Witam!
Chciałbym pogratulować kolegom połowu!
e-MarioBros

Michał1995 gratulacje zębatego

Luk i maniek - raz się łowi a raz nie

za sam wypad!
Ja też dziś wybrałem się na wędkowanie w tej ładny dzień. Miałem w planach wyjazd do wieczora, żeby połowić za Miętusem lub Węgorzem. Ale przypomniałem sobie, że dziś jest mecz mojej drużyny Korony Kielce, która oczywiście wygrała z Górnikiem Zabrze 1:0 z czego się cieszę. Więc musiałem zaplanować sobie do południa inne wędkowanie. wybrałem się na 3 godzinne przed meczowe spinningowanie nad zalew kielecki. W ciągu 3 h złowiłem 7 okonków, nie dużych. Ciężko dziś było łowić, bo było dużo spadających liści na wodzie. I ciężko było mi prowadzić przynętę. A poniżej kilka fotek z dzisiejszego wędkowania, wypróbowałem w końcu mój nowy telefon Huawei P8 jak robi zdjęcia. Jak dla mnie przyzwoite.
macie mój cień nawet na zdjęciu

Tarlisko, gdzie nie wolno łowić. większość zalewu była pokryta przy brzegu liśćmi, co utrudnia wędkowanie.

Musiałem rzucać przy brzegu w stronę gdzie nie ma liści.

Poszedłem dalej, zmiana gumy na większą, zapiął się zębaty. Ale cóż wszedł w zatopione przecięte przez bobry drzewo, nie był duży. może miał wymiar, może nie. Ale byłoby może fajne zdjęcie.

Tutaj zbliżenie tych drzew, które zostały pogryzione przez bobry. Tam został szczupak z moją gumą....

Szybki wypad udany, coś na haku zawisło. moja drużyna wygrała, dzień uważam za udany!
Pozdrawiam Sylwek