Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1678359 razy)

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #5325 dnia: 28.09.2015, 16:35 »
Dzięki Panowie.

Adeptus, wielkie gratulacje! W przyszłym sezonie nie będzie już tak "łatwo", bo yours truly wpisuje się na listę :P
Byłoby super. Ja chcę żeby był wyższy poziom bo to mnie tylko motywuje a przy okazji zawsze będzie okazja się spotkać :D

Gratulacje Adeptus :beer: :thumbup: Pamiętam jak przed 1 zawodami pisałeś że nie za bardzo orientujesz się w wędkarstwie a tu proszę taki wynik czyli jednak masz sporą wiedzę tylko siebie nie doceniałeś :) 
Dzięki. No nawet tym razem nie było już mojego tematu przygotowań do zawodów a szkoda ale to chyba dlatego że nie byłem na treningu. Cała wiedza od Was ja tylko staram się ją przenosić w praktyce. Ale po każdych zawodach wiem co mogę zrobić lepiej. W przyszłym roku na pewno też będę uczestniczył w zawodach Trotki bo są fajnie zorganizowane i świetna atmosfera ale może uderzę jeszcze na jakieś jedne z wyższym poziomem. Może Sensas Feeder Tech 2015. Lubię rzucić sobie wyzwanie.
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #5326 dnia: 28.09.2015, 16:56 »
Widzę ze coraz większa rzesza forum polubiła komercję.  :P ja tez, bo tam chociaż można połowić ryb, potestować przynęt, bo na pzw sie nie sprawdzi tak jak na komercji. Ah te nasze polskie rybne wody...
Krzysztof

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #5327 dnia: 28.09.2015, 19:28 »
Chciałem Ci więcej powiedzieć o tej komercji bo mój koleszka jeździ tam 2lata ale jak rozmawialiśmy przez tel to urwałeś rozmowę Niestety nie oddzwoniłeś a tak miałbyś 1 miejsce

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #5328 dnia: 28.09.2015, 19:50 »
Wyjazd nad Bałtyk planowaliśmy od kilku tygodni. Czym było bliżej tym pomysłów w głowach na wyprawę było coraz więcej.

W poniedziałek zapadła decyzja, że nawet jeśli nie wypłyniemy kutrem na wodę to i tak jedziemy się zrelaksować.

Na szczęście podczas jazdy dostaliśmy sms-a, że o 6tej rano w piątek wypływamy. Ciężko było wstać, nocka trochę zarwana przez... ale chęć połowu po trzech latach była większa i wpadliśmy na pokład.

Ryby jakoś nie sprzyjały, jak to przeważnie jak bywałem w Kołobrzegu (lepsze wyniki miałem w Łebie czy Ustce). Jednak  nie to było najważniejsze, że nie nałowiliśmy, liczył się zespół, klimat i kolejne przeżycie nad wodą.

Ja złowiłem 7 dorszy, 2 babki, 2 śledzie

Waldek 4 sztuki.

No i Robert lider 15 dorszy.

Żałujcie, że większość zdjęć jest cenzurowanych oraz filmik pilotażowy, który nie jest związany z wędkarstwem :P

To zdjęcie mówi samo za siebie, w dobrych humorach wracamy do domu z przekazem, że jeszcze w tym roku najprawdopodobniej wrócimy i niekoniecznie będzie to Kołobrzeg :beer:

