Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1749284 razy)

Offline alphaomega

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 18
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #2475 dnia: 12.05.2015, 21:43 »
Gratulacje! Dla mnie taki pełnołuski ma dużo więcej uroku niż największy lustrzeń!
Połamania!
-Mateusz-

Offline ViS

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Kamil
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #2476 dnia: 12.05.2015, 21:52 »
Ale piękna woda ViS :o Ech te Wasze kanały!http://www.zielonyogrodek.pl/sadzenie-uprawa-i-nawozenie-truskawek

To prawda piekne sa! :) Ale ryby na nich wyjątkowo kapryśne i trudne do złapania czasami-przynajmniej jak dla mnie. Moze po prostu jeszcze nie mam wystarczającej wiedzy na temat wedkowania na takich kanalach ;)
!Przepraszam za brak Polskich znakow!
:)
https://www.facebook.com/polishvikingscarp

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #2477 dnia: 12.05.2015, 22:26 »
Gratuluję połowów, idziecie jak burza! :thumbup:  Metoda w natarciu... :D
Lucjan

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
« Odpowiedź #2478 dnia: 13.05.2015, 09:29 »
River może i masz rację ze jest to jakieś wyjście ale niestety w Polsce jest jak jest a tym bardziej w Łodzi. Gdzie znajdę robotę w której dostane 3tys na rękę i po za tym wzięcie kredytu to nie jest takie proste bo juz mam 3 na karku. A 3 auto nie jest mi potrzebne aby tylko jeździć na ryby. Bo moja zona ma swoje na spółkę z Teściami i niestety w weekend go najczęściej uzywaja:/

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2479 dnia: 13.05.2015, 09:32 »
Ciężki mam ten rok wędkarsko na PZW coraz bardziej mnie korci na skok w bok ach te karpie prostytutki....

:D Korci :D
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #2480 dnia: 13.05.2015, 09:43 »
Panowie jak się sprawdza ten allert aqua bo widzę ze spora część z was miesza go do mixu do methody
Krzysztof

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #2481 dnia: 13.05.2015, 10:17 »
Za te pieniążki jest spoko! Stosuję od zeszłego sezonu 3mm Karpiowy tonący! Cena 5,20pln + wysyłka. Daję przy metodzie i do klasycznego feederowania !
Arek

Offline GrubaRyba

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
« Odpowiedź #2482 dnia: 13.05.2015, 10:27 »
Witam. Wczoraj krótka wieczorna sesja na łowisku...zaczęło się słabo, i w zasadzie słabo było cały czas....czasami jakieś leciutkie trącenie szczytówki...ale brak brań mimo eksperymentowania z przynętami...Później całkowicie nic się nie działo...Kiedy już traciłem nieco nadzieję dwa potężna spławy w łowisku...jest szansa...później dwa charakterystyczne zahaczenia o żyłkę....typowo karpiowe....i wreszcie jedyne w tym dniu branie....Po zacięciu chwila niepewności i 40 m odjazd....Łowiłem w miejscu gdzie nie specjalnie musiałem trzymać rybę mocno....Hol dość długi ponad 15 min i naprawdę mocne odjazdy dawały powody sądzić że siedzi piętnastka...jednak w podbieraku okazało się że to waleczna, naprawdę mocna dycha...
Także jedno branie i sesja uratowana:)

Sprzętowo Drennan Match Pro Medium Feeder, żyłka 6lb Method&feeder mono, hak Specimen nr 10...przynęta robi red... Zanęta Match Method Mix od Sonu i pellet Swim stim Dynamite baits
Łowiłem na metodę, łowisko oczywiście PZW
P.S. Gratuluję wszystkim łowcom....Pozdrawiam i Gratuluję ziomalowi PYZA...nieźle łowisz Kolego...Pozdrawiam

Offline alphaomega

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #2483 dnia: 13.05.2015, 10:40 »
GrubaRyba stajesz się powoli moim idolem :) Gratulacje!
Połamania!
-Mateusz-

