Witam Panowie
Mam nadzieje że temat założony w dobrym dziale

14 maja startuje w zawodach na łowisku Gierłatówko. Technika gruntowa. Możliwość łapanie na 2 wędki.
Trochę o łowisku. Akwen 3 ha, po żwirowy. Zarybiany od ponad 3 lat jednak wędkarze byli tam dopiero dwa razy (zawody spławikowe).Dno twarde, głębokość bardzo mocno zróżnicowana. Miejscami do ponad 6 m. Nie jest to typowa wanna z zejściem i blatem. Są górki, pagórki itp. Dookoła trzcina tak na 2-4 m od brzegu.
Ryby jakie tam występują:
Karp; bardzo dużo dłoniaków i takich do 35 cm które nie są brane pod uwagę (wymiar 35 cm), są również większe okazy ale jak duże to stanowi zagadkę.
Płoć i wzdręga: piękne po ponad 30 cm. Na zawodach padało ich bardzo dużo i można zrobić na nich ciekawa wagę.
Leszcz: nie wiem ile jego jest ale na pierwszych zawodach osoba obok mnie miała takiego ok 2 kg a na drugich zawodach padło kilka mniejszych takie do kg
Karaś: jest go mega dużo ale takiego żywcowego, rzadko padają większe sztuki.
Okoń: okazy dochodzące do 2 kg. Jeden taki ok kilograma padł na pierwszych zawodach.
Lin, amur, jesiotr, tołpyga: na drugich zawodach padł jesiotr taki ok 3 kg, reszta ryb na razie nie zawitała na brzegu.
Obserwacje z zawodów na których byłem: łowiłem na wagglera na dwie wędki. Jedną łapałem tak na odległości 20 m a drugą ok 8 m. Od razu za pomostem miałem zejście na 3 m głębokości a później wypłacenia tak do 2 m. Przez 4 godziny miałem trochę ponad 9 kg i byłem piąty. Pierwsze miejsce było prawie 14 kg. Głównie brały wzdręgi, płocie i karasie. Ryba średnio wchodziła w zanętę. Lepiej reagowała na ziemie z pociętymi czerwonymi, kasterami oraz martwymi białymi i pinka.
Teraz pytanie do was. Jaką obrać taktykę na te zawody? Jakie zanęty? Jakich miejsc szukać? na co się nastawić? Na pewno będę łowił na feedery. Myślałem jeden kij na metodę drugi na zwykły koszyk. Dodam że teraz w sobotę łowisko jest otwarte i jadę na 4 godzinki z feederami. Co konkretnie sprawdzić w tym czasie? Pozdrawiam z dzięki za pomoc