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5329 dnia: 28.09.2015, 19:57 »
  Grendziu super przygoda wędkarska :thumbup: Zazdroszczę łowienia z kutra, jeszcze nie próbowałem.
W dniu dzisiejszym również udało mi się wyskoczyć nad wodę. Trochę zabawna historia jest z tym związana gdyż wiedząc, że będę miał wolny czas po południu, planowałem już wczoraj, że wyskoczę dziś ze spinningiem na pobliskie żwirownie. Plany pokrzyżował mi ( chwała mu za to) mój szwagier Mariusz (Mariospin). Ponieważ również miał dziś wolne od pracy rano zameldował się nad wodą zaopatrzony w drgające do metody. Zaczeło się niewinnie , pierwszy MMS koło godziny 10 ze średnim leszczem,...-fajnie ma ruch chłopak -myślę sobie i decyduję, że jeżeli biała ryba mu dzisiaj dopisze, również i ja zrezygnuję ze spinningu i zabiorę drgające ;) Długo nie czekałem gdyż za chwilę dostałem zdjęcie z karpiem 57 cm. na dumbelsa :) Najśmieszniejsze, jest to, że moja małżonka jak zobaczyła moją minę, czytaj zbitego psa, zlitowała się nade mną z automatu i kazała się zbierać już teraz nad wodę ;D ;D 8) Kochana kobita zna mnie na wskroś :P Tak więc krótko po godzinie 11 dołączyłem do Mariusza pełny nadziei, że mi również w końcu dopisze wędkarski fart ( ostatnio 4 wyjazdy niezwykle mierne w rybach). Wiem, że trochę przynudzam więc konkrety ;) Brania miałem jedynie przez pierwsze dwie i pół może trzy godziny. Najpierw padł karpik 53 cm, zasmakował jak wszystkie moje ryby dzisiaj pojedynczego ziarenka kukurydzy czosnkowej firmy cuuk, na włosie z haczykiem guru nr.12. Kolejną rybą, była moja życiówka amura 8) wściekły odjazd na wolnym biegu, chwila emocjonującego holu i jest. 68 cm i 3.600 kg. rybki ;) W tym momencie już byłem mega szczęśliwy i skupiłem się na czystym odpoczynku w promieniach całkiem niezle operującego dzisiaj słońca :sun: W trakcie tego wypoczynku padł z mojej strony jeszcze jeden karp dokładnie 52 cm. Po tej rybie się już uspokoiło, udało mi się tylko złowić krąpika i spartolić jeden odjazd. Niemniej jednak wyjazd dzisiejszy uznałem za mega udany, pomimo spontaniczności, coś tam udało się wydłubać jeszcze z końcem września. Dla zainteresowanych dodam, że był to zbiornik pzw a rybki wróciły jak zwykle do wody. ;D Pozdrawiam zapaleńców i wrzucam jakieś fotki.

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5330 dnia: 28.09.2015, 20:03 »
Morze , kuter i rybki . Super sprawa :thumbup:

Offline Ostap

• Ekspert
« Odpowiedź #5331 dnia: 28.09.2015, 20:05 »
Widać z tym językiem że i % nie brakowało

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #5332 dnia: 28.09.2015, 20:41 »
Na koniec fotka mojej miejscówki.

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #5333 dnia: 28.09.2015, 20:44 »
Ślicznie. Jak widzę te liście na wodzie, to zaraz wypatruje prosiaczka.
Zbyszek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #5334 dnia: 28.09.2015, 21:01 »
Ślicznie. Jak widzę te liście na wodzie, to zaraz wypatruje prosiaczka.

Również podoba mi się ta miejscówa a rybek tam czeka i to gruuuby ;)

Offline Ostap

• Ekspert
« Odpowiedź #5335 dnia: 28.09.2015, 21:02 »
To teraz jakoś zdjęcie robione?

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5336 dnia: 28.09.2015, 21:06 »
Chciałem Ci więcej powiedzieć o tej komercji bo mój koleszka jeździ tam 2lata ale jak rozmawialiśmy przez tel to urwałeś rozmowę Niestety nie oddzwoniłeś a tak miałbyś 1 miejsce

Wtedy kumpel do mnie przyszedł a potem już zapomniałem. Sorki zakręcony jestem. Ale Wy i tak łowicie na stawie z większymi rybami a zawody odbyły się na stawie z tymi mniejszymi.

Fajny wypad Grendziu :beer:
gratuluję kucus22 pięknych rybek :bravo:
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #5337 dnia: 28.09.2015, 21:06 »
Jeżeli pytasz o moje to jak najbardziej ;) Fotka z dzisiejszych łowów patrz post powyżej ;)

Offline Ostap

• Ekspert
« Odpowiedź #5338 dnia: 28.09.2015, 21:13 »
Fajne łowisko, lubię takie

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444