Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1679913 razy)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #4005 dnia: 05.08.2015, 09:23 »
Gratuluje wszystkich pięknych ryb, ja okres wakacyjny spędzam nad jeziorami ale niestety bez wędkowania dlatego aby do września :P
Ja bym tak nie wyrobił psychicznie!
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4006 dnia: 05.08.2015, 11:06 »
Wczoraj odwiedziłem łowisko Rusiec(komercja) za namową kolegów z forum. Wędkowałem od 7 do 13. Skupiłem się na bacie z amorkiem w poszukiwaniu karpi i pellet waggler. Przez pierwsze 4 godziny nic się nie działo. Na bacie nic nie odpowiadało a jak się zrobiło cieplej zacząłem ostrzał pod pellet wagglera ale niestety ryba nie zareagowała na to(łącznie pracowałem pewnie z 2h ciągle strzelając co minutę 2-3pellety). Widziałem że koło pomostu cały czas się coś klepie i jest bomblowanie więc się tam przesiadłem i prawie od razu miałem karpika(36cm) na bata. Następny był dużo większy i bym go wyciągnął ale chciałem za szybko i się zerwał. Było jeszcze 3 kolejne ryby ale wszystkie spięte w tym dwie nie dały mi żadnych szans. Zabawa przednia bacikiem :D

Wydawało mi się że pogoda na pellet waggler idealna a tutaj lipa.
Ogólnie słabo ale taka pogoda że można się było tego spodziewać. Może jak bym wcześniej obrał to lepsze miejsce(pewnie z tego pomostu karmią ryby)

Poza mną na drugiem stawie jedna osoba i akurat nasz kolega z forum. Pozdrawiam :D
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #4007 dnia: 05.08.2015, 11:42 »
Wczoraj odwiedziłem łowisko Rusiec(komercja) za namową kolegów z forum. Wędkowałem od 7 do 13. Skupiłem się na bacie z amorkiem w poszukiwaniu karpi i pellet waggler. Przez pierwsze 4 godziny nic się nie działo. Na bacie nic nie odpowiadało a jak się zrobiło cieplej zacząłem ostrzał pod pellet wagglera ale niestety ryba nie zareagowała na to(łącznie pracowałem pewnie z 2h ciągle strzelając co minutę 2-3pellety). Widziałem że koło pomostu cały czas się coś klepie i jest bomblowanie więc się tam przesiadłem i prawie od razu miałem karpika(36cm) na bata. Następny był dużo większy i bym go wyciągnął ale chciałem za szybko i się zerwał. Było jeszcze 3 kolejne ryby ale wszystkie spięte w tym dwie nie dały mi żadnych szans. Zabawa przednia bacikiem :D

Ogólnie słabo ale taka pogoda że można się było tego spodziewać. Może jak bym wcześniej obrał to lepsze miejsce(pewnie z tego pomostu karmią ryby)

Poza mną na drugiem stawie jedna osoba i akurat nasz kolega z forum. Pozdrawiam :D
Wiem jaka jest przyczyna tych spiętych ryb miałem ten sam problem próbowałem go wyeliminować przez 2 sezony aż w końcu się udało problem powstaje w relacji napięcia amortyzatora a haczykiem, Ja wypróbowałem 10 rodzajów haczyków aż trawiłem na ten model Haczyki Sensas 3430 ja używam rozmiaru 18,16 w skrajnych przypadkach 14 gdzie przy prawidłowym naciągnięciu amortyzatora nie spiąłem ani 1 ryby no chyba że zerwałem z przyponem     
Krzysztof

