Ankieta

Uważam, że:

SSR jest potrzebna i wywiązuje się dobrze ze swoich obowiązków
10 (19.2%)
SSR jest potrzebna, ale nie wywiązuje się dobrze ze swoich obowiązków
32 (61.5%)
Taka służba jak SSR jest zbędna
10 (19.2%)

Głosów w sumie: 47

Głosowanie skończone: 29.06.2016, 14:01

Autor Wątek: Społeczna Straż Wędkarska - potrzebna czy też nie? Czego od nich chcemy?  (Przeczytany 44578 razy)

Offline pawciobra

• Ekspert
  • Reputacja: 58
    • Rybomaniacy
Dzisiaj mam do odebrania i wypełnienia wniosek o bycie strażnikiem. Wcześniej takim strażnikiem został kumpel i cieszymy się, że w końcu za sprawy wędkarskie we własne ręce biorą osoby młodsze i szerzące coraz częściej C&R jak my. Szkoda niestety, że takich osób jednak nadal brakuje w zarządach PZW...
Paweł, koło nr 10 Braniewo
Rybomaniacy.pl

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
:thumbup:
Życzę Ci stalowych nerwów.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Świetnie, że masz chęci żeby działać :bravo:

Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Wodnik Szuwarek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 54
Dzisiaj mam do odebrania i wypełnienia wniosek o bycie strażnikiem. Wcześniej takim strażnikiem został kumpel i cieszymy się, że w końcu za sprawy wędkarskie we własne ręce biorą osoby młodsze i szerzące coraz częściej C&R jak my. Szkoda niestety, że takich osób jednak nadal brakuje w zarządach PZW...

Prawda jest taka, że młodym się nie chce działać. Wolą na rybki pojechać, ewentualnie skomentować coś na portalu czy forum. Gdyby nie tak zwane leśne dziadki to w kołach nie dałoby się nawet zarządu powołać. Fajnie, że Tobie się chce, bo tylko wymieniając tych wędkarzy ze starym światopoglądem możemy coś zmienić. Inna sprawa, że nie ma co zglobalizować. W moim kole połowa zarządu to ludzie stosunkowo młodzi, a druga połowa to tak zwani seniorzy i według mojej subiektywnej opinii robimy sporo dobrego. Z najważniejszych spraw wymienię choćby wniosek aby nasze jezioro stało się od 2017 roku łowiskiem "złów i wypuść".
I pamiętaj, że Straż Rybacka działa w ramach powiatu i to nie jest stricte organ PZW.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
A ja dzisiaj się nieoficjalnie dowiedziałem że w moim kole jest kilku strażników SSR po to tylko by za darmo decyzją prezesa koła mogli zaoszczędzić 90 zł za dodatkową opłatę za wędkowanie. W tym kole komendantem SSR jest jego brat.
Q...wa mać czy te 90 zł na rok to jest naprawdę aż tak dużo ?

Offline Wodnik Szuwarek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 54
A ja dzisiaj się nieoficjalnie dowiedziałem że w moim kole jest kilku strażników SSR po to tylko by za darmo decyzją prezesa koła mogli zaoszczędzić 90 zł za dodatkową opłatę za wędkowanie. W tym kole komendantem SSR jest jego brat.
Q...wa mać czy te 90 zł na rok to jest naprawdę aż tak dużo ?

Nieoficjalnie to ja się też dowiedziałem, że potwór z loch ness pływa teraz na Rybniku. Nie ma to jak innym w portfel zaglądać... Byle cieć ma teraz dyszkę na godzinę, więc te 90 PLN to jest raptem 9 godzin pracy - śmiem twierdzić, że strażnicy kilkakrotnie więcej czasu poświęcają dla koła. Chyba, że nic nie robią tylko te zniżki odbierają, ale to świadczy że członkowie koła to dupy wołowe. Po to są zebrania sprawozdawcze czy sprowozdawczo-wyborcze (jak w tym roku) żeby takie działania Prezesa vel zarządu rozliczać.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Szkoda tylko że w tym sezonie ani razu nie byłem przez nich kontrolowany a mamy już drugą połowę września.