Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1716973 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #3915 dnia: 01.08.2015, 21:14 »
Dziś wypad z żoną nad Skawe w nowo odkryty dołek pierwszy rzut i ten oto klenik 52cm, później już słabiej ale pewnie ze względu na obiadową pore, okoń i dwa mniejsze klenie do 25cm.
Piękny Kleń ! Gratuluję! Taki łatwo się nie trafia! :thumbup:
Arek

Offline andrzej

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3916 dnia: 01.08.2015, 21:36 »
Dziś wypad z żoną nad Skawe w nowo odkryty dołek pierwszy rzut i ten oto klenik 52cm, później już słabiej ale pewnie ze względu na obiadową pore, okoń i dwa mniejsze klenie do 25cm.
Gratulacje niezła sztuka ,niski stan wody odkrywa zagłębienia i dołki.Skawa ma szanse na lepsze czasy na Swinej Porębie ma powstać ośrodek zarybieniowy ,tylko miejmy nadzieje ze mięsiarzy będą ganiać.   

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #3917 dnia: 01.08.2015, 21:40 »
Dziś, jak co sobotę pojechałem na „moje” ;) łowisko komercyjne. Wynik średni tylko jedenaście a właściwie dwanaście rybek jak ktoś się dobrze przyjrzy :D https://splawikigrunt.pl/forum/gallery/23_01_08_15_7_45_24.jpeg

Robert

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3918 dnia: 01.08.2015, 21:41 »
Wczoraj byłem na Uchaniu. Oczywiście zamiast przyjechać rano na wodę dotarłem koło 14.
Moja luba, na spławik złowiła pstrąga 540 g. Oprócz tego trzy okonie dwa koło 20 cm i jednego potwora. Na pół rosówki na haku 8 uwiesił się 7 cm okoń. Ambitny był. Nastąpiło także branie lina, bądź karpia,  którego bym obstawiał. Almaz match wygięty w pół. Hamulec zawył. Zanim dotarłem wszedł w trzciny i przypon pękł.
Natomiast ja nastawiłem się.na.metodę. Przypon i koszyk 35 Drennana i podobny zestaw z koszykiem ESP 70g
Testowałem Method Mix Carp zoom halibut. Do tego pellet 4.5 Lorpio oraz micro rising 1.5 Konopka.
Nawet nie pykło. W końcu wyciągnąłem odleglościówkę i nałapałem się płoci.

Marcin

Offline brajan85

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #3919 dnia: 01.08.2015, 21:49 »
Gratulacje niezła sztuka ,niski stan wody odkrywa zagłębienia i dołki.Skawa ma szanse na lepsze czasy na Swinej Porębie ma powstać ośrodek zarybieniowy ,tylko miejmy nadzieje ze mięsiarzy będą ganiać.
Nie tyle co niska woda andrzeju, a prawdziwy dołek o którym ostatnio tutaj pisałem i pytałem czy warte jest to zainteresowania bo głebokość sięga około 5 metrów na odległości 12m. Kto wie co tam jeszcze może być, oprócz jakiegoś pnia na którym straciłem koszyk.

Offline andrzej

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #3920 dnia: 01.08.2015, 21:57 »

Nie tyle co niska woda andrzeju, a prawdziwy dołek o którym ostatnio tutaj pisałem i pytałem czy warte jest to zainteresowania bo głebokość sięga około 5 metrów na odległości 12m. Kto wie co tam jeszcze może być, oprócz jakiegoś pnia na którym straciłem koszyk.
A to sorki ,jeden koszyk to pikus .Masz miejscowke ryba jest teraz tylko traf z menu i będzie dobrze .

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #3921 dnia: 01.08.2015, 22:06 »
brajan85: ten dołek na ujściu Skawy do Wisły co piszesz - to jeszcze Skawa czy już Wisła? Bo jak ten drugi wariant, to w latach 2012-2013 tam łowiłem, za tą wysepką na prawo, https://www.google.pl/maps/@50.0300224,19.4504072,612m/data=!3m1!1e3 . Tam jest dużo gatunków ryb ale też są zaczepy.
;)

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
« Odpowiedź #3922 dnia: 01.08.2015, 22:15 »
Witam zapaleńców ;) Mi się dzisiaj udało zrobić pierwszy po urlopowy wypad nad wodę, czyli blisko po 3 tyg. ??? Pojechałem na zbiornik licencyjny PZW którego gospodarzem jest moje koło wędkarskie. Niestety przez ponad 5 h. nie doczekałem się brania na zestawy z metodą...szok bo miałem do tej pory dobrą passę >:O Nie wiem czy winę za to ponosi brak brań w dzisiejszym dniu na tej wodzie czy nowa zanęta, którą odważyłem się przetestować- kril i tuna Baitecha... Jutro zrobię drugi wypad w życiu na komercję i zweryfikuję ten problem, na wszelki wypadek mam jeszcze inną sprawdzoną mieszankę tej firmy ;)

Offline brajan85

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #3923 dnia: 01.08.2015, 22:16 »
brajan85: ten dołek na ujściu Skawy do Wisły co piszesz - to jeszcze Skawa czy już Wisła? Bo jak ten drugi wariant, to w latach 2012-2013 tam łowiłem, za tą wysepką na prawo, https://www.google.pl/maps/@50.0300224,19.4504072,612m/data=!3m1!1e3 . Tam jest dużo gatunków ryb ale też są zaczepy.