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #2484 dnia: 13.05.2015, 12:16 »
witam!
no to już wiem kto mi te duże karpie podbiera na wodach PZW w świętokrzyskim, to Łukasz - GrubaRyba :D a tak na poważnie piękna sztuka Łukasz! pozdrawiam serdecznie :bravo:
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2485 dnia: 13.05.2015, 12:17 »
Gratuluje cudowne ryby Ja również wczoraj byłem na rybach z batem niestety się nie popisałem
założona taktyka się sprawdził natomiast ja nie. Zachęcony wynikiem z poprzedniego wyjazdu gdzie na karpiówkę złowiłem amura i sporego karpia a na bata tylko takie w granicach 35-40 cm.
Postanowiłem sięgnąć po te ryby z karpiówki  na bata bo sam osobiście nie mam frajdy łowienia na karpiówkę rozrobiłem 0,5 kg zanęty ale dodatkowo zmieliłem 0,5 kg na grube frakcje truskawkowe kulki proteinowe i dodałem pellet 2 mm oraz kukurydze 1/2 puszki (cholerny miałem problem żeby z tego ulepić kule) Na pierwsze branie czekałem około 2 godzin pomijając leszczyki i płotki (bo z nudów zmieniałem kukurydzę na białe a nawęd pinkę. W końcu branie zacinam i jest walka po 3 minutowym holu gdy już zaczynam myśleć ze uda mi się wyholować rybę albo chociaż zobaczyć w szaleńczym ataku prostuje mi kija i wpływa w lilie i się spina.  Kolejne branie po takiej rozróbie nastąpiło po około godzinie tym razem postanowiłem holować rybę w lewą stronę gdzie do Lili mam dalej około 10 metrów gdy ryba próbowała wpłynąć w lilie starałem się ja odciągnąć w prawo amortyzator wyciągnął rybę na powierzchni i zobaczyłem karpia w przedziale 5-6 kg niestety gdy ryba ponowiła atak na napiętym na maksa amortyzatorze urwała mi przypon
po pewnym czasie złowiłem 2 karpie w przedziale 36 i 37 cm . Martwią mnie te lilie obawiam się że na bata w takich warunkach te ryby są nie do wyciągnięcia Poniżej wrzucę zdjęcie z wcześniejszego wyjazdu aby pokazać jak wygoda moje stanowisko                       
Krzysztof

grzesiek76

• Gość
« Odpowiedź #2486 dnia: 13.05.2015, 12:27 »
Szybki dwugodzinny wypad z batem na łowisko pod domem. Po raz pierwszy w tym sezonie. Trochę drobnicy, jaź i rodzynek,- karaś złocisty :)

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2487 dnia: 13.05.2015, 12:45 »
Łukasz jak zwykle znowu złowił jakiegoś potwora ;D gratki :bravo: :thumbup:

Dyzma - ale masz fajną wodę :bravo:
ważne ze były emocje. tego sie nie zapomina  :D :thumbup:

grzesiek - jaki sliczniutki karasek :fish: :sun: :)
Znów jestem

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2488 dnia: 13.05.2015, 13:18 »
Wczoraj kilka godzin nad Odrą z woblerami . Rybki brały kiepsko , mój Szanowny Kolega strzelił klenia 44 cm a ja o połowę mniejszego . Niestety zorientowaliśmy się szybko , że kleń jest na tarle i musieliśmy odpuścić kilka miejsc .Ogólnie , fajny wypad tylko jak zwykle pogoda była przeciwko nam .
Za to znajomi na burdelu  :thumbup: ;D złowili we dwóch 10 karpi 2 do 7 kg , sporo płoci 30 + , i dwa leszcze z tego jeden 76cm - potwór .

grzesiek76

• Gość
« Odpowiedź #2489 dnia: 13.05.2015, 13:19 »
Łukasz jak zwykle znowu złowił jakiegoś potwora ;D gratki :bravo: :thumbup:

Dyzma - ale masz fajną wodę :bravo:
ważne ze były emocje. tego sie nie zapomina  :D :thumbup:

grzesiek - jaki sliczniutki karasek :fish: :sun: :)

Oj tak. Gruba ryba pięknie kosi karpie :)
Woda Dyzmy jest fajna, przyznaję. :thumbup: Warto dla samego klimatu wyskoczyć nad takie łowisko :)

Śliczniutki, a pewnie. Wszystkie karasie złote są cudowne. Nawet takie które trachnął wcześniej szczupak ;).