzie dla przykładu na wodzie pzw na której łowiłem 2 lata mój najlepszy wynik to 4 sztuki wciągu 24 godzin   

Dokładnie to miałem na myśli, czasami sam chętnie uciekłbym nad prywatny stawik połowić karpi... tylko jest jeden podstawowy problem.... lubię spokój i ciszę nad woda, nienawidzę tłoku i "osiedlowych" klimatów na łowisku.... niestety w moich okolicach (górny śląsk) co raz trudniej spełnić te wymogi... Kolega pytał czy łowiska Lucjana to dla mnie burdele.... Tak bym tego nie nazwał, nie mniej jednak, zazdroszczę mieszkańcom UK rybnych i w racjonalny sposób gospodarowanych wód :)

Offline Piotr Bogdanowicz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #2387 dnia: 10.05.2015, 00:34 »
Gienek a jaaaa :) miło było się wyrwać do was na chwilę i poznać nowego wariata z nad wody :) jednak nie warto siedzieć dłużej z tego powody że brania do 22 a później już cisza
Pozdrawiam Piotr

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 982
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2388 dnia: 10.05.2015, 00:36 »
Gratuluję wszystkim kolegom możliwości wypoczynku nad wodą oraz wyników.

Dziękuję Gienkowi za zaproszenie mnie nad swoją wodę, za wspólne wędkowanie, wstawienie zdjęć i podsumowanie naszej wspólnej sesji.
Wędkowanie w ciszy (sami nad wodą), z dala od zgiełku weekendowych spacerowiczów. Idealna temperatura, rozmowy o rybach, technikach i łowiskach. To jest wspaniała sprawa :)

Gienek a jaaaa :) miło było się wyrwać do was na chwilę i poznać nowego wariata z nad wody :) jednak nie warto siedzieć dłużej z tego powody że brania do 22 a później już cisza
Kurde, a kto tu się pojawił!? :)
Pozdrawiamy Piotra. Dobrego wędkarza, emerytowanego karpiarza :) Super facet!
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
« Odpowiedź #2389 dnia: 10.05.2015, 00:41 »
Nie wiem czy tak faktycznie jest, trzeba by było kiedyś posiedzieć po cichu tak do północy. Może lepiej by było łowić tam gdzie ja rzucałem za dnia, jeśli podejdzie coś naprawdę wielkiego to może się bać wpływać tak blisko brzegu jak ty łowiłeś. Coś tam podchodzi na bank, kilka razy gdy wrzuciłem pierwszą garść lubinu woda podniosła się i powstawala wielka fala i wir , coś dużego odpływało na środek. Stary omszały karp albo wielki amur - no chyba że somek podpływał  po to by polować na ryby znęcone w tym miejscu. Popracuję nad tym, dobrze wiesz jaka to chimeryczna woda
Pozdrawiam - Gienek

« Odpowiedź #2390 dnia: 10.05.2015, 00:44 »
Gienek nie wiem siedziałem cicho no doszedł ten jeden leszcz i karach, jest jedno ale chyba nie można latarki zapalać bo jak podbierałem karasia to przez przypadek po wodzie poświeciłem.... ciekawe czy podejdzie z czasem jakiś stary karpiszon tam w to miejsce
Pozdrawiam Piotr

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #2391 dnia: 10.05.2015, 00:51 »
Gienek nie wiem siedziałem cicho no doszedł ten jeden leszcz i karach, jest jedno ale chyba nie można latarki zapalać bo jak podbierałem karasia to przez przypadek po wodzie poświeciłem.... ciekawe czy podejdzie z czasem jakiś stary karpiszon tam w to miejsce

Myślę czy nie nęcić trochę inaczej. Sypać lubinem tak jak dotąd - ale zabrać też spomba i część łubinu ( można by też do tego dodać po kilku dniach jakiś większy pellet czy kulki ) rzucać tak na wprost jakieś 40-50 od brzegu. Łowić jedną wędką spławikową blisko - a drugą karpiówkę rzucić na to dalsze nęcone miejsce
Pozdrawiam - Gienek

