Jeżeli chcesz mieć dobre kulki jakościowo i odżywczo to musisz trochę kasy włożyć w produkty tj.mączki rybne,krylowe ,sojowe,kukurydziane ,jakieś zmielone ptasie pokarmy nacteblend ,flavory ,oleje rybne wiadomo jajaka albo zamiennik albuminia itd.
Więc jeśli nie szkoda ci kasy to czemu nie można robić samemu ale trzeba mieć trochę wiedzy na temat kulek wiadomo na necie jest dużo przepisów na kulki ale ich składniki też nie są tanie .Osobiście kiedyś się w to bawiłem i dałem spokój kasy dużo poszło raz nie wyszły raz zamiast tonących to mi się pop-upy zrobiły i 1kg miałem kulek pływających za dużo jakiegoś składnika dałem i od tej pory kupuje.Z kupnych mogę polecić Tandem Baits w miarę nie drogie kulasy a dobre ,Fish point,fish food,carp only droższa półka Nash,Jet Fish Mainline itd więc decyzja należy do ciebie czy wolisz kulać czy mieć kupne.
Zapomniał bym do własnego kulania to trzeba jeszcze mieć matrycę do kulek najlepiej tą dużą szybciej się kręci no i pistolet z odpowiednimi końcówkami do wyciskania ciasta