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4008 dnia: 05.08.2015, 11:47 »
Dzięki Dyzma. Sprawdzę o ile znajdę te haki albo po prostu zakupię podobny kształt
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #4009 dnia: 05.08.2015, 12:47 »
Dziś rano 2 karpie na pzw
Pierwszy 2kg 47cm, drugi 3.3kg 55cm.
Pierwszy na kulki 10mm jedna halibut biały druga popup czerwona tak patriotycznie
Drugi na orzecha tygrysiego 12mm miodoweg. Oba z dystansu 195m od brzegu. Ten drugi to nawet łódka nie wróciła to było branie juz. Inni wędkarze na zero. Moja druga wędka blisko brzegu też na zero. Pozdro

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #4010 dnia: 05.08.2015, 12:52 »
Gratulacje :bravo:
Ta woda PZW jakaś taka zadbana, jak widzę ;)
Robert

Offline Ostap

• Ekspert
« Odpowiedź #4011 dnia: 05.08.2015, 12:52 »

Daj sobie spokój z komercjami!!
Nudne łowienie. PZW to jest wyzwanie :D

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Ostap

• Ekspert
« Odpowiedź #4012 dnia: 05.08.2015, 12:54 »
Gratulacje :bravo:
Ta woda PZW jakaś taka zadbana, jak widzę ;)

Zadbana bo w środku miasta :D

Ogólnie tam dużo się zarybia karpiem i drapieżnikiem bo każdy kto coś złowi zabiera do domu, karta musi się zwrócić!! Karpie są do 7kg może pojedyncze sztuki większe. Tołpyg kila ponad 30kg.
W tygodniu można połowić bo weedendy to ćpanie i picie nad wodą :D

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #4013 dnia: 05.08.2015, 12:55 »
Dzięki Dyzma. Sprawdzę o ile znajdę te haki albo po prostu zakupię podobny kształt
Niema sprawy. Wiele haczyków mimo stosunkowo grubego drutu ma tendencje do odginania się podczas holu ryby i do powrotu do pierwotnego kształtu po utracie ryby łatwo to sprawdzić zaczepiając o coś haczyk i ciągnąć za żyłkę jeżeli wystarczy niewielka siła aby haczyk pracował w tył i przód to jest do niczego     
Krzysztof

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #4014 dnia: 05.08.2015, 12:59 »
Czyli można by powiedzieć komercyjne łowisko PZW :D ;)
Robert

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
« Odpowiedź #4015 dnia: 05.08.2015, 13:14 »
gratulacje dla łowiących,pomimo przeokropnej temperatury :sun: Wczorajszy wyjazd ,zakończył się wynikiem dwa karpiki ,jeden linek ,dwa urwane haczyki Guru,dwie spinki >:O Branie na karpiówce z podajnikem ESP pellet Robin Red 12mm :'( ,miałem wrażenie ,że ryba wciągnęła cały podajnik do pyska no i walka przegrana (żyłka 0,32 mm) .zerwała cały zestaw .Rybki zdecydowanie reagowały na jaskrawy kolor. dumbellsy tutti- frutti Drennan  i kulki Sonubaits tutti-frutti.
Pozdrawiam
Jacek

Offline Ostap

• Ekspert
« Odpowiedź #4016 dnia: 05.08.2015, 13:17 »
Czyli można by powiedzieć komercyjne łowisko PZW :D ;)

Dokładnie tak.

Dodam tylko że dziś miałem 2 brania i 2 rybki :D 100% skuteczności

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4017 dnia: 05.08.2015, 13:45 »
Gratulacje dla tych co połowili. Ja dzisiaj na zero. Łukasz "Stefanek" już na siebie zarabia" :)
Zbyszek

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #4018 dnia: 05.08.2015, 13:53 »
gratulacje dla wszystkich co nad wodą :bravo:
Żadna pogoda :sun: :rain: :sun: :rain: prawdziwych wędkarzy nie powstrzyma :beer:
Znów jestem

Offline michał1995

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #4019 dnia: 05.08.2015, 14:53 »
Nowe Jaizowe Pb :D 47 cm na 3 białe i do tego drugi jego kolega 45 cm ;)
47 ;)

45 ;)

Pozdrawiam
Michał ;)