Autor Wątek: Zanęta Jaxon Method Feeder  (Przeczytany 17407 razy)

Offline Hols Knives

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
  • Method feeder
  • Ulubione metody: method feeder
Zanęta Jaxon Method Feeder
« dnia: 17.04.2016, 21:50 »
Witam
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tą zanętą i plletem do methody.

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
Odp: Zanęta Jaxon Method Feeder
« Odpowiedź #1 dnia: 17.04.2016, 21:56 »
Ja nie miałem i na pewno testować jej nie będę . Widziałem w sklepie, straszne g.....no.
Z poważaniem Marcin

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #2 dnia: 17.04.2016, 22:24 »
Jeżeli cena jest wykładnią, jakości to 9,70 zł za 500g wskazywałoby, że jest to towar pierwsza klasa. :-\
Robert

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 17.04.2016, 22:27 »
Sam pellet wygląda spoko 😎, ale już sama zajęta jest po ch...u, są tacy, co kupują - ich pieniądze 💰

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #4 dnia: 17.04.2016, 22:30 »
Poczekał bym na testy osób, które najpierw sprawdzą, potem dopiero wyrażają opinię! 
Arek

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #5 dnia: 17.04.2016, 22:34 »
To wypróbuj i daj znać, ja na pewno jej nie kupię.

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 17.04.2016, 22:39 »
Nie wiem, jak z zanętą, ale w "moim" sklepie pellety stoją po 7, 50 zł!!! 7,50 zł!!! - gdzie sklep już na tym zarabia, więc pewnie za grosze to ma.

Panowie. czy Jaxon lub Traper w poprzednim sezonie posiadał pellety 2 mm do methody??? NIE!! Zrobił się wielki bum na methodę, więc firmy wszedł w to, bo znajdzie się taki klient, co kupi to.

Jak nie chcę tego nawet za darmo w ramach testów (szkoda mojego czasu).

Wczoraj zauważyłem (na łowisku, gdzie byłem), że znalazły się 2 Met-Meny, którzy bawili się methodą, co ja się na słuchałem o tej metodzie :-X (do dzisiaj żałuję, że nie zabrałem słuchawek do tel. ) A zaznaczam, że "u mnie" w sezonie 2015 nikt nie "brudził" sobie rąk tym sportem.

Skrócając wpis: odradzam!!
Z poważaniem Marcin

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 17.04.2016, 22:43 »
Poczekał bym na testy osób, które najpierw sprawdzą, potem dopiero wyrażają opinię!

Tegorocznych wynalazków nie testowałem. Testowałem zanętę z Jaxona i Trapera w poprzednim sezonie, obie wylądowały w koszu.

Zanęty i pellety z 2016 testował kolega z synem , widziałem . Odradzał , i ja również .
Z poważaniem Marcin

Offline kburza

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #8 dnia: 17.04.2016, 22:50 »
A ja za darmo chętnie wypróbowałem :)
Sprzedawca u którego kupuję zapytał czy nie chcę takiego gratisu myślę że wezmę a co mi tam :D i tak jak by chcieć kupić chyba 7,5 kosztuje :D
Po otwarciu pierwsze co to płacimy za źle zmieloną z kawałkami jakichś większych frakcji pelletu zanętę która jest wilgotna jak by mokra poprostu, myślałem że może to tylko ta paczka ale jak byłem na drugi dzień to we wszystkich to było tak samo w innym sklepie więc naprawdę jak ktoś chce tego używać uważajcie z wodą :P:D
Po drugie ciężko żeby to pracowało ale po dodaniu mielonych konopii dało radę :D
Efektów żadnych nie wiem czy to wina tej zanęty czy taki dzień. Drugiego dnia użyłem jej do mixu ziaren i robiłem kulki jak piłeczka do tenisa i donencałem, i tu się sprawdziła bo dobrze lepi :P i leszcze podchodziły pięknie :D
A dokładnie używałem tej
---- Catch & Release ---
                                     --- NO KILL ---
Pozdrawiam, Krzysiek.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #9 dnia: 17.04.2016, 22:56 »

Tegorocznych wynalazków nie testowałem. Testowałem zanętę z Jaxona i Trapera w poprzednim sezonie, obie wylądowały w koszu.

