Witam. Wczoraj krótka wieczorna sesja na łowisku...zaczęło się słabo, i w zasadzie słabo było cały czas....czasami jakieś leciutkie trącenie szczytówki...ale brak brań mimo eksperymentowania z przynętami...Później całkowicie nic się nie działo...Kiedy już traciłem nieco nadzieję dwa potężna spławy w łowisku...jest szansa...później dwa charakterystyczne zahaczenia o żyłkę....typowo karpiowe....i wreszcie jedyne w tym dniu branie....Po zacięciu chwila niepewności i 40 m odjazd....Łowiłem w miejscu gdzie nie specjalnie musiałem trzymać rybę mocno....Hol dość długi ponad 15 min i naprawdę mocne odjazdy dawały powody sądzić że siedzi piętnastka...jednak w podbieraku okazało się że to waleczna, naprawdę mocna dycha...
Także jedno branie i sesja uratowana:)
Sprzętowo Drennan Match Pro Medium Feeder, żyłka 6lb Method&feeder mono, hak Specimen nr 10...przynęta robi red... Zanęta Match Method Mix od Sonu i pellet Swim stim Dynamite baits
Łowiłem na metodę, łowisko oczywiście PZW
P.S. Gratuluję wszystkim łowcom....Pozdrawiam i Gratuluję ziomalowi PYZA...nieźle łowisz Kolego...Pozdrawiam