« Odpowiedź #2392 dnia: 10.05.2015, 00:53 »
Jeżeli uda mi się jutro zwiać to pomyślimy. Dobranoc ide spać
Pozdrawiam Piotr

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 982
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2393 dnia: 10.05.2015, 01:12 »
Myślę czy nie nęcić trochę inaczej. Sypać lubinem tak jak dotąd - ale zabrać też spomba i część łubinu ( można by też do tego dodać po kilku dniach jakiś większy pellet czy kulki ) rzucać tak na wprost jakieś 40-50 od brzegu. Łowić jedną wędką spławikową blisko - a drugą karpiówkę rzucić na to dalsze nęcone miejsce
:thumbup:
Pozdrawiam
Mateusz

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2394 dnia: 10.05.2015, 08:00 »
no to panowie pieknie połowiliście. Gratulacje dla wszystkich :bravo:
kucus - na komercji tez bywa spokojnie. tyle ze w tygodniu.
Zdarzało sie ze bywałem sam na łowisku ???
Znów jestem

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #2395 dnia: 10.05.2015, 08:07 »
Druid & Mateo: Gratulacje wspólnej sesji. Może mini filmik z następnej?
Jak mi się trafi jakiś łatwiejszy rok to chyba na nowo zacznę uczyć się spławika.
;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2396 dnia: 10.05.2015, 08:21 »
Gratuluje panowie pięknie połowiliście.

To forum ma coś w sobie  ze powstaja tu realne przyjaźnie (kolejny przyklad Druid z Mateo)mila atmosfera temu sprzyjała to w życiu jest najważniejsze otaczać się ludźmi których otoczeniu człowiek się dobrze czuje .

dzięki chłopaki za gratulacja mila to byla sesja
Maciek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2397 dnia: 10.05.2015, 09:40 »
Byłem wczoraj nad pobliskim jeziorem, spędziłem tam 8h, chciałem odnieść się do Methody, na początku założyłem pellet, pikantną kiełbase, poźniej robin red'a, zero kontaktu z rybą, poźniej założyłem miodową kulke z Carp Zooma , pojawiły sie wskazania na szczytówce i mocniejsze ugięcia które wcinałem, ale na pusto. Później zrobiła sie cisza, zmieniłem przynęte na kulke Tutti Frutti z Sonu, również były wskazania że ryba sie interesuje ale brań konkretnych nie miałem, nie wiem gdzie leży przyczyna, jedno jest pewne owocowe smaki ryba pasują na tym akwenie, używałem haczyków preston rozmiar 14, kulki 8mm, łowiłem na 2-3m. Na drugiej wędce zwykły zestaw gruntowy z koszykiem, wieszały się sporadycznie, płoteczki i małe leszczyki , tak więc szału nie było ogólnie z połowem tego dnia, obok mieli podobnie.
Krzysztof

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
« Odpowiedź #2398 dnia: 10.05.2015, 09:57 »
Jadac na rybki pamietajmy o WYBORACH  :bravo: :bravo: :bravo:

>>> CZOŁEM WIELKIEJ POLSCE! <<< 
Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish:

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #2399 dnia: 10.05.2015, 10:11 »
Gratuluje panowie pięknie połowiliście.

To forum ma coś w sobie  ze powstaja tu realne przyjaźnie (kolejny przyklad Druid z Mateo)mila atmosfera temu sprzyjała to w życiu jest najważniejsze otaczać się ludźmi których otoczeniu człowiek się dobrze czuje .

dzięki chłopaki za gratulacja mila to byla sesja

Maciek - fakt że masz do mnie dalej niż Mateo - ale jeśli tylko kiedyś byś chciał to zapraszam . Możemy się kiedyś umówić , nie widzę problemu
Pozdrawiam - Gienek