Zanęty i pellety z 2016 testował kolega z synem , widziałem . Odradzał , i ja również .
Marcinie, sorry, ale mamy być opiniotwórczy! Opierajmy się na własnych doświadczeniach i odczuciach. Ja np. nie kupię kołowrotka, bo czyjś kolega poleca. Poczekam na solidną relację właściciela!
Arek

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 17.04.2016, 23:10 »
A ja za darmo chętnie wypróbowałem :)
Sprzedawca u którego kupuję zapytał czy nie chcę takiego gratisu myślę że wezmę a co mi tam :D i tak jak by chcieć kupić chyba 7,5 kosztuje :D
Po otwarciu pierwsze co to płacimy za źle zmieloną z kawałkami jakichś większych frakcji pelletu zanętę która jest wilgotna jak by mokra poprostu, myślałem że może to tylko ta paczka ale jak byłem na drugi dzień to we wszystkich to było tak samo w innym sklepie więc naprawdę jak ktoś chce tego używać uważajcie z wodą :P:D
Po drugie ciężko żeby to pracowało ale po dodaniu mielonych konopii dało radę :D
Efektów żadnych nie wiem czy to wina tej zanęty czy taki dzień. Drugiego dnia użyłem jej do mixu ziaren i robiłem kulki jak piłeczka do tenisa i donencałem, i tu się sprawdziła bo dobrze lepi :P i leszcze podchodziły pięknie :D
A dokładnie używałem tej

Zanęta sprawdziła się do methody??
Z poważaniem Marcin

Offline kburza

« Odpowiedź #11 dnia: 17.04.2016, 23:18 »

Zanęta sprawdziła się do methody ??

Niestety nie, sama w sobie zaklei podajnik i brań też zero :/ jak przerzuciłem się na MMM nie musiałem długo czekać. Ale do donęcania ziarnem sie dobrze nadaje :) klei się mocno nie wiem co oni tam dodali ale jest strasznie lepki wystarczy 1/5 do ziaren i śmiało robiłem kule, jedyna zaleta to taka że jak się zrobi lekko zbite kule dobrze smuży, sprawdzę na płytszej wodzie z roślinnością może tutaj się przyda :)
Ale jak ktoś chce kupić to szkoda pieniędzy mimo że nie kosztuje za wiele. Już lepiej kupić z trapera bodajże, też sprawdzałem w tym sezonie, i np czarny halibut method mix z dodatkiem konopi i peletu 2mm basic dawał radę a to wszystko na wodach PZW :)
---- Catch & Release ---
                                     --- NO KILL ---
Pozdrawiam, Krzysiek.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #12 dnia: 18.04.2016, 06:59 »
Ja testowałem Trapera - widzę, że to ten sam produkt ale kolor opakowania inny.

Zanęta Trapera ochotkowa ma z ochotką tyle wspólnego co burak - kolor. Ma sporo ziaren w środku, nie ma mączek. Co ciekawe - ma właściwości pływające. Ogólnie zanęta może i nie jest taka zła - ale do Metody mało się nadaje. W UK się nie sprawdza raczej. Zawsze po jej użyciu było gorzej niż lepiej (trzy próby). Może to kolor robił swoje?  Pomysł ciekawy, bo można na szybkie sesje niby użyć coś gotowego, bez tracenia czasu na mieszanie, ale szkoda ryzykować.
Jest mocno nawilżona, i jak napisał DvD, kupujemy z zanęta bardzo drogą porcję wody (około szklanki) ;)
Lucjan

Offline kburza

« Odpowiedź #13 dnia: 18.04.2016, 08:27 »
Tutaj się zgodzę :) najdroższa woda jaka można kupić :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---- Catch & Release ---
                                     --- NO KILL ---
Pozdrawiam, Krzysiek.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #14 dnia: 18.04.2016, 09:21 »
Kiedys ktos powiedział  "Tylko bogatego stać by kupować tanie produkty, biedny kupi drogo, ale cos porządnego" i tego sie trzymam  :P
Krzysztof