Ja łapałem typowo na Skawie i tam mam taki dołek, ale kilka dni wcześniej byłem tam gdzie piszesz w Smolicach i ciężkoo było o jakieś wolne miejsce.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
« Odpowiedź #3924 dnia: 01.08.2015, 23:32 »
brajan85: jakbyś coś potrzebował informacji o moim łowieniu w Smolicach to napisz. Byłem tam parę razy z bardzo mocną ekipą.
;)

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
« Odpowiedź #3925 dnia: 02.08.2015, 10:39 »
gratki Arku za Lina :thumbup:Brajan 85 super kleń, żona łowi ? ;) gratki dla łowiących
mój wczorajszy wypad z żoną na starorzecze PZW to trzy leszcze 32, 34, 36 cm i ryba która najbardziej nas ucieszyła karaś pospolity złapany przez moją żonę :flowers: 33 cm (grubasek)zdjęć nie mam padła bateria w tele :'( Rybki brały na pikantną kiełbasę i dumbells tutti frutti Drennan  oczywiście na metodę.Trochę martwią spinki leszczy ,po paru metrach holu ,mamy problem z doborem haczyka ,używaliśmy Drennan r12 r14,Guru MWG r12 ,Preston Innovations PR-C1  r14  chyba przykładem poprzednich wyjazdów najmniej spinają Drennan r 14 ale sam już niewiem może coś doradzicie ;)
Pozdrawiam
Jacek

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #3926 dnia: 02.08.2015, 10:45 »
Może spróbuj ciut większy rozmiar? np 10tkę? Nic nie tracisz a bedzie możliwość porównać. Ja wczoraj stosowałem QM1 i prestona PR36. i właściwie bez spinki. Rozmiary ,obie 10tki, pomimo ze guru jest dość spory!
Arek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2236
  • MFT
« Odpowiedź #3927 dnia: 02.08.2015, 10:49 »
Dzisiaj od 5 do 9. Przez pierwsze 2h przeleciałem wszystkie kulki i dumbellsy, jakie posiadam i nic. Sporadycznie miałem jakieś bardzo delikatne wahania szczytówki, więc pomyślałem, że rybki żerują bardzo delikatnie. Zmieniłem haczyk na 18 i założyłem drobniutki pelecik ochotkowy od SB. Napisane 4 mm, ale on często ma 2. Ciężko to idzie na haczyk nadziać, żeby się nie rozpadło. W każdym razie od razu zaczęły się brania. W sumie 4 karpiki plus 3 spinki i kilka brań bez zacięcia, co przy sztukach powyżej 40 cm nie powinno raczej dziwić na taki haczyczek.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline MATCH 2000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Wędkarstwo to moja pasja
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #3928 dnia: 02.08.2015, 10:54 »
Witam wszystkich i gratuluję złowionych rybek.Ja po dwutygodniowej przerwie z powodu upałów,w minionym tygodniu zaliczyłem dwie wyprawy nad wodę.
Najpierw we wtorek 28.lipca pojechałem na staw.Staw kiedyś należał do jakiegoś PGR-u,a teraz jest to ogólnodostępne łowisko PZW.Namówił mnie na ten wyjazd kolega,który mieszka tam niedaleko.On nastawił się na szczupaka na żywca a ja jak zwykle z maczówką tylko w mocniejszym wydaniu.Udało mi się złowić 2szt.karasia 30 i 35 cm.,oraz karpika 50 .cm

Rybki złowiłem na mady,a próbowałem jeszcze na kukurydzę,pęczak,dendrobenę i mielonkę.Mielonka nie zdała egzaminu,spadała z haczyka.
Drugi wyjazd 31.lipca to już normalna woda PZW gdzie królują płotki i leszczyki.Udało mi się trochę tych rybek złowić.
.[IMG]http://i61.tinypic.com/8io1.jpg[/IMG
Łowiłem tylko na białe mady,na nic innego brań nie było.
Łowiłem zestawem 3gr. z haczykiem nr.16.Wody w łowisku jakieś 30cm ,mniej niż
 zwykle,a tu znowu idą upały.
Pozdrawiam Jurek.

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #3929 dnia: 02.08.2015, 10:58 »
Jurek gratki! Po takim poście wędkowanie  na pewno dało sporo radochy :thumbup:!
Arek